Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Egy kis mai téma. Majd mindjárt kapom, hogy miért is kellett, de úgy gondolom elfér itt és talán nem hiábavaló.
Egy kis hétfő esti horror. Gyengébb idegzetűek, lányok csak egy szemmel nézzék. Bővebben: Link
Szép álmokat, jó éjszakát!
ÜDV!
Debreceni vagyok és napsütéses reggelre ébredtem. Bekapcsoltam a gépet és láss csodát. NE A NAP LÁNYÁT, HANEM AZ IDŐJÁRÁST NÉZZÉTEK! A hőmérséklet szerintük -4 fok (ami reális) és szakad az eső. 1. Mint említettem napsütéses reggelre ébredtem. 2. Jó meleg eső lehet, ha nem hajlandó ilyenkor havazni.
A számítógéphez tartozó frissítések készen állnak! Micsoda idomok!
Mi volt a kérdés?
Az a kérdés, hogy -4 fokban nem fázik az a néni?
Jaaaa, értem! Beszélgessek vele?
A mai tapasztalatom, egy régi közmondás igazolása miszerint: "Az ember nem lát tovább az orránál".
Tanulgatom a C prog. nyelvet és egy ajánlott könyvet szerettem volna vásárolni, mert már útálom a monitoron olvasni a könyveket. Beültem az autóba és irány a könyvesbolt. (közeli Megyeszékhely) Körbejártam az összes könyvesboltot (mind a hármat), de nem volt egyikben sem. Közben az egyik boltban lezajlott párbeszéd: Én: Jó napot kívánok Eladó hölgy: Jó napot, miben segíthetek? Én: "A C programozási nyelv", című könyvet keresem Eladó hölgy: Pillanat megnézem a gépben. Én, gondoltam magamban: Azt hittem a polcon van. Eladó hölgy: A C, kisbetű vagy nagybetű? Én: Nagy C, - Na ebből mi fog kisülni ? Eladó hölgy: Sajnos az nincs meg, de tudok ajánlani egy hasonlót. Én: Jó, megnézhetném? És már hozta is. Mikor megláttam a könyvet, ránéztem az eladóra, és? Én: De hölgyem ez egy? és sietve, rémülten távoztam. Az ajánlott hasonló könyv címe: "Kínai, turisztikai programok", aminek egy nagy "C" volt a borítóján. Hazatérve szomorúan visszaültem a monitor elé, és láss csodát, egy könyv, ami pont azzal foglakozik, amire szükségem van, ott porosodik a monitor alatt. ("PIC programozás C nyelven"). Csoda, hogy nem olvasnak könyvet a mai fiatalok, ha ilyen eledók vannak.
Tényleg béna az eladó, mert tuti hogy volt ott könyv a C vitaminról is!
Ma kaptam a rendőrségtől egy gyorshajtási büntetést. A bizonyítékként feltüntetett fényképen jól látszik, hogy a kifogásolt sebesség korlátozó tábla előtt vagyok. Igaz nem sokkal, de szerintem olyan fotó lenne jogos ami a tábla után készült. Vagy nem jól gondolom?
A törvény értelmében, a tábla mellett, már a megadott sebességgel kell menned. Ez csak a korlátozásokra vonatkozik, a feloldásra épp nem. Ha nem 120szal vagy lefényképezve fél méterrel a 80tábla előtt, akkor szerintem fordulj jogi tanácsadóhoz. Lehet, hogy el tudod intézni az ügyet.
Ezt a kérdést inkább ebben a topicban tedd fel, itt gyülekeznek a hozzáértők!
Körülbelül 10m-rel az 50-es tábla előtt 70-nel. megkifogásoltam, majd meglátom mi lesz. GPS-el ellenőriztem a koordináták alapján. Meg az autóról készült nagyon közeli képen jól látható a mellettem lévő padka, amiről egyértelmű a helyszín. Aki ismeri itt a Budaörsi út környékét, tudja, hogy 50-60 méterenként másik sebességkorlátozó tábla van. Véletlen szerűen csereberélgetve. 70, 60, 50. Természetesen nem kitalálható logika szerint. Vajon mi okból? Csak tán nem a kaszálás miatt?
Boldog szuletesnapot. Ma 40 eves azIntel 4004.
Én úgy hallottam, hogy már november 14-én készen voltak az első procik. Sőt egy ismerősöm 1971.11.15-én már Facebookkozott is vele, de nagyon lassúnak és unalmasnak találta az oldalt.
(na jó, nem így volt, de mi lenne velünk mikroprocesszor nélkül)
Jövőre végzek a szakmával, és sokan rágják a fülem hogy menjek egyetemre/fősulira. Azzal tisztában vagyok hogy a megélhetés valószínűleg könyebb lesz, meg stb., de egyszerűen nem tudok már tanulni, utóbbi időkben sem tanultam túl sokat, "leeresztettem" és őszintén szólva kedvem sincs hozzá. Jár valaki ebben a cipőben?
Én is jövőre végzek csak én a középiskolával. Nekem is mondták hogy miért nem megyek egyetemre vagy főiskolára. De nekem nem sok kedvem van. Inkább technikumra mennék. CAD CAM informatikáról mi a véleményetek?
Addig tanulj tovább, amíg fiatal vagy! Nem akarok mással példálózni, itt a sajátom:
Leérettségiztem, majd elkezdtem dolgozni. Elmentem katonának (másfél év), leszereltem. Családot alapítottam (megnősültem, egy évvel később jött a gyerek... Szó se róla, nem bántam meg!) Ezután kezdtem el a fősulit. Kisgyerekkel, fiatal házasként. Nem volt leányálom, hidd el, sőt! Közben lakáshoz jutottunk, így iskola mellett még a lakásfelújítás is ment. Hogy nem roppantam bele, az csak a páromnak köszönhető, mert egy szoba-konyhás pici lakásban, ketten, a gyerek, meg egy kutya... Hogy egyáltalán le tudtam diplomázni, az annak köszönhető, hogy a párom vigyázott a gyerekre, a kutyára, főzött-mosott-takarított, engem a kész várt haza, tanulhattam (éjszakába nyúlóan!), stb. Nem részletezem, nem volt sétagalopp. Nem bántam meg ezt sem, szó se róla, de nagyon ráment az egészségem (a házasságom - szerencsére! - nem!), ma is megszenvedem, pedig én - a munkámból kifolyólag - hozzá voltam szokva az éjszakázáshoz, és az eszem is megvolt (akkor még!) hozzá. (Azóta már elvesztettem...) Szóval ha tanulni akarsz, azt most tedd, amíg friss a fejed, és nincs a hátad mögött saját család!
Ez az érzés engem is hatalmába kerített. Aztán elkezdtem a felsőoktatást és rájöttem, hogy egy teljesen más világ. Itt már semmi sem biztos. Voltak kemény csatáim és voltak felemelő pillanatok. Amennyire féltem a szigorlati vizsgáimtól, annyira felemelő érzés volt az indexembe beírt ötössel kijönni a teremből és hulla fáradtan az ágyba dőlni- nagggggyon boldogan. Persze nekem is volt ami nem sikerült elsőre, de az UV-t (most már IV mint ismétlő vizsga) erre lett kitalálva. 23-man kezdtünk és ketten szereztünk a 4 év végére diplomát. Hogy mi volt a trükk? Nagyon egyszerű: szívvel lélekkel kellett tanulnom és élvezni, hogy nekem ez megy. Azt gondolom, hogy jó volt ez a 4 év nagyon sokat tanultam, változtam. Téged ismerve (a kitartásodat is), nem hinném, hogy ne tudnád megcsinálni. Nem lesz sétagalopp, de mindenképpen megéri! :yes:
Én ebben az évben fogok érettségizni és egyből megyek is tovább egyetemre, valószínűleg mechatronika szakra. Mit gondoltok erről a szakról? Nekem ez tetszik a legjobban azok közül, amik itt a győri egyetemen vannak.
És, amúgy meg szerintem menjél egyetemre
Ha Neked ez tetszik, akkor hajrá! Az már önmagában is félsiker, ha olyasmit tanulsz, amit szeretsz. (Ha meg olyasmit, amit nem, akkor megette a fene az egészet, nem is érdemes belekezdeni, mert az már nem is fog menni.)
Köszi a biztató szavakat, már kezdtem elhatározni hogy nem megyek felsőoktatásra, de most megint elbizonytalanodtam. :banplz:
Majd meglátod, nem fogod megbánni! Ez persze majd csak a diplomaosztáskor fog nyilvánvalóvá válni a számodra is... Menj! Ha meg sem próbálod, nem tudod miből maradsz ki! Komolyan mondom!
Végülis max. ha nem sikerül, legalább nem fog marni a lelkiismeret, hogy nem próbáltam meg.
Azért van 3 jó dolog is benne: A csajok, a pia, meg a csajok.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |