Fórum témák
» Több friss téma |
Köszi, de inkább nem bontanám meg a ventilátort. Elektronikus szabályzásra gondoltam. Na de megyek és átköltözök itt egy ezzel foglalkozó fórumba!
Alapvetően frekvenciaváltóval, pólusszám átkapcsolással. (és ahogy Action2K javasolta) Nézz át az egyfázisú asszinkron motor fordulatszám szabályozása topikba.
Üdv mindenkinek !Tanácsotokra lenne szükségem kivettem egy akumlátor töltöböl egy leégett 5 wattos ellenállást .az ezen ellenálláson átfolyo töltés közbeni áram figyelésével egy áramkör jelzi ledekkel hogy mikor van feltöltve az akumulátor .Az ellenállás fehér szinü kerámia testel és rajta ez áll :0, most egy ohm jel , ujra0 aztán 1 es zám és egy J betü,Azt szeretném tudni hogy ez milyen értékü ellenállás lehetett???Elöre is köszi mindenkinek az esetleges segitséget üdv demeter!
Ok én is igy sejtettem de gondoltam biztos ami biztos köszönöm szépen a gyors segitséget
Van egy 8 évas nyugatalbán (koreai) mp3 lejátszóm, aminek kontakthibás az USB-je. Még nem szedtem ki, mert legalább valamennyire műxik. Szóval, tudja-e valaki, hogy ezt milyen néven találom meg az alkatrészboltban?
Sziasztok!
Ez milyen IC lehet? (a kisebbik) A felirat rajta: U 8 82p
A tippem, hogy mezei műveleti erősítő: TL 082
Sziasztok!
Van pár sárga négyzet alakú kondim és nem tudom az értéküket.Légyszi segítsetek nekem. A következők lennének: E103K valami jel és utanna 02K 33nK és kicsit alrébb 63 474J63 470nJ100 Ezek lennének.Segítségeteket előre is köszönöm!
Nagyon nagyon szépen köszönöm a segítséget!
Usb mini 4p Bővebben: Link
De hogy hol kapsz ilyet itthon azt nem tudom.
Hálás köszönetem!
Mielőtt lázas keresésbe kezdek, megnézem, hátha csak a panelről engedte el a forrasztás. Egyszer már "hegesztettük".
Hali!
Segítséget szeretnék kérni, hogy van egy alaplapba való kondi minek a lábai a panelban maradtak, de a számok alapján nem tudom az értékét ami kell helyette! Valaki tudna segíteni a rajt lévő feliratok alapján, hogy mi kell helyette? Ez van rajt: 002 SEPC 560 6 Az én elgondolásom szerint 6V 560µF lehet. . . üdvPIXI
Üdv mindenki.
Történt egy kis baleset és az RC helikopteremben elfüstölt valami APM4410 felirattal(kettő darab van belőle) kis 8 lábú SMD IC-röl van szó. Valaki eg tudná mondani mi ez és az még fontosabb lenne hogy honnan és mennyiért tudnám beszerezni, esetleg mivel lehetne helyettesíteni aminek egyezik a lábkiosztása is... Mind a 2 tönkrement, az egyik csak nem ad jelet de a másikon van egy lyuk ahol füstölt is. Aki tudna segíteni annak nagyon megköszönném.
Ez eddig stimm, mostmár tudom miez, de meg kéne tudni honnan lehetne venni, fontos lenne mert a helikopter nem az enyém. Esetleg valakinek lenne pár darab?
Én csak helyettesítőben tudnék segíteni.
IRF7822-t ajánlanék erre.
Az adatlapja alapján ez egy N csatornás mosfet. Helyette elvileg jó a STS11NF30L típus ami pl a Farnell-től beszerezhető.
Sziasztok!
Az érdekelne, hogy a képen látható valami az micsoda és mire lehet használni illetve hogyan működik? Gondolom pneumatikához valami...
Nyomáskapcsoló. Egyik fele szívásra, a másik fele nyomásra működik. Hogy zár-e, vagy bont, azt mérni kell.
Én a növények locsolásánál asználok ilyesmit. (Van-e víznyomás - szivattyú visszajelzés.)
Kipróbáltam és úgy van, ahogy írtad! Köszi az infót!
Szükségem volna egy 2SK2313 számú FET-re sajnos sehol nem találok. Nem tudja valaki mivel helyettesíthetném? Egy autós fűtőmotor vezérlőjében volt. Adatlapja:Bővebben: Link
Sziasztok!
A mellékelt képen milyen műszer látható? AKku cellafeszültség mérő?
Ez a transzformátor mihez való volt eredetileg?
Multiméterrel mérve csak 20V-ot ad váltóáramként és 12V-ot mutat a műszer egyenáramú mérésre kapcsolva. Akkor most váltó vagy egyenáramot ad a készülék?
Az a gyanúm,hogy ez egy akkutöltő, ha egyenfeszt is tudsz mérni, akkor kell, hogy legyen benne valami egyenirányító(szelénoszlop, diódák).
Nade a gyári táblája szerint 27, 30, 33V-ot tud adni (átdugaszolható)
Azt nem írja hogy váltó vagy egyen. De ha van is benne egyenirányítás csak félhullámú mert a multiméter váltó és egyen módban is tud rajta feszültséget mérni de egyik üzemmódban sem hozza a gyári táblán leírtakat. Vagy csak a multiméterem rossz. De mi lehet az ami 27,30, 33V-al is tud menni és 250W-os trafó kell hozzá. Ráadásul egy malacfej van a márkajelzésre animálva tehát el sem tudom képzelni hogy mihez kellett. Ilyen kis hasonló trafókat ezeréves mikroszkóp megvilágításhoz használtak régen, de az sem 33 és pláne nem 250W-os terhelhetőséggel készültek. Forrasztópáka táp lehet? De a 250W így is sok, nomeg régen óriási nagy 220-as pákákat használtak. |
Bejelentkezés
Hirdetés |