Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Használj poliészter gyantát. A műgyantás topikban sokat tudhatsz meg róla. Minél kevesebb az edző, annál lassabban köt meg. Ha lassan köt meg kevésbé zsugorodik össze és reped meg.
Tudom, hogy ez nem az a topik, én majd dry fóliát laminálok rá, meg löttstop fóliát. Csak ez volt az a topik ahol a lamináló kiválasztásról is lehetett infót találni.
Sziasztok egy valoszinüleg alapvetö kérdésem lenne, elöre ki lehet furni a beültetési lyukakat???
Ha tudod hol lesz a pontos helyük, akkor igen.
Tudni tudom mert azokat használnám támpontnak. Köszönöm
Nem csak szabadkezes rajz technologiát használok és kétoldalas panelt, ez miatt használnám a rámpontokat hogy mind a két oldalt fel tudjam rajzolni.
Üdvözlet a Szakiknak!
Ha már mégis szilikon, akkor talán ez:Bővebben: Link . A gyártó ugyanaz, csak nem ecetsavas.
Zoli Bácsi ! Reagálhatok még erre a kérdésre ? Gulasoft :ez viszont vízbázisú (ez mitmond neked ?)
Megpróbáltam egy sablont ragasztópisztollyal kinyomni, nem lett százas, és most nem tudom leszedni a sablont, egyenlőre áztatom , csak mivel belül ott a nyák meg az elektronika (nyákkészítés topic) nem tudom bedobni egy lavór vízbe.
Be kell kenni olajjal a formát! De most már tényleg mennyünk át a műgyanta topikba!
Sziasztok.
Slogan kolléga árult itt az apróban egy átalakított laminálót (illetve fénymásoló fixáló henger-párt), amit én megvettem. Egy két próbálkozás után elkészítettem a mellékletben látható nyákot, ami megjegyzem, az eddigi legjobb általam készített nyák. Kicsit még lapítja a festéket, de azon állítok még.
Watt féle PK2? Szép lett.
Igen igen, az lesz belőle...
Próbáltad a hőfokot csökkenteni ?
Szia
Még nem...130 fokon tolom. Kellene?
Előfordulhat hogy alacsonyabb a tonered olvadáspontja és azért "nyomja szét" Csinálj egy két próbalaminálást alacsonyabb hőfokokon is
Jó lett! Viszont a furatokat direkt nem nyomtattad ki? Be lehet állítani, hogy mekkora furatokat nyomtasson a CM2000. Ha nem találnád meg a baállítást(valami hole), akkor délután megírom, csak jelezd! Én 0,5mm-re szoktam állítani, az jól megvezeti a fúrót.
A lapulás mindig a magas hőfok miatt van, túlságosan megfolyik a festék.
Újra csak javasolni tudom a nyák átmelegítését hőlégfúvóval miután rálamináltuk a papírt! Nem kell kímélni jól meg kell melegíteni és utána kell leáztatni nagymértékben javul így is a minőség főleg vékonyabb huzalozásnál..
Pdf-ből nyomtattam, amit a fórumban találtam. Nincs CM2000-em, inkább Sprint Layout-ot használok. A furatokat megpontozom majd egy hegyes szegeccsel, az is jól megvezeti a fúrót. Köszönöm szépen a jó tanácsokat, akkor így első körben 15 fokkal vissza veszem a hőmérsékletet. Ha minden igaz ma ültetem is.
Hello! Két oldalú löstoppos nyákot hogyan tudok készíteni? Ahol csak az egyik oldalon van forrpont és kifúrom, akkor nem fogja a másik oldalról leszedni a lötstoppot? Ha leszedi, akkor olyan film kell, ami mindkét oldalon letakarja a furatok helyét és a forrpontokat?
Attól függ, mivel fúrod. Ha fúrod, akkor nem, de ha dúrod, akkor leszedheti.
Kipróbáltam mindkét oldalról egy egy oldalas nyákot fúrni és ott marad. Nem repedezik, nem pattog.
Nem is értem. A forszemen nincs lötsopp. Mitől jönne fel ha a másik oldalon is forrpont van, ahol nincs lötstop?
Persze ha előbb fúrod akkor meg pláne nem jön fel, egyre figyelj, sorát csiszolással távolítsd el, mert kis forrpontoknál a nagy sorja laminálás után eltartja a fóliát a nyáktól, és lötstopp nem tapad fel a forrpontod köré.
Rendben, megfogadom a tanácsod. Arra gondoltam, hogy átfúrom a nyákot forrpontnál, de a másik oldalon nincs forrpont azon a részen. De kipróbáltam és nem szedi le. Még csak fel se pattog egy nagyon kicsit.
Gulasoft! Mi annak a lötyinek a neve, ami kell a galvanizáláshoz? Tényleg ingyen adnak 1 litert?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |