Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » DSC riasztó

Témaindító: pittyu, idő: Márc 2, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   106 / 282
(#) aroxol válasza peti 60 hozzászólására (») Nov 9, 2011 /

Itt: Bővebben: Link Ezt használom teljesen jó.
(#) lzh6k4 válasza sunyeb hozzászólására (») Nov 10, 2011 /

Igen, így értettem én is a lekapcsolást. Illetve az LCD is elsötétül, nem csak a világítás.
(#) SUPE hozzászólása Nov 11, 2011 /

Sziasztok!Még kezdő vagyok,az lenne a kérdésem hogyha 4 zónás a panel és 8 vezeték nélküli nyitásérzékelőt szeretnék feltelepiteni.Akkor a panelen hogyan duplázzam a zónát ellenállásokkal.Vezetékes eszköz most még nem lesz a panelre kötve. Mert 4 érzékelő működik,de többet nem tudok csatolni mert nincs ugyebár duplázva a zóna.
(#) emts hozzászólása Nov 11, 2011 /

Sziasztok,
Az elozo probleman agyalok meg: a teljes rendszer aramfelvetele nagy a 7Ah-s akksihoz kepest.
Azt talaltuk ki, hogy lesz egy masik doboz, sajat trafoval es segedtappal, amiben lenne egy 18Ah-s akksi (egy TE1230AK doboz tampervedetten). A kulso dobozban levo akksira lenne teve az osszes erzekelo (mozgas, uvegtores, fust), a buszhoz (kozpont es zonabovitok, kulteri szirena) maradna a 7Ah-s akksi a kozpont dobozaban.
A nagy kerdes a 3 darab PK5501-es kezelo. Ezek egyutt tobbet fogyasztanak, mint az osszes erzekelo. A kezeleket lehet/erdemes szinten attenni a kulso akkura?
Nyilvan az a kockazat, hogy a 18Ah-s hamarabb lemerul, mint a 7Ah-s a kozpont dobozaban es akkor buko, mert nincs kezelo.
Vagy esetleg egy kezelo marad a kozpont akksijan, a masik 2 meg megy a kulso akksira?
A gond az, hogy a javasolt programozasokkal sem nagyon lehet levinni az aramfelvetelt 50mA ala (normal 135 mA egy kezelo eseten, a min. meg 50mA).
Minden segitseget/javaslatot nagyon megkoszonok
(#) emts hozzászólása Nov 11, 2011 /

Sziasztok, lenne egy masik kerdesem is... letezik-e valamilfele szabvany megoldas arra, hogy a kulso szirena sajat belso akkumulatorarol a tapellatast megszakitsam idozitetten? A gond az, hogyha megszunik a halozati aram, akkor elkezed dolgozni a kozpont akksija. Ha a kozpont akksija is lemerul, akkor a kulteri elkezd szirenazni addig, amig az o akksija is le nem merul (vagy visszajon a halozatos aram). Azt talaltam ki eloszor, hogy beteszek egy relet es ha teljesen megszunik a kozpont felol a tapellatas, akkor a relevel lekapcsolom az akksit a kulteriben is. Ez nem tul jo, mert szabotazs eseten jol kiikatom vele a szirenat. Viszont el tudok olyat kepzelni, hogy 5-10 percig megy a kulteri ilyenkor, s csak utana kapcsol le a szirena belso akksija, de ehhez kellene valami 12v-os idokapcsolo. Letezik ilyen megoldas?
Az nem tul jo, hogy addig megy a kulteri, amig van szufla az akksiban, mert az orakig eltarthat (idegesito, hogy ott allok alatta, es semmit sem tudok vele kezdeni, mert tul magasan van, de az aramszolgaltatas is szunetel, igy orakig szirenazott, mikozben otthon voltunk).
Koszi szepen
(#) Syn7h37ic válasza SUPE hozzászólására (») Nov 11, 2011 /

585 esetén max 32 zónád lehet, ebből akár 32 rádiós eszköz, vagy pl. 4 zóna és 28 rádiós.
Nem írtad, milyen panel, ha 4 zónás, akkor 585 lesz.
Simán kiépíted a 4 vezetékes zónát, a rádiós érzékelőket pedig a megfelelő vevővel simán tudod illeszteni a riasztóhoz. DSC központhoz három vevő megoldás létezik, az RF5132 modul, az RF5108 modul, és az RFK vevő modullal egybeépített kezelők. Természetesen a rádiós eszközök is DSC eszközök legyenek. A többi már programozás.
Zóna duplázás nincs DSC-nél.
(#) Syn7h37ic válasza emts hozzászólására (») Nov 11, 2011 /

Mákod van. Az összes normális kültéri kb. 5-8 percig dolgozik, és utána automatikusan lekapcsol. A jobbak beállíthatóak, mennyi legyen áramszünet esetén a max. sziréna idő.

Ne. A központra nyugodtan mehet a 18Ah akku is, jobban jársz vele.
De nem értem. Miért nem jó neked a nyugalmi áramú beállítás a kezelőn?
(#) emts válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Nov 11, 2011 /

Koszi szepen. A Solo kulteri szirena eseten is van ilyen allitasi lehetoseg? Sajnos a pontos tipust nem tudom, raadasul nagyon magasan fenn van. A kulteri legutobb kb 2 oran keresztul visitott
(#) emts válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Nov 11, 2011 /

Nekem is az volt az eredeti tervem, amit a hely huzott keresztul. Mar a 7Ah is eppen csak belefer, mellette van a segedtap, felette meg a kabelrengeteg, meg a 2 bovito. Az itteni DSC disztributor nem tudott nagyobb dobozt adni, azert kezdtem el otletelni, hatha van alternativ megoldas. Koszi a segitseget
(#) Kovabe válasza MPi-c hozzászólására (») Nov 11, 2011 /

Szia most olvastam egy talán megoldást (ez jo magyar). Arra gondoltam hogy egy 3,3V nyitofeszültségü zénert berakni és már meg is van oldva a tápellátás. Persze én mint láma csak probálkozok.

A Solo leáll 5 perc után. Melyik Solo? Ez?Bővebben: Link
Nem kell az akkunak a riasztó dobozában lennie, az is jó, ha mellette egy másik dobozban van, szabotázs védelemmel.
(#) Syn7h37ic válasza Kovabe hozzászólására (») Nov 11, 2011 /

Ez jó, csak ne felejts el egy soros áramkoráltozó ellenállást is, mert nélküle a zener tönkremegy.
(#) Kovabe válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Nov 11, 2011 /

Köszi a választ. Az áramkorlátozoellenálás ami elfüstöli a felesleget?? Pl egy ilyenre gondoltál http://www.hestore.hu/prod_10020599.html??
(#) Kovabe válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Nov 11, 2011 /

Csak vigyázzatok mert hamar tönkremegy a tamperkapcsoloja és csak a 7-es aksi megy bele mert a 4-es tul vastag.
(#) fibix hozzászólása Nov 11, 2011 /

hello

segítséget szeretnék kérni,mert nem értem,hogy a riasztó központom pc1565 *2 hiba olvasáskor mindig világít a z8 led.ami AC hiba. de mi a hiba megoldása?
(#) HA5AWS válasza fibix hozzászólására (») Nov 11, 2011 /

Üdv!
Ez inkább idővesztés.
(#) MPi-c válasza Kovabe hozzászólására (») Nov 11, 2011 /

Zénerrel is lehetne, de én nem számolgattam az áramkorlátozó ellenállást.
Vettem BT modult, próbapanelra szereltem és a HE-es topikok, a korábban hivatkozott cikk alapján a számítógéppel a kapcsolatot összehoztam, "konfiguráltam".
Elővettem egy PC1616-ost, azt is összeraktam. Majd egy MAX3232-ön keresztül akarom a BT modullal összekötni.
Mellékelek egy rajzot, ezen a TTL illesztést rajzoltam meg.

rajz.pdf

(#) fibix hozzászólása Nov 11, 2011 /

akkor a rendszer idővel van a baj?
akkor az lényegtelen!
Sajna telepítő kódom nincs,csak mester kód.
(#) HA5AWS válasza fibix hozzászólására (») Nov 11, 2011 /

Az idő beállításhoz nem kell telepítői.
*6 "mesterkód" 1 óó pp nn dd éé #
Gábor

Javits ki ha roszul emléxem de a bluetooth modul alapbol tudja a TTL csatlakozást. A másik ami nem stimm hogy a központok általában 12V-ot adnak ki. És nekem ez a kapcsolás sokkal bonyolultabnak tünik mint gondoltam. Szerintem felesleges enyire tullihegni a dolgot, nem kell enyire bonyolitani.

Ez a modul nem TTL jelet ad, 3.3V-os, ezért kell az illesztés. A modul Rx bemenetére adott 5V tönkre tenné, ezért ezt a szintet csökkenteni. Ezt az ellenállás osztó végzi. A Tx jelet meg fel kell erősíteni, ezt hajtja végre az a FET-es illesztés, amiről már Syn7h37ic is írt neked.
Nincs ebben semmi bonyolult, 4 ellenállás és egy FET. Lehetne máshogy is...
A két táp ic 20V-ig jó és 0,8A-t tud leadni.
(#) MPi-c válasza MPi-c hozzászólására (») Nov 11, 2011 /

Egyébként ez a szintillesztés elméletben a DSC-hez nem kell.

És ezt láttad már?

Valaki gyorsabb volt és már le is gyártotta. Ha jol megnézed, hasonlo modul van integrálva mint ez a bt 112.

Szerintem is biztos BTM-112-es van rajta. A kérdés csak az, hogy máshoz lehetne-e használni?

Szerintem mint már beszéltük a paradox a texecom a dsc ezek azonos komunikáciot használnak. De azért minkor az ember saját mag épiti meg akkor egy kicst legalább hizhat a mája hogy én megcsináltam és nem egy gép. Ja mi el nem felejtem találtam itt a szomszédban egy kis segitséget.
(#) Kovabe válasza Kovabe hozzászólására (») Nov 11, 2011 /

nem sikerül de ey jo kis nyákterv hogy ne keljen szevedni a kis lábkiosztással. http://www.hobbielektronika.hu/forum/topic_7495_from.html és a 651302 hozzászolásnál találod.

Kösz, de közvetlen ráforrasztottam a konkrét kivezetésekre levágott, maradék alkatrészlábak vezetékeit. Nagyító kellett hozzá

Gratula nekem egyenlöre csak akkora forrasztom van hogy csak rézcsövet tudok mert csak égetek és lángolok. Ha esetleg sikrült a teszt, akkor kiraknád esetleg hogy mi sima mükedvelök is meg tudjuk csinálni???

Az eredményről vagy az eredménytelenségről beszámolok.
Következő: »»   106 / 282
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem