Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Rendelés külföldről (eBay - Paypal)
VÁM és ÁFA jellegű kérdéseket/hozzászólásokat, indoklás nélkül törlik a moderátorok!
Lapozás: OK   21 / 257
(#) Szebence hozzászólása Nov 8, 2011 /

Sziasztok!

Az normális a Dealextreme esetén, hogy amióta "megvettem a terméket és utaltam is egyből a pénzt (13 napja) az elejétől kezdve és még mindig "csomagolás" státuszban van a termék?
(#) kadarist válasza Szebence hozzászólására (») Nov 8, 2011 /

Szia!
A DX esetében ez normális. 3-4 hét alatt ér el hozzád a csomag. Lehet, hogy nem volt éppen akkor raktáron, ezért a státusz változatlanséga.
(#) Szebence válasza kadarist hozzászólására (») Nov 8, 2011 /

Igen, azt tudom ,hogy 4-6 hét mire megjön a csomag, csak azért ijedtem meg,hogy még nem is az van, hogy feladták, vagy valami, hanem még mindig náluk van. De akkor rendben, várok türelmesen.
(#) bbb válasza Szebence hozzászólására (») Nov 8, 2011 /

Ha bontható a rendelésed, akkor a dx megteszi, hogy több részletben küldi el (kérni se kell!). Ebben persze az az érdekes, hogy nekem volt olyan, amikor négy nap difivel adták fel ugyan azt a rendelésem (két külön tracking numbert is kapott emiatt), mégis ugyan azon a napon, egyszerre érkeztek meg hozzám...

Némely terméknél oda kell figyelni, hogy éppen van-e raktáron, illetve a hozzá kapcsolódó fórumot érdemes elolvasni, hogy van-e/volt-e készlethiány, s ha igen, akkor inkább másikat nézni.
(#) webinas hozzászólása Nov 8, 2011 /

Sziasztok!
Rendeltem 2db max038-at Hong Kong-ból.

Szoktak vámot vagy valami egyéb adót kivetni az ilyesmire? Vagy csak szólnak, hogy megjött a posta és mehetek érte?
(#) sooty válasza webinas hozzászólására (») Nov 8, 2011 /

Majd jön a postás oszt odadja neked a borítékot... Nálam legalábbis eddig így volt a kis értékű cuccaimnál.
(#) Tanyasipeti válasza webinas hozzászólására (») Nov 9, 2011 /

Szia!
Nem vagyok egy nagy ebay vásárló, de az eddigi kb. 30 tranzakciómból egyetlen egyszer sem fordult elő, hogy vámot fizettettek volna velem. Ezek között volt egy 700 eurós kínai hegesztőgép is, de azt mondjuk egy németországi címről postázták. De hongkongi címekről érkező egyéb 1USD-80USD közötti csomagjaimon sem látszott, hogy a vámosok akár csak megnézték volna, hogy mi van bennük. Szerintem minimális az esély rá, hogy vámot vetnek ki rá.
Egyébként gondolj bele a következőbe: tételezzük fel, hogy a vámos napi 15000,-Ft-ba kerül az államnak (ennél biztosan többe kerül) A vámosnak a tízezrével érkező 1-10 dolláros csomagokból kellene kitermelnie ezt az összeget. (7% lenne a vám, ha jól tudom). Ezért szerintem csak a nagyvadakra mennek.
Mellesleg nekem szimplán bedobja a postás a postaládába, nem kell a postára menni érte.
(#) secmaxx válasza Tanyasipeti hozzászólására (») Nov 9, 2011 /

Néhány apró adat amit látom nemtudtok
Először is ! Az uniós országokból érkező termékekre nem kell áfát fizetni ! Az unión kivűlről érkezőnek a vám és áfavonzata a következőképpen alakul 170.00$ ig vámmentes !Ez nem azt jelenti hogy áfát nem kell fizetni !
De az esetek nagy részében ilyen kis összegü áfával nem foglalkoznak ! ha vámot és áfát kell fizetni a következőképpen alakul: áruérték+20%vám+25%áfa .És még utána van pofájuk "átcsomagolási" díjat 1.700,-Ftot kérni mert felbontották a csomagod ,holott Te a teljes szállitasi költséget kifizetted vásárláskor! És még valami ! Nem bontják fel a csomagokat hanem izotópos röntgennel átvilágítják ,mint a reülőtéren a csomagokat .Hidd el nekik márcsak van gyakorletuk a csomag tartalmának felismerésében
(#) Norberto válasza secmaxx hozzászólására (») Nov 9, 2011 /

Idézet:
Nem bontják fel a csomagokat hanem izotópos röntgennel átvilágítják”

Idézet:
„van pofájuk "átcsomagolási" díjat 1.700,-Ftot kérni mert felbontották a csomagod”

Most akkor bontják vagy nem bontják?
(#) secmaxx válasza Norberto hozzászólására (») Nov 9, 2011 /

Amiért vámot és áfát fizetsz azt felbontják ,és azután fizetsz átcsomagolási díjat!!!
(#) Szebence válasza secmaxx hozzászólására (») Nov 9, 2011 /

Én úgy tudom, hogy a vám az nem fix 20%, hanem midnen termékre más vámkulcs van. Lehet rosszul tudom, érősítsetek vagy cáfoljatok meg!
(#) nedudgi válasza Szebence hozzászólására (») Nov 9, 2011 /

Nem jól tudjátok. Vám és ÁFA a Posta szerint.
A kínaiak általában magánszemélyként adják fel a küldeményt .
(#) Tanyasipeti válasza nedudgi hozzászólására (») Nov 9, 2011 /

Ez nagyon hasznos info, köszönjük!
És sok mindent megmagyaráz.
(#) lesliewednesday hozzászólása Nov 10, 2011 /

Első vásárlásomat kb 1 hónapja tettem meg az Ebay-en. Pénzt leemelték. Azóta várom a cuccot. Szándékosan csak kis értékű (0,99USD) cuccot rendeltem, hogy ne bukjak nagyot, ha nem érkezik meg. A megrendelésnél én bénáztam, nevemet adtam meg, de a postás így nem talált meg. Megkértem az eladót (Kína, maqánszemély, gondolom...), hogy javítsa a címet cégnévre, talán így célba ér. Azóta (2 hete kb.) várok. Szerintetek van esély, hogy megérkezik? Tudom, írták, hogy a PayPal-ban megadott névnek stimmelnie kell a postacímmel. Ez most nem teljesül.
(#) Collector válasza lesliewednesday hozzászólására (») Nov 10, 2011 /

1 dolog biztos, Kínából nem magánszemélytől vásárolsz.
1$-os cuccal nemhogy egy kereskedő, de még magánszemély sem foglalkozik.
(#) lesliewednesday válasza Collector hozzászólására (») Nov 10, 2011 /

Mindezektől függetlenül az árut meg kellene kapnom. Ismerősök tapasztalata szerint szinte mindig (kevés kivétel akadt) megérkezett a legkisebb értékű tétel is.
(#) nedudgi válasza lesliewednesday hozzászólására (») Nov 10, 2011 /

A cég címére küldted, és nem talált meg a postás?
(#) Csupasz válasza lesliewednesday hozzászólására (») Nov 10, 2011 /

Szia
A szállítási és a Paypal címnek nem feltétlenül kell megegyeznie, tudod módosítani.
Én rendszeresen vásárolok, mindig megjön, de van úgy hogy a két héttel később rendelt áru hamarabb itt van, hiába igazolták vissza a feladást.
Türelem rózsát terem, de leginkább kínai szállítást....
Üdv:
Csupasz
(#) webinas hozzászólása Nov 10, 2011 /

Köszönöm mindenkinek!
Mivel ez az első vásárlásom az ebay-en, ezért kicsit izgat a dolog, de hát 21 dollár érték után, ha kének is valamit, nem sok lehet.
De még mindig olcsóbb 2500.-/db max038 mint a vaterán 9000.-/db. Úgy láttam itt is próbálkozott az emberke.
(#) Ricsi89 válasza lesliewednesday hozzászólására (») Nov 10, 2011 /

Nálam is volt olyan eset, hogy kb 1 hónapot vártam valamire, nem jött meg, szóltam az eladónak, ő pedig szó nélkül postázott egy másikat, semmi plusz nélkül, ami egy hét alatt ide is ért. És ez olyan 5$ értékű dolog volt.
(#) bbb válasza webinas hozzászólására (») Nov 10, 2011 /

Én most úgy kb. a 6. hét után kezdtem izgulni mégis merre járhat a kütyü, amit rendeltem. Persze most már az eladó is izgul, hiszen addig nem kapja meg a pénzét Én a tracking number ismeretében felhívtam a magyar posta itteni hivatalát és megkérdeztem őket, vajon beért-e már az országba a csomag, vagy sem.
Tehát ha van tracking number (kb. 3000Ft körüli csomagnál már úgy szokták feladni, hogy legyen is), akkor egyrészt a neten nyomon tudod követni, másrészt van esélyed a postától megtudni, hogy egyáltalán az országon belül merre járhat, ha már ideért (az enyémen negyedik napja ülnek a központi elosztóban).
(#) slogan válasza bbb hozzászólására (») Nov 10, 2011 /

Az uccsó csomagom (tegnap előtt jött meg) ,nekem is 6-7 hétre jött meg....
Én is telefonáltam ,E-mai eztem ,stb ,de megjött
(#) Collector válasza bbb hozzászólására (») Nov 10, 2011 /

Idézet:
„Persze most már az eladó is izgul, hiszen addig nem kapja meg a pénzét”

Mindenhol előre kell fizetni, ilyen sehol sincs, hogy előre küldik a csomagot, és utána történik a fizetés.
Egyébként meg ha 1 hónapig nem jön meg a csomag, nem kell pánikba esni, az olcsó cuccokat hajóval hozzák, és néha nem 1, hanem 1,5 hónap is megvan a szállítási idő.
(#) bbb válasza Collector hozzászólására (») Nov 10, 2011 /

Amíg az oldalon vissza nem jelölöm, hogy igen, megérkezett, addig bizony pihenőszámlán van a pénzem, tehát én kifizettem, de az eladó még nem kapta meg (A dhgate legalábbis így csinálja)

Én is csak azután kezdtem "izgulni", hogy az eladó írt nekem, hogy megérkezett már, mert legutóbb tőlük az ugyanilyen csomag két hét alatt itt volt? Emiatt megkértek, hogy legyek kedves telefonálni a postára, hátha tudnak mondani valamit...
(#) Collector válasza bbb hozzászólására (») Nov 10, 2011 /

Hát én biztosan nem adnék el így semmit se, de akkor ezek szerint ilyen is van.
(#) webinas válasza bbb hozzászólására (») Nov 10, 2011 /

Nekem 10-20 napot írtak, igaz, nyugat európába.
Keletre, + 10-20 nap. Akkor ki is jön a 1,5 hónap.
(#) lesliewednesday válasza Ricsi89 hozzászólására (») Nov 11, 2011 /

Tegnap visszaírt a feladó. Postázta 10 napja, és szerinte 15-18 nap kell a célba éréshez. Így kérte, várjak. Hát várok. Köszönöm mindenkinek a tanácsokat.
(#) TNPsoft hozzászólása Nov 14, 2011 /

Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem.
Kellene "sanken si7306" ic. Mondjuk innen Bővebben: Link
,vagy ahonnan beszerezhető 1-2db.
Vagy egy személy aki megmondja mennyi, és elintézi.
Köszi:Norbert
(#) lesliegold hozzászólása Nov 19, 2011 /

Sziasztok,

Vénségemre én is belépek a külföldről rendelők körébe. Ma körüljártam a témát. Nyitottam egy PayPal számlát, és a hazai bankszámlámról átutaltam rá a pénzt. Közben beregisztráltam a DealExtrem-re és kinéztem a terméket. Bár tudtam, hogy a PayPalra, majd csak kedd körül ér át a pénz, elkezdtem a rendelést. Kinéztem a terméket, rákattintottam a megvételre, az összesítés után már vitt is a Payalra. Mivel nincs még ott a pénz, nem tudtam tovább menni. Mindössze annyi a kérdésem, hogy, ha kedden ott a pénz, és tovább tudok menni, akkor ki és mikor kérdezi meg, hogy hová kérem a szállítást. (Olvastam itt ilyet, hogy a Paypalra beregisztrált cím) Pontosan hogy van ez, mert a DealExtreme a regiszrációnál nem kért semmi címet...? Köszi!
(#) karaszbandi válasza lesliegold hozzászólására (») Nov 19, 2011 /

De a paypal az kért címet!
Te fizetsz és a te címedre küldi. Ha kamu címet regisztráltál, akkor szívás.
Következő: »»   21 / 257
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem