Fórum témák
» Több friss téma |
Köszönöm mindenkinek , szerintem megoldom , de ha nem majd még kérdezek
![]() Kössz mindenki
Autó izzóból 10V-os nem igazán van. 12V a szabvány.
De minek az izzó? Az autós izzók is minimum 2-5W-osak...akkus táplálásnál jobb lenne a LED-es megoldás. A rajzhoz még annyit, hogy vagy kell egy alapból zárt nyomógomb a táppal sorban, vagy egy kapcsoló, különben nem lehet lekapcsolni ("reset"-elni) az áramkört, ha meghúzott valamelyik relé. Üdv Inhouse
Ezt ki tudnád fejteni ? Vagy ha van egy rajzal ?
Ha simán szétkötöm (lekötöm) a elem pl negatív oldaláról akkor nem resetelni magát?
Na voltam a boltban , de nem vettem semmit , mert azt mondták ez nem lenne jó :S
Olyan kéne , hogy a 1 kapcsoló lenyomására kioltja a másikat , és fordítva , de igazuk van abban , hogy itt nem csinálná ezt + önfentartó relé kéne :S PLS help Idézet: „Ha simán szétkötöm (lekötöm) a elem pl negatív oldaláról akkor nem resetelni magát?” De, ha neked az is jó... Idézet: „önfentartó relé kéne” Ezzel a bekötéssel ez "önfenntartó", hiszen a gomnyomásra behúzó relé egyik érintkezője saját magának kapcsol testet a gomb helyett. Ezért kell megszakítani a tápot, hogy elejtsen... Idézet: „Olyan kéne , hogy a 1 kapcsoló lenyomására kioltja a másikat , és fordítva , de igazuk van abban , hogy itt nem csinálná ezt +” Ez eddig nem volt feltétel... De most már tényleg, mire kell ez? Hátha közelebb kerülünk ahhoz, mi is kell neked, ha már nem tudod pár nap alatt jópár hozzászólás alatt eldönteni... ![]() Vagy a boltos már tud valamit, amit mi nem, vagy ő sem érti, vagy nem ért hozzá... Üdv Inhouse
Na akkor leírom a konkrétat :
Vannak olyan műsorok , ahol 2 fél versenyzik ,és ahol a gyorsaság számít , nekem is ilyen rendzser kéne , ahol aki előbb nyomja le annak gyullad ki a ledje ,(a csengő most felejtsük el ![]()
Ha evvel kezdted volna már készen lenne .
Ugye, hogy ugye!?
Ez is megoldható 2 (3) nyomógombbal és 2db 2 morzés relével. Üdv Inhouse
Igen sajnálom !
![]() De valaki szépenkérem segítsen benne . :S
Tessék egymást resetelő relék külön csengővel és a bíró által működtetett újraindító nyomógombbal . Ha az egyik nyomógombot megnyomod ,megszólal a hozzá tartozó csengő ,és kigyullad a lámpa , viszont a másik (lassúbb versenyző)nyomógombja hatástalan .
Mellényúltál nem ezt a képet akartad betenni
![]() Idézet: „Egymorzés relével is” Viszont 2 morzés nyomógombbal! ![]() Reléből könnyebb ilyet szerezni, mint nyomógombból...viszont nincs meg a csengetés... ![]() Üdv Inhouse
Szórakozott az oldal a gif-fel, png-ben szereti...
![]() Nézd meg most! ![]() Üdv Inhouse
1. TE vagy az Isten
![]() 2. nemtudnád ezt úgy elküldeni , hogy a vonalak (hogy melyik csak elmegy , és melyik csatlakozik egymáshoz) jelölésével? 3. A k1 és a k2 nem elhagyható?(De most nézem nem ![]()
Ahol pötty van ott kell összekötni , ennél többet nem tudok tenni (egész jól rímel ,még a végén verset is írok )
![]()
Ja azt nem úgy értem, hanem úgy , hogy pl van 2 vonal ami keresztei egymást , de ilyen van több helyn , hol kell összeforrasztani , és ezt a reléérintkezőt nem értem , ez megzavar , hogy egyszer ottvan a relé , és máshol az érintkező :S
Ha nem teszek bele csengőt ,akkor egy morzés nyomógombbal is működik .
Szia!
Ahol pötty nélkül keresztezi, ott nem kell összekötni.
Ok-ok nekem jó a csengős is , de ezt a reléérintkezőt nem értem :S
A jobb megérthetőség miatt , minden alkatrészt "dobozba "tettem. Ezt összehasonlítod az előzőleg feltett relés4 filével , remélem minden tökéletesen érthető lesz
Ok azt már értem , hogy mi hova tartozik(nem akarok az agyatokra menni) de a nyák-lapot nemtudom elképzelni így (de csak a relé részt) A k1-2 a relék belsejében lévő kapcsolók ? Mert ha igen , akkor nemértem ezt a relébe futó 2 vezetéket + a kapcsolóba futó 3 vezetéket , most akkor 3-2 és MOST kijelenteném , hogy hü**e vagyok!
Reléérintkező: amikor húzva van a relé, akkor az egyik érintkező záródik, amikor elengedve, akkor a másik. Tehát a "P" egyszer az "O"-val, másszor az "S"-el záródik össze.
Várj ! Szépen lassan nézd át a relés4 rajzot .
A relének van egy tekercse aminek van két kivezetése ez ha áramot kap megmozdítja (átváltja )a mellette elhelyezett kapcsolóérintkezőt tehát egy relében van egy tekercs két kivezetéssel és egy kapcsoló 3 kivezetéssel . k1-k1 a két összetartozó dolog -és a k2-k2 szintén csak az a máik relé .
Ebből nyáklapra hogy tudnék tervet csinálni ?
Amúgy engem most az zavar meg , hogy akkor van a
K/ P az alapból a O-val érintkezik , és ha áramot kap a P akkor átvált az S -re? ha ez ok akkor azt nem értem , hogy ez elvileg e relén belüli érintkezők , de a relébe a képen , csak 2 vezeték megy . |
Bejelentkezés
Hirdetés |