Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Videokamera javítása

Témaindító: kutyi, idő: Nov 1, 2007
Lapozás: OK   2 / 4
(#) forma1 válasza nedudgi hozzászólására (») Nov 12, 2011 /

Köszi, akkor mit csináljak vele hogy jó legyen?
(#) nedudgi válasza forma1 hozzászólására (») Nov 12, 2011 /

Nem vagyok videokamera guru, ezért inkább hallgatok.
A jeltorzulás szerintem a hálózati 50Hz megjelenése a képen. Ezt rossz tápegység, kiszáradt, kapacitását vesztett elkó, földelés, árnyékolás hibája, hiánya okozhatja.
(#) forma1 válasza nedudgi hozzászólására (») Nov 12, 2011 /

Nem az a baj, akkumulátorról is ezt csinálja.
(#) forma1 hozzászólása Nov 20, 2011 /

Ez ilyen ritka probléma? Nem találkozott ilyennel még senki?
(#) titi válasza forma1 hozzászólására (») Nov 21, 2011 /

Hali!
Azt áruld már el nekem, hogyha nem csak a kukucskálóba, hanem a TV-n is ilyen a kép, akkor miért a kukucskáló elektronikájánál keresed a hibát?
Én inkább a CCD elektronikáját venném szemügyre.
De az is lehet, hogy maga a CCD a rossz.
(#) forma1 válasza titi hozzászólására (») Nov 21, 2011 /

Igazad van, nem tudtam hogy ez csak a kukucskálóé, ezt volt a legkönnyebb szétveszdni. Szétkapom teljesen, körülnézek arra s.
(#) gaben62 válasza forma1 hozzászólására (») Nov 21, 2011 /

Én nem bántanám a CCD részt, elektronikáját.
Szerintem a videorésznél keresgélj.
Fejet nem árt néha megtisztítani, pl. puha finom bőrrel, +den szesszel.
Okozhatja még kiszáradt smd.kondi, vagy ritkábban el öregedett forrasztás.
(#) forma1 válasza gaben62 hozzászólására (») Nov 21, 2011 /

Biztos nem a fejjel van a gond mert élőben csinálja (kazival mlg ki se próbáltam) merre felé nézzem az elkókat? spéci fajta kondenzátoroknak látszanak pedig (olyan mint a gigabyte UD3 alaplapban, ránézésre(!)
(#) forma1 hozzászólása Nov 23, 2011 /

Akkor azt mondjátok a CCD körül lévő kondikkal lesz a baj?
(#) yozso hozzászólása Jan 13, 2012 /

Üdv.

van egy sony dcr-trv-250e kamerám amiből kitörött a firewire csatlakozó. Cseréltem volna (tudom, nem kellett volna), de a fólia már a kiforrasztásnál felszakadt
A panel tipusa: 1-686-862 FP-577, hol tudnék ilyen bontott panelt találni esetleg? Vagy van valami ötlet a panel javítására? Kép mellékelve.

Előre is köszönöm.
(#) gaben62 válasza yozso hozzászólására (») Jan 13, 2012 /

Sehol nem találsz ilyent, inkább nézd meg nagyítóval hová vezetnek a fóliasávok, majd tisztisd meg a panelt laktól festéktől, és forraszd át vékony huzallal.
folyasztó szert használj, és vékony hegyű pákát, max.40W
(#) isstvan2000 hozzászólása Feb 8, 2012 /

Sziasztok!

Abban kernem valaki segitseget, hogy van egy sony videokameram, kazettas, es szeretnem notebookra kotni, de digitalizalo nelkul lehetseges e? vagy ha nem akkor meg e lehet azt valositani, hogy memoriakartyara vegyen fel es ne pedig kazettara? Koszonom
(#) gaben62 válasza isstvan2000 hozzászólására (») Feb 8, 2012 /

Nem lehet rákötni pc.re, sem laptopra, úgyhogy az rögzitse az anyagot memóriakarira.
A kazettás kamerákon nincs digitális jel kimenet, csak sima video kompozit jel, pl Rca Svhs csatlakozó out.
(#) isstvan2000 válasza gaben62 hozzászólására (») Feb 8, 2012 /

Koszonom
(#) isstvan2000 válasza gaben62 hozzászólására (») Feb 8, 2012 /

es digitalizaloval sem tudnam osszekotni?
(#) bbb válasza isstvan2000 hozzászólására (») Feb 8, 2012 /

Szia!

HA digitalizáló alatt egy sima USB-s tunerkártyát értesz, akkor a válaszom, de igen, azzal össze tudod kötni a laptopoddal, amennyiben van a videókamerádon kompozit kimenet (illene, hogy legyen rajta).
Na persze ha leírtad volna a kamerád típusát, akkor könnyebb lenne segíteni, meg az se mindegy, hogy milyen kazettás... HA pl. véletlen miniDV kazettásról van szó, akkor azon akár még lehet is firewire csatlakozó, vagy pl. nekem a miniDV-s kamerámhoz lehetett kapni annakidején saját USB kábelt. De persze ha még régebbi, még analóg kazettás cuccról van szó, akkor marad a digitalizálás egy sima USB-s kütyüvel...
(#) forma3 hozzászólása Feb 8, 2012 /

Ez enyémnek mi lehet a baja? (fenteeb írtam)

Köszi!
(#) isstvan2000 válasza bbb hozzászólására (») Feb 9, 2012 /

koszonom
a kamera: sony ccd-trv37e
(#) isstvan2000 hozzászólása Márc 3, 2012 /

sziasztok. lenne mé egy kérdésem, ezt a kamerát amiről beszélek, nem lehet valahogy összekötni egy digitális fényképezőgéppel?
(#) mraulajos hozzászólása Márc 5, 2012 /

Sziasztok!
DVX-801 SONY videó kamerához keresek kezelési leírást.
(#) kissandras99 hozzászólása Márc 28, 2012 /

Üdv!

Adott egy Canon HV30 típusú kamera, MiniDV kazettás. A hibája a következő:

Rövidebb-hosszabb állás után a kamera nem vesz fel és nem is játszik vissza. Ha van benne egy műsoros kazetta akkor eleinte még a timecode-ot sem jelzi ki, sima kék képernyő látszik. 1-2 perc próbálkozás, kazetta ki-be vétele után mintha kezdene magához térni, először elkezdi egyre normálisabban kijelezni, hogy hol tart a kazetta időben, majd egy idő után a kép is megjelenik (hanggal együtt) és gyakorlatilag tökéletesen lejátszik mindent.
Ugyancsak a felvétel próbálkozás is hasonló ezekben az első percekben. Semmit sem vesz fel, legalábbis nem látszik visszajátszásban semmi (még ezen nehéz időszak után mikor minden mást normálisan lejátszik, a hiba alatt felvettekből egy képkocka sem), vagy a felvétel ugrál, mintha frame-drop os lenne.
Pár perc tekergetés, lejátszás, felvevés után már a visszajátszás folyamatos és hibamentes, nincs "kockásodás", sávosodás egyáltalán. Gyakorlatilag hibamentesen vesz fel és játszik vissza, akár egész nap is. Ám amint eltelik mondjuk 2-3 nap, megint nehezen "indul be". Ha csak 3-4 órát áll kikapcsolva, akkor bekapcsolás után egyből tökéletesen működik.
Eleinte tekerésnél hallani, hogy nem egyenletes a sebessége, de ez is elmúlik, vagy nem feltűnő.
Természetesen feltöltött akkumulátor vagy hálózatról táplálva is fennáll a hiba.

Rendszerint a táskájában elcsomagolva pihen, átlagos hőmérsékleten és páratartalom mellett, nemdohányzó helységben, akkumulátort eltávolítva, optikával felfele nézve. Tisztítókazetta tudomásom szerint még nem volt benne, beépített fejtisztítással még nem próbálkoztam. Már csak azért sem, mert normális esetben a felvételek nem tartalmaznak képhibákat. Kazettánként maximum 3-4 alkalommal, 1-1 másodpercnyi ugrások keletkeznek csak.
Szervízben még nem járt, mert ha van bevizsgálási díj, az sem 2 fillér, meg valószínűleg ott egyből működne (murphy...).

Segítségeteket előre is köszönöm!
(#) forma3 hozzászólása Okt 21, 2012 /

Sziasztok!

Vettem egy Sony TR45E Handycamet, és az a baja hogy a nézőkéjében nincs kép, csak feketeség, és egy függőleges fehér csik középen. Hogy lehet ezt javítani?
(#) silboy hozzászólása Feb 13, 2014 /

Sziasztok!Sony DCR-TRV345E tipusú kamerához neten lehet valahonnan alkatrészt rendelni?Konkrétan a firewire aljzat ment rajta tönkre egy rossz dugó bele erőszakolása miatt.Szétszedtem és kivettem belőle az egész egységet.Nem vagyok szerelő,de ezt ki tudnám benne cserélni,ha tudnák bele szerezni egy másikat.Konkrétan a képen látható alkatrészről lenne szó.A rajta lévő számok közül melyik alapján kell keresni?

DSC_0786.jpg

(#) kly válasza silboy hozzászólására (») Feb 13, 2014 /

Képedről nem látszik jól de a csati beszerezhető szerintrem.

pl: Bővebben: Link
(#) KTobi válasza kly hozzászólására (») Feb 13, 2014 /

Szerintem inkább a kisebb 4 lábas verzió kell.
(#) silboy válasza kly hozzászólására (») Feb 13, 2014 /

Egy ilyen megoldás tényleg jó lenne 4 lábas változatban.Ilyet tudnál linkelni esetleg?
(#) silboy válasza KTobi hozzászólására (») Feb 13, 2014 /

Valóban 4-es kellene.
(#) kly válasza silboy hozzászólására (») Feb 13, 2014 /

Bővebben: Link

Talán ez? De nem olcsó.
A hozzászólás módosítva: Feb 13, 2014
(#) silboy válasza kly hozzászólására (») Feb 14, 2014 /

Ez tényleg elég drága.Találtam magyar oldalon is,szerintetek ezek közül jó lehet valamelyik?

Bővebben: Link
(#) nóvé istván hozzászólása Feb 23, 2014 /

Szia Mindenkinek!
Segítséget, tanácsot szeretnék kérni. Van egy Canon HV 30-as kamerám és már párszor azt vettem észre, hogy bármilyen tipusú (DV, HDV stb) videó felvételnél többször dropposodik, kockásodik. Bizonytalan vagyok a felvétel minőségében. Teljesen mindegy, hogy milyen márkájú minikazetta van a gépben. Teljesen újnak kell lenni a szalagnak, akkor ott jók a felvételek, ha már másodszor akarom használni, már többször is hibát kreált. Van egy JVC kamerám is, az viszont teljesen jól veszi fel még erre a "hibás" kazettára is. Ott mindegy, hányszor használom a kazettát. Tanácsot kérnék mit lehet tenni. Tisztítani kell a fejet, vagy ilyen a konstrukció? Érzékeny a kazettákra? Vagy frissíteni kellene a FirmWare szoftvert?
Várom segítő válaszotokat.

Üdv. István
Következő: »»   2 / 4
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem