Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » MIG/MAG/Co2 hegesztő készülékek házilag
Lapozás: OK   59 / 276
(#) mpisti válasza ledacs hozzászólására (») Nov 7, 2011 /

Csak rajzot kaptál,vagy komplett doksit?
(#) erbe válasza teodor hozzászólására (») Nov 7, 2011 /

Nem teljesen értem a válaszod, legfőképpen a végét. Nem túl sűrűn hegesztek, mert általában csak javítom a hegesztőgépeket, néha készítem, igaz, sajnos már 41 éve.
(#) mpisti válasza ledacs hozzászólására (») Nov 7, 2011 /

Csak rajzot kaptál,vagy komplett doksit?
(#) teodor válasza erbe hozzászólására (») Nov 8, 2011 /

Szia, a vege az robert0322-nek lett volna aktualis.
(#) kralikandras válasza mpisti hozzászólására (») Nov 8, 2011 /

T.mpisti!Tudom,hogy a szekunder oldali szabályozás híve vagy. Mi a véleményed egy középkivezetéses szekundert hogyan lehetne elektronikusan szabályozni?
(#) mpisti válasza kralikandras hozzászólására (») Nov 8, 2011 /

Szia András!
Ugyanúgy mint egy félig vezérelt hidat, csak a negatív oldali diódák helyett ott a középkivezetés. Feltételezem, a pozitív oldalt akarod szabályozni. Ha a negatív ágat, akkor is ugyan ez a felállás,csak a középkivezetés lesz a pozitív pólus.
(#) Freedomocska válasza kralikandras hozzászólására (») Nov 8, 2011 /

Nem hiszed el ... pont ezen agyaltam most míg kint voltam a műhelyben . Van egy pár STPS12045TV diódám és ha középmegcsapolással készítenék egy trafót és két ilyen kettős diódát betennék (ezeken max. 0,7 V a feszültség esés ) és pár darab fettel pedig PWM-es szabályozó követné így kis veszteséggel talán tudnék készíteni egy mini "CO"-t mert mostanában többször kellett volna kint lemezt hegeszteni . Ugyan hoztam ki melóból inverterest de az sem volt könnyű + még a palackot emelgetni . Sok mindenem van itthon és nem ártana egy kis mini CO hegesztő összetákolni a télen .
(#) mpisti válasza Freedomocska hozzászólására (») Nov 8, 2011 /

Az ötlet nem rossz, de a PWM modulált IGBT után tegyél fojtót. A fojtó és a PWM IGBT közé pedig egy gyors booster diódát,de legalább 200A-os típust.
(#) Freedomocska válasza mpisti hozzászólására (») Nov 8, 2011 /

A tirisztoros szabályozást szeretném kikerülni és talán kisebb veszteséggel működne az egész - bár mint írtam csak ötlet . .. meg "hááát" pár cuccom lenne félig készen is hozzá .

A tirisztoros vesztesége szerintem kisebb lenne, csak hát nem olyan "modern" -no és azok a fránya felharmonikusok...

Ezeket a diódákat most bontogatom CNC-s tápokból és mivel 2x60 A-es de csak 45 V-osak nem tudom mire lehetne használni még ilyen kis feszültség értékkel -- hát ezért jutott eszembe a CO hegesztőbeli felhasználás .

A 45V-os dióda oda bizony nagyon kevés. Az egy tekercsfél csúcsfeszültségének a kétszerese a minimum, terheletlen kimenetnél. Mivel a hegesztésnél a cseppátmenetek a trafó kimenetén lengést okoz,ezért ezt az értéket még 2-vel szokták szorozni. Emiatt alkalmaznak 200V-os diódákat egyenirányítónak a hegesztőgépeknél. Ha a szabályozás elektronikus, akkor 400V-os sem ritka.

Milyen igazad van ! Erről meg is feledkeztem .
(#) robert0322 hozzászólása Nov 9, 2011 /

sziasztok. ara lenék kíváncsi hogy a fojtó trafónak mi a szerepe?
(#) mpisti válasza robert0322 hozzászólására (») Nov 9, 2011 / 1

A háromfázisú gépeknél kiegyenlíti az íváramot, azaz simítja azt, ezért is nevezik simítófojtónak, az egyfázisú gépeknél arról gondoskodik,hogy a munkaáramnak ne legyenek nulla értékű pillanatai, vagyis itt is afféle simítófojtó funkciót tölt be. Ha kondi van előtte, akkor elvileg a háromfázisúhoz hasonló, de vele közel sem azonos minőségű az előállított egyenáram technológiai minősége.
(#) robert0322 válasza mpisti hozzászólására (») Nov 9, 2011 /

először is köszi szépen én is valami ilyesmit vettem észre az előbb egy fázisu a gépem egyébként de a varratom egy kicsit magas.Kondezátort nem tudok szerezni már probáltam ma találtam egy 10 000 mf és ezt félek bele tenni hátha elszáll
(#) mpisti válasza robert0322 hozzászólására (») Nov 9, 2011 /

Hány V-os a kondi?
Ha legalább 50V-os, nem lesz vele gond-feltéve hogy a kimeneti feszültséged üresjárásban az egyenirányító után mérve nem több mint 32-33 V. De az már nagyon határ. Inkább csak 30V legyen a max. feszültség, a kondi nélkül. Megkondizva úgyis felmegy az 1,41-szeresére.
(#) korgs2 hozzászólása Nov 9, 2011 /

Sziasztok! HUzaltolót csinált már valaki házilag?A másik kérdésem az az lenne ,hogy létezik-e olyan munkakábel amibe bele van építve a gázszelep.
(#) kralikandras válasza korgs2 hozzászólására (») Nov 10, 2011 /

Semmi nem elképzelhetetlen a kis fényképezőre kattints ott van minden megoldás,bár a huzaltoló elég precíz szerkezet -kellő erővel kel tolnia anélkül,hogy megsértené netán gyűrné a huzalt.Létezik olyan munkakábel ahol bevan építve egy mechanikus szelep a fogantyúba főleg az olcsó barkács gépekben-nekem nemvolt gondom vele csk az,hogy rövid a munkakábel.
(#) kralikandras válasza kralikandras hozzászólására (») Nov 10, 2011 /

Ez pl.nagyon gyanús,hogy magánépítés-attól még nagyon megfelelhet:
(#) erbe válasza kralikandras hozzászólására (») Nov 10, 2011 /

Hiszen az egész gép maszek, miért lenne a toló más?
Több huzaltovábbítót is készítettünk már a lakatos szomszéddal közösen. Beváltak.
(#) korgs2 válasza erbe hozzászólására (») Nov 10, 2011 /

És milyen alkatrészeket használtatok? Főleg a görgő és a motor érdekelne.
(#) erbe válasza korgs2 hozzászólására (») Nov 10, 2011 /

Eredeti görgőt a legkönnyebb beszerezni. Vettünk a szakboltban.
Motornak kisebb igényekre bármilyen ablaktörlő motor megfelel. A 24 V-os busz, kamion, ... ablaktörlők jobbak. A kettős áttételű Skoda ablaktörlők (csiga+bolygómű) különlegesen masszívak. Többen emlegetik itt az akkus fúrók motorjait is. Biztos jó lehet, de szerintem további fordulatszámcsökkentésre van szükség, a fogaskerekek alkalmazását meg igyekeztük kerülni.
(#) korgs2 válasza erbe hozzászólására (») Nov 10, 2011 /

Ablaktörlő motor az van, görgők mennyibe fájnak kb? Meg ugye a mágnesszelepet is onnan kellene beszerezni.( komplett gépet építek, csak nincs péz rendes nagyra)
(#) mpisti válasza korgs2 hozzászólására (») Nov 10, 2011 /

Az eredeti görgő az még kevés, kellene hozzá egy leszorító kengyel is. Jobban jársz,ha egy olcsó tolóművet vásárolsz a Cooptim Kft-nél.
(#) erbe válasza korgs2 hozzászólására (») Nov 10, 2011 /

Görgők árát nem tudom, mert nem az én feladatom volt. Mágnesszelepet már vettem ~8500.- 24 V-os. Ugyanennyi 230 V-ra is.
Érdekes, hogy görgőt most hirtelen nem találok sehol a webáruházakban, oedig az is kopó-fogyó alkatrész.
(#) keko válasza erbe hozzászólására (») Nov 10, 2011 /

Az előtoló görgő kb 4000 ft-ba fáj.
(#) erbe válasza mpisti hozzászólására (») Nov 10, 2011 1 /

Erre nagyon kíváncsi lennék. Már korábban is nézegettem a gyártmányaikat. Most regisztráltam, mert azt ajánlják, belépés után megnézhetem a webáruházban.
Csak nem találom sehol. A tekmékneveket eldobja a kereső, a témakörök között nem lehet megtalálni. Egyedül egyfajta Weldi huzaltolót talál, ~130e.-.
(#) mpisti válasza erbe hozzászólására (») Nov 10, 2011 /

Próbáld így: Cooptim.hu, majd letöltések-termékkatalógusok-huzaltoló katalógus.
Kb 12Megabájt a mérete,és igen sok fajta tolómű szerepel benne, a legegyszerűbbtől a brutálisan erős 4 hajtott görgős kivitelig.
(#) mpisti válasza keko hozzászólására (») Nov 10, 2011 /

Hol adják ilyen drágán?!
Amikor utolján vettem(kb. 1 éve,) még csak 1500Ft volt darabja.
Következő: »»   59 / 276
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem