Fórum témák
» Több friss téma |
Üdvözlök mindenkit!
Én egy olyan kérdéssel fordulnék hozzátok,hogy nem-e tudja valaki,Beretta Idra Exclusive S20 típusú kazánba hol tudnék venni hőcserélőt,mert van itthon már kettő,de mindkettő átereszt,és megnő a nyomás a kazánban,minek következményeképpen elkezd csöpögni. A válaszokat előre is köszönöm: Ádám
Ahogy látom a kiegyenlítő tartály cseréjéhez nem kell levenni az egész cirkót a falról?
Elég a vízcsövet levenni és felfelé kitudom emelni a tartályt?
Hoppá, akkor abszolút releváns az info.
Annyi derült ki, érzékelhetően javult a megbízhatóság, hogy a gyújtásverzérlőre koppintva idézhető elő legegyszerűbben a hiba. Többször is próbáltam, menet közben is "le lehet lőni" így az égést. A gyv-re menő elektrónákat, ugye ez sima kábelsarus elven van megoldva, kicsit megtámadtam wd40-el és próbáltam egy kis bejáratással a wd40 jelenlétében letisztítani. Az áramláskapcsolóhoz nem nyúltam még. Közben visszaraktam a helyére a füstgáz szenzort, mert ugye nem baj, ha ott van és nem kikötve. Ugyanakkor felmerült bennem, hogypl. nem kéne e kicseréni a rendszerben a vizet? Mennyi időnként szokás ez? Egyébként a csap nyitogatásával ellenőrizhető az áramláskapcsoló működése. Vizuálisan és hallásra teljesen makulátlan, akkor kapcsol, amikor a csapot nyitom/elzárom, nincs késleltetés, és mindig kattan, gondolom akkor nem kell vele foglalkozni. Na most a gyv(ez a Honeywell doboz) hogy lehet még kontakthibás? Ha fennál a hiba, akkor kapcsrajz alapján/mellett szét kéne szedni? Vagy a kábelsaru a ludas, ami ugye balkézfelől kapcsolódik rá. Azt egyszer már leszedtem, de nem fújtam be semmivel, ami leoldhatná az oxidálódást. Mit gondolsz?
Így van. Ha van felfele elég helyed kivenni!
Van helyem felette.
Akkor rendelek és kicserelem. Köszi mindent. Üdv
Amíg nem rakod a helyére, előtte mérd meg a nyomását.
0,8 - 1,0 bar a megfelelő! Sok sikert!
Vegyük sorban!
Áramláskapcsoló nem nagyon kattan, amit hallasz az inkább a vezérlőben levő relé hangja. A kontakthiba javítására a WD 40 nem igazán alkalmas, ám csúszni fog tőle minden. Vannak különböző kontakttisztítók, ill. kombinált tisztítók és kenők inkább azt kellene használni. A "füstgáz szenzornak" a helyén kell lenni, különben mit sem ér. (Egyébként sem sokat de ez egy más történet) A kontakthiba további kereséséhez sok sikert, ez néha elég macerás munka. A gyújtásvezérlőről nem találtam hozzáférhető rajzot. A gyártó tájékoztatása szerint TILOS javítani!! Mivel a kazán biztonságáért ez felel, én nem nagyon piszkálnám! Bár pofátlanul drága, de a temetés sem olcsó!
Sziasztok!
Rajza nem publikus, ezért nem lelhető fel sehol. Bekötési rajzokat tudok produkálni.
Új tartállyal is lehet nyomás probléma?
Hogy érdemes a tartály nyomását megmérni beszerelés előtt?
Sziasztok.
Van egy Vaillant vuw hu 242/2-3 r1 kombi cirko.tegnap ota az a hiba,hogy 15mp ig fut,aztan kikapcsol,de a radiator lampa vilagit,forgatja a vizet, majd 20 mp mulva ujra bekapcsol 10-15 mp re.es ezt folytatja. Van otletetek, mi lehet a hiba? Holnap jon szerelo, nem szeretnem ha megvagna feleslegesen. Szigeti.gabi@gmail.com ide is irhattok. halas lennek erte.koszonom.
Még annyit hozzá, hogy meleg víz a mosogatáshoz-fürdéshez van,de fűtés nincs, csak 15mp-ig.
Olvasgattam vissza, írjátok a váltószelepet sokszor hibának. Itt is volt olyan,hogy fürdeni akartam, a radiátorba nyomatta a meleg vizet,de a zuhanyfejből hideg jött. De most ez a hiba van. Nem vagyok szerelő,de szívesen szerelek ezt azt.Bár gázkészüléket nem tudom mennyire ajánlatos barkácsolni egy laikusnak.
Segítségeteket szeretném kérni
Immergas Eolo Strat 23 Kw kiegyenlítő tartályt szeretnék venni, mert beadta az unalmast, viszont ez a nagyszerű cég csak szervizhálózaton keresztül ad alkatrész szerelővel együtt. Nálunk közel s távol nincs ilyen, viszont helyben szerelő ki tudná cserélni, csak nem kapunk. Valaki tud segíteni? Ha ezt tudom meg sem veszem a terméküket! Köszi
Sziasztok!
Beleolvastam a fórumba, mert mióta megvan, folyamatos hőcserélő gondjaim vannak a kazánommal (Thema Classic). Egykis tapasztalat: -Ha nincs melegvíz, vagy langyos, először hívd ki a szerelőt, aztán fizess a hőcserélő savazásét. aztán, ha fél-egy év után megint ez a hiba, veszel egy hőcserélőt, és kicseréled, majd a régit megpróbálod kitisztítani (nem savazással, mert a szerelő azt mondta, hogy max. mégegyszer lehet savazni, mert kilyukad). Én vízkőoldót használtam, tovább tart, de nem rongálja a rezet. Aztán, már amikor kell cserélem, a tartalék, meg kivízkövezve figyel a polcon. Jelen problémám, hogy elereszti a nyomást, teljesen esetleges módon és időben (túlfolyó szelepen keresztül). Kérdeztem egy szerelőt, azt modta tágulási tartály hiba, és ez 40 rugó. Tippet kérnék, hogy ezt lehet javítani? Üdv: Zsolt
Természetesen, csak azért, hogy ne beszerelve szenvedj vele!
Vegyél egy bármilyen más hasonló nagyságút!
Réz forrasztott csővel vagy inox csővel beköthető!
Vegyél egy lapos 6-7 literes tágulási tartályt. Befér a helyére és cirka 12-15 eFt.
Koszos a kazánköri hőcserélőd és/vagy nem vált át a váltószelep (esetleg tönkrement).
Mivel a Te kazánod is bitermikus, fennáll az állandó vízkő-vasiszap lerakódás esélye. Sajnos ezeket a kazánokat az olcsó kategóriába sorolhatjuk. Azért nem tettek bele lemezes hőcserélőt és váltó szelepet.
Érdemes vízlágyítót és iszapfogót beépíteni, ami növeli az élettartamot. A savazáshoz elengedhetetlen, hogy a "beavatkozónak" legyen savazó szivattyúja, mellyel foszforsavval csodákat művelhet!
Természetesen az egyik NTC-d is lehet hibás.
Köszönöm a választ. Az a baj, hogy a mágnesszelepre horror árakat írnak mindenhol.A neten 35.000 körül van, az üzletben a csaj 30-at mondott. Ha valóban ez a baja, lehidalok. Remélem, lehet tisztítani,mert ha csere,akkor szopi van
Ez a kazánköri hőcserélő is 30 körül van,de ahogy látom, azt írjátok, hogy savazható,tisztítható. Remélem ezt a szaki is tudja,aki holnap kijön. A váltószelep is tisztítható?
A kazánköri hőcserélő közel 70 eFt, a váltószelep 34 eFt + ÁFA.
A VUW 242 hőcserélője nagyon jó anyagból készült, lévén azért német kazán. A lamelláit nem szabad drótkefézni!
Jézusom, akkor egyszerűbb venni egy másik kazánt. A vicc, hogy anyunál van egy Junkers kazán, vagy 26 éves és kopp kopp kopp ,de kutya baja.
Ez alig pár éves, a házzal együtt vettem, nem is volt sokat használva és már döglődik. Ennyit az új szarokról. A drótkefézést nem fogom engedni,de ha tisztítható, akkor ragaszkodni fogok hozzá. 2400Ft +áfa a kiszállási díjuk, ezt így is úgy is ki kell fizetnem. ha mondd egy horror összeget, szépen megköszönöm a látogatást és az útjára engedem. Sokkoljon mást Aztán leülök zokogni egy sarokba és kitalálom,mit tegyek Nagyon köszönöm a válaszokat.
Képzeld el, ha vettél volna egy Beretta CIAO-t.
Az a szívás!
Szia!
Köszi, gondoltam rá. Esetleg tudsz típust ajánlani? Ne úgy nézzenek rám a boltban, mint a h.gyerekre. Üdv: Zsolt
Olyan céget keress vétel szempontjából, ahol foglalkoznak alkatrész árusítással is.
A Savio-, Biasi-, Ariston-, Quadriga kazánoké jó bele. Ha másképp nem, akkor rézcsővel a kazán alatt bekötve.
Gyerekek,ez a baravó gáz kft. mekkora egy szemét cég!
Tegnap bent voltam az üzletben, hogy mennyi a kiszállási díj, szóval,ha kijön a manus és megnézi a gépet,mennyit kell fizetni.Azt mondták, 2400Ft+áfa és ennyi. Ehhez képest a csóka megállapította 2 perc alatt,hogy a váltószelep a szar, tisztítani nem érdemes,csere,holnap tud jönni, 42.000 cakk pakk, de most 7900ft az,hogy ezt megállapította.Mondom, 2400 ról beszélt nekem a boltban mindenki. azt ő nem tudja, a kiszállás ennyi, a hibafelmérés meg 5500. Csak én érzem ezt pofátlanságnak, vagy ez a normális dolog szerintetek?
Szia!
Hát bigpapa, így jártál. Korábban én is próbálkoztam szerelőkkel, de látva a hozzáállást, csak akkor hívnék, ha nagyon kell, vagy ha esetleg a gáz résszel lenne gond, mert bár eléggé műszaki vagyok (gépész + villamos vonalon), de azért ahhoz nem nyúlnék hozzá. Egyébként, meg ilyenkor (télen) azt mondja a szerelő, hogy ugye ha 1-2 héten belül kijön, az oké? TERMÉSZETESEN, TISZTELET AZON SZERELŐKNEK, AKIK NEM ÍGY ÁLLNAK HOZZÁ. GONDOLOM, ITT IS SEGÍT, EGY-KÉT SZAKEMBER, ÖNZETLENÜL. Hozzáteszem, hogy egészen más területen én is járok szervizelni, és az én szakmámban is találkoztam olyan emberrel (egyébként, nagyon érti a dolgát), aki azt mondta: "Nekem percdíjam van". Üdv: Zsolt |
Bejelentkezés
Hirdetés |