Fórum témák
» Több friss téma |
Pont ezért nem nyúlkálunk hozzá. Ha pedig muszáj, előbb mindig kihúzom. Az előző lakásban jó volt a védőföldelés és ott is mindig kihúztam mindent mielőtt hozzányúltam/belenyúltam.
Gratulálok!
Egyben lenyűgöz az ember leleményessége hogy mennyire tanulékony: ha a hibát nem tudja elhárítani akkor megtanul vele együtt élni. De hogy a hozzászólás építő jellegű is legyen lehet hogy a "védőfölded" a nullavezetőből származik és valahol keveredés van a nulla és védővezető között.
Akkor ha ekkora az éjszakai /nappali áramkülönbség ,lehet a kontaktus melegedése okozza az általad észlelt hibajelenséget.(becsapja a termosztátot ,mert mellette fűt) Szerintem ha régebben így biztosan jó volt ,akkor termosztátcsere/tisztítás ,ha csak úgy gondolod hogy jó volt, akkor akkor az egész átvariálása úgy hogy a termosztát csak mágneskapcsolót vezérelje.(azt sem igazán értem miért kellett ehhez ennyi mágneskapcsoló.
Kb két éve használom a lakást, nem tudom előtte volt-e ezzel gond...
Ha cserélem, akkor az új is melegedni fog, nem? Ráadásul, ahogy mondtad: lehet az újabbak már nem bírnak ekkora áramot tartósan. Majd megkérdezek egy villanyszerelőt mibe fájna átkötni a rendszert.
Hello!
A fényképet nézve, szerintem ez van itt "összetekerve" és így nem melegedhet a termosztát. (bocs, hogy a jelölések nem szabványosak, nem szoktam erősáramú dolgokat rajzolni. üdv! proli007
De akkor ha ez így van, az általa mért 10A min folyik? mert a te rajzod alapján, max. 1-nek szabad csak!
A régi villamos szerelvények kiváltására 90% ban van alternatív új villamos szerelvény ami általában kisebb méretű és SOKKAL NAGYOBB ÁRAMOT IS ÁT KÉPES VINNI.
Vonatkozik ez a kötőelemektől a kismegszakítókon át mindenre.
Ezt én értem! És tudom! Nem is ez a kérdés!
Valószínű mert ezt akarták csinálni ,csak nem ez sikerült.Illetve ezt csinálták csak valamelyik alkatrész tönkre ment és egyszerűsítettek.Mással nem nagyon magyarázható a 38mA/10A különbség az éjszakai nappali között.
Idézet: „Lemértem a termosztáton átfolyó áramot, írtam is a topicba. Nappali áramnál kb 10A folyik át rajta, éjszakainál 38mA.”
Elvileg egy éjszakai nappali átkapcsoló megvan két mágneskapcsolóból ami úgy működik ha van éjszakai fixen azon és ha elmegy akkor vált nappalira . és utána kellene a termosztát .
Az lenne a legjobb ha elő tudnám keríteni azt a szakembert, aki elkövette. Hátha jobban vágja mi,
hova és miért. A tulaj az egyik rokonom, de ő csak annyit tud, mint én, nem villamossági szakember, de nyilván ismeri a villanyászt, aki összedrótozta neki ezt a cuccot. Nekem ez magas, egy nyákon eligazodok, de itt csak egy halom drótot látok, ráadásul nagyfeszültség, így méricskélni sem akarnék, ha nem muszáj. Bár ha tudnám, hogy a jelenlegi kapcsolás pontosan hogy néz ki és proli rajza alapján tudom hogyan kéne kinéznie, akkor érdemes lenne kimérni és átkötni.
Hi hol vagy helyileg ha Veszprém környékén akkor megnézem neked
Okt 20-án azt írtad, egy mágneskapcsoló.. Egy hétig így tornásztattad az agyát a fórumnak...
Hello!
Ha egy panelen el tudsz igazodni.. Ez is egy panel, csak drótok vannak benne. Ha leveszd a táblát, kiveszed a biztiket, (éjszakait-napalit) nyugodtan meg lehet húzogatni a drótokat, hova mennek. Ha én a fotó alapján "látom", akkor Te fél méterről nem? Vesd össze azzal ami rajzoltam, írd a rajzra a mágneskapcsoló lábszámait. És ha nem így van, akkor rajzold le hogyan. Nem egy nagy kaland. Két drót jön a nappaliról, kettő az éjszakairól, kettő a fűtésre megy, kettő (jobb esetben három) a termosztáthoz. Ennyi ez és nem több, ne tutyimutyizzál már itt! Nem vagy még 80 éves nem? :no: üdv! proli007
Elnézését.
Szerintem, aki segít az önszántából segít. Ha senki nem segít, akkor sem fogok se duzzogni, se megharagudni, hanem keresek más lehetőséget, de mivel ez a legegyszerűbb, ezért ezzel kezdtem. Másrészt fogalmam nem volt, hogy hol van a biztosítéktábla. Azt az infót kaptam a tulajtól, hogy ez meg ez van bekötve, stb, stb. Az infó téves volt. Megnézni meg csak hétköznap tudtam, mert 7végén nem tartózkodom ott. Amint tudtam megnéztem, fényképeztem, mértem.
Még nem
Oké, köszönöm a segítséged, segítségeteket. Elméleti síkon többet itt nem lehet tenni, a probléma megvan. Most már meg kell oldanom. Így vagy úgy.
Láttam a youtube n egy fürdőszobát ahol a spot lámpák késleltetve kapcsolnak fel egymás után és így is alszanak ki, ezt hogy lehet megcsinálni?
http://www.youtube.com/watch?v=mh2LyQl25IA
Ha elektronika építési kedved van (panelmaratás ,forrasztgatás...mikrovezérlő programozás, esetleg egyszerűbb futófényépítés ) akkor talán egyik lépcsővilágítással kapcsolatos topicban találsz ehhez hasonló valamit ,ha nincs akkor marad a PLC programozás. (vagy egy rahedli időzítő modul (lámpánként 1,de inkább 2 )
Üdv! A segítségeteket szeretném kérni. Az a problémám, hogy egy melléképületi kis ház világításánál olyan hiba lépett fel, hogy a foglalatban lekapcsolt állapotban 160V-ot mérek, felkapcsolva pedig 380V-ot. Semmi nem lett buherálva, vagy kötözgetve, egyszer csak előjött ez a hiba.
Mitől lehet?
A rendszered három fázisú?
Milyen műszerrel mérted? ( Az elem nem merülés szélén áll benne? ) Ha igen, akkor valahol a nullán van egy szakadás vagy egy rossz kötés. Mérd végig a házat és próbáld lokalizálni. Ha csak a melléképületben van ez a hiba, akkor az oda menő kábelt és kötéseit nézd át.
Lakatfogóval mértem és a műszer tökéletes.
3 fázis jön be, de a dugaljaknál minden rendben. Van külön kismegszakító táblája
Szia!
Ha nem az izzó "kiégése" miatt méricskélsz akkor ez lehet a vezeték áthallása is. Ha az izzód kiéget azonnal akkor ott már bibi lesz. Egyszerűen megnézheted hogy a foglalatba szerelt izzó összehasonlítva egy ugyanolyan teljesítményűvel hogyan világít konnektorból táplálva (olyan konnektort válassz ahol biztos 230 V van). Digit. műszerek és fáziscerka becsapós.
Ahogy betekerem az izzót és felkapcsolom azonnal kiég. Nulla szakadás lenne?
Ha nulla szakadás van, nem csak egy foglalatban lenne gondod. Nincs elkötve? Nézd végig a lámpa áramkörét a biztosítókig.
Alternatív kapcsolós? Lehet egyszerűsített bekötésű ,és valahol elcserélted az egyik fázisát
Alternatív kapcsolású, de nem én csináltam. Működött eddig (kb.1 évig) és most jött elő a hiba.
És semmit nem változtattál az elektromos hálózaton? (bárhol, nem csak a lámpáddal kapcsolatban)
Üdv!
Az lenne a kérdésem, hogy egy családi ház elektromos hálózatának kibővítésekor kötelező-e az új lámpákat külön biztosítékra akasztani? A meglévő lámpák egy ágon vannak a konnektorokkal.
Nem de ésszerű.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |