Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Lapozás: OK   667 / 1387
(#) pcroland válasza gulasoft hozzászólására (») Nov 8, 2011 /

Használj poliészter gyantát. A műgyantás topikban sokat tudhatsz meg róla. Minél kevesebb az edző, annál lassabban köt meg. Ha lassan köt meg kevésbé zsugorodik össze és reped meg.
(#) MolnarG válasza watt hozzászólására (») Nov 8, 2011 /

Tudom, hogy ez nem az a topik, én majd dry fóliát laminálok rá, meg löttstop fóliát. Csak ez volt az a topik ahol a lamináló kiválasztásról is lehetett infót találni.
(#) watt válasza MolnarG hozzászólására (») Nov 8, 2011 /

Semmi gond, jó munkát!
(#) Kovabe hozzászólása Nov 8, 2011 /

Sziasztok egy valoszinüleg alapvetö kérdésem lenne, elöre ki lehet furni a beültetési lyukakat???
(#) storm válasza Kovabe hozzászólására (») Nov 8, 2011 /

Ha tudod hol lesz a pontos helyük, akkor igen.
(#) Kovabe válasza storm hozzászólására (») Nov 8, 2011 /

Tudni tudom mert azokat használnám támpontnak. Köszönöm
(#) gulasoft válasza Kovabe hozzászólására (») Nov 8, 2011 /

CNC-vel.
(#) Kovabe válasza gulasoft hozzászólására (») Nov 8, 2011 /

Nem csak szabadkezes rajz technologiát használok és kétoldalas panelt, ez miatt használnám a rámpontokat hogy mind a két oldalt fel tudjam rajzolni.
(#) ticko válasza sastas01 hozzászólására (») Nov 9, 2011 /

Üdvözlet a Szakiknak!
Ha már mégis szilikon, akkor talán ez:Bővebben: Link . A gyártó ugyanaz, csak nem ecetsavas.
(#) gulasoft válasza ticko hozzászólására (») Nov 9, 2011 /

De ez rugalmas marad és nem kemény.
(#) kaqkk válasza (») Nov 9, 2011 /

Zoli Bácsi ! Reagálhatok még erre a kérdésre ? Gulasoft :ez viszont vízbázisú (ez mitmond neked ?)
(#) gulasoft válasza kaqkk hozzászólására (») Nov 9, 2011 /

Megpróbáltam egy sablont ragasztópisztollyal kinyomni, nem lett százas, és most nem tudom leszedni a sablont, egyenlőre áztatom , csak mivel belül ott a nyák meg az elektronika (nyákkészítés topic) nem tudom bedobni egy lavór vízbe.
(#) pcroland válasza gulasoft hozzászólására (») Nov 9, 2011 /

Be kell kenni olajjal a formát! De most már tényleg mennyünk át a műgyanta topikba!
(#) kocsgab002 hozzászólása Nov 9, 2011 /

Sziasztok.

Slogan kolléga árult itt az apróban egy átalakított laminálót (illetve fénymásoló fixáló henger-párt), amit én megvettem. Egy két próbálkozás után elkészítettem a mellékletben látható nyákot, ami megjegyzem, az eddigi legjobb általam készített nyák. Kicsit még lapítja a festéket, de azon állítok még.

P1130076.JPG

(#) BarnaPili válasza kocsgab002 hozzászólására (») Nov 9, 2011 /

Watt féle PK2?
Szép lett.
(#) kocsgab002 válasza BarnaPili hozzászólására (») Nov 9, 2011 /

Igen igen, az lesz belőle...
(#) kaqkk válasza kocsgab002 hozzászólására (») Nov 9, 2011 /

Próbáltad a hőfokot csökkenteni ?
(#) kocsgab002 válasza kaqkk hozzászólására (») Nov 9, 2011 /

Szia
Még nem...130 fokon tolom. Kellene?
(#) kaqkk válasza kocsgab002 hozzászólására (») Nov 9, 2011 /

Előfordulhat hogy alacsonyabb a tonered olvadáspontja és azért "nyomja szét" Csinálj egy két próbalaminálást alacsonyabb hőfokokon is
(#) watt válasza kocsgab002 hozzászólására (») Nov 10, 2011 /

Jó lett! Viszont a furatokat direkt nem nyomtattad ki? Be lehet állítani, hogy mekkora furatokat nyomtasson a CM2000. Ha nem találnád meg a baállítást(valami hole), akkor délután megírom, csak jelezd! Én 0,5mm-re szoktam állítani, az jól megvezeti a fúrót.
A lapulás mindig a magas hőfok miatt van, túlságosan megfolyik a festék.
(#) patexati hozzászólása Nov 10, 2011 /

Újra csak javasolni tudom a nyák átmelegítését hőlégfúvóval miután rálamináltuk a papírt! Nem kell kímélni jól meg kell melegíteni és utána kell leáztatni nagymértékben javul így is a minőség főleg vékonyabb huzalozásnál..
(#) kocsgab002 válasza watt hozzászólására (») Nov 10, 2011 /

Pdf-ből nyomtattam, amit a fórumban találtam. Nincs CM2000-em, inkább Sprint Layout-ot használok. A furatokat megpontozom majd egy hegyes szegeccsel, az is jól megvezeti a fúrót. Köszönöm szépen a jó tanácsokat, akkor így első körben 15 fokkal vissza veszem a hőmérsékletet. Ha minden igaz ma ültetem is.
(#) pcroland hozzászólása Nov 10, 2011 /

Hello! Két oldalú löstoppos nyákot hogyan tudok készíteni? Ahol csak az egyik oldalon van forrpont és kifúrom, akkor nem fogja a másik oldalról leszedni a lötstoppot? Ha leszedi, akkor olyan film kell, ami mindkét oldalon letakarja a furatok helyét és a forrpontokat?
(#) kaqkk válasza pcroland hozzászólására (») Nov 10, 2011 /

Először fúrj utána tedd fel a fóliát
(#) karaszbandi válasza pcroland hozzászólására (») Nov 10, 2011 /

Attól függ, mivel fúrod. Ha fúrod, akkor nem, de ha dúrod, akkor leszedheti.
(#) pcroland válasza karaszbandi hozzászólására (») Nov 10, 2011 /

Kipróbáltam mindkét oldalról egy egy oldalas nyákot fúrni és ott marad. Nem repedezik, nem pattog.
(#) gulasoft válasza pcroland hozzászólására (») Nov 10, 2011 /

Nem is értem. A forszemen nincs lötsopp. Mitől jönne fel ha a másik oldalon is forrpont van, ahol nincs lötstop?
Persze ha előbb fúrod akkor meg pláne nem jön fel, egyre figyelj, sorát csiszolással távolítsd el, mert kis forrpontoknál a nagy sorja laminálás után eltartja a fóliát a nyáktól, és lötstopp nem tapad fel a forrpontod köré.
(#) pcroland válasza gulasoft hozzászólására (») Nov 10, 2011 /

Rendben, megfogadom a tanácsod. Arra gondoltam, hogy átfúrom a nyákot forrpontnál, de a másik oldalon nincs forrpont azon a részen. De kipróbáltam és nem szedi le. Még csak fel se pattog egy nagyon kicsit.
(#) pcroland válasza gulasoft hozzászólására (») Nov 10, 2011 /

Gulasoft! Mi annak a lötyinek a neve, ami kell a galvanizáláshoz? Tényleg ingyen adnak 1 litert?
(#) pcroland válasza kaqkk hozzászólására (») Nov 10, 2011 /

Ha utána tenném fel a fóliát, akkor azt még mindig ki kéne fúrjam, hogy az alkatrészt betegyem.
Következő: »»   667 / 1387
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem