Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » DSC riasztó

Témaindító: pittyu, idő: Márc 2, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   105 / 282
(#) Syn7h37ic válasza Kovabe hozzászólására (») Nov 1, 2011 /

Amelyik központnál lehetséges, oda érdemesebb Ethernet modult tenni, és ezt egy Wifi AP-ra kötni. Olcsóbb, és nagyobb a hatósugara.
(#) MPi-c válasza Kovabe hozzászólására (») Nov 2, 2011 /

Épp azon voltam, hogy csinálok egy USB-s átalakító kábelt, de ez a bluetooth-os dolog megfogott...
Fizikus kollégánk cikke csak ráerősített...
(#) Kovabe válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Nov 2, 2011 /

Köszönöm fáratságod de én még mindig azon vagyok hogy ezzel oljam meg igazábol az a problémám hogy ketten dolgozunk és egymást kerülgetjük + egy kazal vazatéket. A tápot én ugy gondoltam hogy valami elemmel is megoldható mert nem gondolom hogy sokat felvenne. A másik dolog hogy a laptopban van bluetooth ezért nem kell feltétlenül kettö de ha nincs akkor is kb 2-3e ft-ért már kapok valami kis ocskát.
(#) Kovabe válasza MPi-c hozzászólására (») Nov 2, 2011 /

És akkor te ezekután mire jutottál???
(#) MPi-c válasza Kovabe hozzászólására (») Nov 2, 2011 /

Kb. arra amire te: nem kellene kettő, csak egy modul, a tápláláshoz elem sem kellene ott a központ aksija stb. El is kezdek keresgetni...
(#) Kovabe válasza MPi-c hozzászólására (») Nov 2, 2011 /

Csak a központ tápját nem szivesen használnám inkább rá bigyesztek egy elemet 3V-al és max a hatotáv nem 10 hanem 7m de még mindig nem kell vezetékerdöben bujkálni
(#) BRUT válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Nov 2, 2011 /

Mindent sikerult beallitanom.
A leirtak alapjan.
Köszönöm szepen az utmutatast.
Udv
(#) BRUT válasza BRUT hozzászólására (») Nov 2, 2011 /

Köszönöm az utbaigazitast.
Minden muködik.
(#) nagysanyy hozzászólása Nov 4, 2011 /

Üdv Mindenkinek!

Van egy Paradox SP4000 központom MG10LED kezelővel, amit nagyra becsült Syn7h37ic szakitol kapott tanácsok és útbaigazítások alapján sikeresen beüzemeltem. Minden működik úgy ahogyan szerettem volna. Viszont most felmerült a családban egy olyan igény, hogy legyen hivás riasztáskor. Bekötöttem a telefonvonalat a központba. Beállítottam a telefonszámokat, de riasztáskor nem kezdeményez hivást. Valószínűleg valamit nem jól csinálok csak nem tudom pontosan mi lehet a gond.
A központon a bekötés GND-Rx-Tx-Ring-TIP. Én arra a következtetésre jutottam hogy a RX-TX közzé kötöttem a vonalat és a RING-TIP közzé pedig a telefonkészüléket. Igy átadja a vonalat a telefonkészüléknek, bejövő hívás és kimenő is jó, csak a riasztáskor nem csinál semmit. Valakinek van valami jó ötlete?
(#) Syn7h37ic válasza nagysanyy hozzászólására (») Nov 4, 2011 /

Nem jó.
A telefon vonal a ring-tip pontokra kell, hogy menjen. Az R1-T1 pontról megy a telefon.
(#) Syn7h37ic válasza Kovabe hozzászólására (») Nov 4, 2011 /

Egy modul természetesen elég, és az a cikk, amit MPI-c is belinkelt, az is jó segítség. De amit Te is linkeltél, az a modul önmagában kevés, még kell a 3.3V-5V TTL átalakítás, vagy a cikkben is mutogatott gyári TTL szint illesztett BT holmi is. Csak pontos típus kell.
Amit mutattál, ahhoz továbbra is kell egy Mosfet szintillesztő, és valamilyen 3.3V tápellátás. Mivel pont azért akarod a BT adatkapcsolatot, hogy ne kelljen kiszállni a kocsiból, így egy elem nem lesz elég, kell egy normális táp is. Ez szerencsére igen egyszerű, mert vannak direkt ilyen kis feszültségre is stabilizátor IC-k minimális külső alkatrészigénnyel. A BT modul azért fogyaszt, főleg adatkapcsolat idején. készenlétben persze elég kicsi az energiaigény, de, ha pl. fél év után akarsz valamit programozni, és pont akkor merül le az elem azért az probléma. De, ha úgy akarod használni, pl. hogy kiszállsz a kocsiból rádugod a modult a riasztóra, majd vissza a kocsiba, és onnan csatlakozol, akkor tökéletesen jó az elem A gyárit csak érdekességnek linkeltem be. Egy-két központ típus esetén még akár meg is éri összeépíteni, de ha egy univerzálisan használható BT soros adatkapcsolatot akarsz, ahhoz már ez a modul is kevés. Sok helyen nem elég az RX-TX csatlakozás, pl. Satel-nél Tecnoalarm-nál, Bentel-nél , de sorolhatnám... Ráadásul a soros portos csatlakozóval gyárilag ellátott panelek mind a szabvány RS232 szinten dolgoznak, ami 12V
Egy komplett mindenhová használható BT soros adatátviteli eszköz megépítése nem sokkal olcsóbb, mint az a gyári, amit belinkeltem.
Lehet, hogy poénból kipróbálok egy ilyen BT modult, úgy is kell néhány cuccot még rendelnem a Store-ból, ennyi még belefér. De természetesen csak a TTL szinten dolgozó egyszerű RX-TX vonalat használó riasztók lesznek vele programozhatóak, ha megmaradunk az egyszerű kiépítésnél.
(#) BRUT válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Nov 4, 2011 /

Honnan tölthetem le a winload szoftvert Spectra 6000 központhoz? esetleg kabel bekötesrol rajz?...... illetve milyen kabelt hasznalhatok?
Hol szerezhetem be?vagy hogyan keszithetem el?
Kiprobalnam igy a programozast..biztosan könyebb es gyorsabb........
(#) nagysanyy válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Nov 4, 2011 /

Köszönöm, szinte biztos voltam benne hogy fordítva kötöttem be . Hamarosan kiprobálom.
(#) Syn7h37ic válasza BRUT hozzászólására (») Nov 4, 2011 /

A Winload a paradox.com-ról is letölthető. Vagy adsz egy linket, ahová fel tudom tölteni, kb. 30 Mega. A központ lábkiosztás néhány hozzászólással ezelőtt pont kinn van.
Ami fontos, hogy kell egy illesztő chip is a soros port és a riasztó közé, pl. egy MAX232. (kb. 300Ft) FT232 is jó, ez közvetlen USB-n tud kommunikálni, de elég drága. Néhány alkalmazási példa az ic-re Bővebben: LinkBővebben: Link
Vagy gyári adatkábel, ennek neve 307USB. és pl. a riasztobolt.info oldalán is megvehető. Ez is drága, de biztosan működik.

max232.pdf

(#) MPi-c válasza BRUT hozzászólására (») Nov 5, 2011 /

:google: Program letöltés pl. innen.
(#) csontos hozzászólása Nov 6, 2011 /

Sziasztok!

Adott 1 db dsc 1616 ,hozá rendeltem +1 kezelőt, azóta csak a system led világít és semmi más men történik. billentyű le...semmi........hardver reszet...semmi .......tanácstalanság.....igen!!! Segítsetek........!!!!!!!!
(#) MPi-c válasza csontos hozzászólására (») Nov 6, 2011 /

Nem túl pontos.

Milyen kezelő? Hogy történt a "hozzárendelés" ? Mi az a más, ami nem történik?
(#) csontos válasza MPi-c hozzászólására (») Nov 6, 2011 /

A kezelő pc 1555
A hozzárendelés: *8 telpítői 000 1 és asszem 2 utána 2x kettőskereszt... ezután system led és semmi más nem történik.
Semmit nem lehe csinálni,semmit nem fogad el semmire nem nem reagál.
(#) MPi-c válasza csontos hozzászólására (») Nov 6, 2011 /

Először próbáld meg hosszan nyomni a #-t, majd az 1-est amig nem csippant.
Aztán csináld meg a hozzárendelést rendesen:
*8 telepítői kód 000 0 11

Aztán érdemes keresni is ebben a topikban, mert jó sok mindenről volt már szó...
(#) Kovabe válasza csontos hozzászólására (») Nov 6, 2011 /

szia A hozzárendelés ugy kell hogy *8 telepitöikod 000 0(kezelöprogramozás majd egy karakter a particio és egykarakter a sorszáma (ez nem lehet azonos a többivel) majd# # # be kell léptetni elvileg ami ugy müködik hogy *8 telepitöikod 902 utánna 1 perc várakozás majd 903 és itt vissza tudod ellenörizni hogy megvan e. Ezt probáld ki
(#) csontos válasza MPi-c hozzászólására (») Nov 6, 2011 /

Köszönöm!! Megpróbálom!
(#) Kovabe válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Nov 6, 2011 /

Azért ha majd jutottál valamire akkor jelezd légyszives mert kiváncsi vagyok hogy mit is találtunk ki. Az a legnagyobb probléma hogy nem vagyok egy elektronika virtuoz igy csak kész kapcsolásokat tudnék elkésziteni, de ha neked sikerül akkor szivesen vennék egy kapcsolásirajzot.
(#) emts hozzászólása Nov 8, 2011 /

Sziasztok, van egy 1864-es kozpont, 3 db PK5501-es kezelovel, 2 db zonabovitovel, 15 mozgaserzekelovel + fusterzekelo. Mindezek egy 7Ah-s akksin vannak. Azt hittem, az akksival elmegy a rendszer 24 oran keresztul aramszunet eseten, aztan ma jott a hidegzuhany, hogy csak 7 orat birt ki az egesz, az ido hatralevo reszeben pedig a kulteri szirenazott es semmit sem tudtam vele csinalni (2 emelet magasan van a kulteri, letra persze nem volt, meg kellett varni az aramszunet veget).

Az akksi 1 eves, ezek szerint az egesz cucc kb 1A-t vesz fel. 2 kerdesem lenne:
- a kezelok mennyi aramot vesznek fel? esetleg meg lehetne relezni oket, hogyha a tapfesz megszunik a 230V felol, akkor a 3-bol 2-t kiiktassak rele-vel? ... de ilyenkor a kozpont nem fog problemazni, hiszen keresi a 2 kezelot, ha jol sejtem
- a masik kerdes, hogy hany 7Ah-s akksit lehet sorba kotni ugy, hogy a toltesuk biztonsagosan megoldott legyen? az eredeti kabelekkel max 2 x 7Ah-nak nez ki a dolog, de hatha valaki tudja hivatalosan mi az ajanlas... eseteg letezik elfogadhato aron nagyonn kapacitasu akksi?

Az mar latszik, hogy az eredeti DSC doboz kicsi az uj akksiknak, letezik valamilyen hivatalosan ajanlott doboz ezekhez (esetleg tamperes)?

Koszonom szepen!!
(#) Kovabe válasza emts hozzászólására (») Nov 8, 2011 /

A leválasztás valoban megöriti a központot. A központra felrakhatsz max 24Ah aksit de mi 18-ast szoktunk és az már elég neki az 1A az nagyon sok egy akkora reendszernek ami neked van. Lehet kapni dobozt de külön kell hozzá egy külön tamperkapcsolo. És azt hozzá kell füzni a többi szabotázshoz. A nagyobb aksinál figyj arra hogy át kell álitani nagyáramu töltésre. de minden le van irva a füzetébe.
(#) Syn7h37ic válasza emts hozzászólására (») Nov 8, 2011 /

Minden kérdésedre a válasz a DSC install manual-ban. Az eszközök áramfelvétele, a max. akku kapacitás, továbbá az energiatakarékos kezelő üzemmód is.
A töltőáram programozható 400mA vagy 700mA
Max akku kapacitás 24Ah.
PK5501 125mA
5108 modul 35mA
stb stb...

15 mozgás 7Ah akkuval? Nagyon kevés. Ha 24 órát akarsz, akkor először is a teljes fogyasztást ki illik számolni, az infrák adatlapján szintén rajt van a min-max energiafelvétel is.
A minimális akku 18Ah. ez kb 24 óra üzemidőt fog adni.
A kezelő nyugalmi üzemmód engedélyezést ha bekapcsolod, a kezelő jóval kisebb energiát fog fogyasztani, de ekkor az állandó háttérvilágítástól is le kell mondani, csak akkor lesz háttérfény, ha egy gombot megnyomsz.
(#) lzh6k4 válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Nov 9, 2011 /

Lehet úgy programozni a központot, hogy a kezelőt lekapcsolja ha áramszünet van.
(#) sunyeb válasza emts hozzászólására (») Nov 9, 2011 /

Csodálkozom, hogy egyáltalán elindult a központ. Az AUX kb. 500mA-t tud biztonságosan leadni. Nagyon a határon van, sőt...
3 kezelő 3x125mA
2 zónabővítő 2x35mA
15 infra 15x10mA, ha meg kombinált is, akkor kb. 20-25mA/db
A helyedben én sürgősen tennék mellé egy segédtápot.
18Ah-ás akksi min, az nem fog elférni a kp. dobozában.
Nehogy sorba köss 2 akksit, az 24V
(#) sunyeb válasza lzh6k4 hozzászólására (») Nov 9, 2011 /

Nem kapcsolja le a kezelőt, csak a teljes világítást AC hiány esetén. Belépési késleltetésre, vagy bill. lenyomásra visszajön. Ezt a [016]/6-ban tudod állítani.
(#) emts válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Nov 9, 2011 /

Koszonom a segitseget. Valszleg azt csinaljuk, hogy a buszt meghagyon a 7Ah-s akksival (ez lenne a felugyelt), az osszes mozgaserzekelot meg kivezetekelem egy masik dobozba, ahol lenne egy segedtap es egy 18Ah-s akksi.
(#) peti 60 hozzászólása Nov 9, 2011 /

Milyen GSM modult vegyek? Ha
-Csak hívjon fel, nem kell felügyeleti központba.
- Programozáshoz ne keljen számítógép.
-Nem kell vezérelhető kimenet.
- Olcsó kategóriás legyen.

Más:

Méhkaptárak védelmére ( akác erdő közepén) milyen vedelem állna helyt? kb. 30 kaptár.
Köszönöm az ötleteket.
Következő: »»   105 / 282
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem