Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » MIG/MAG/Co2 hegesztő készülékek házilag
Lapozás: OK   62 / 276
(#) mpisti válasza trabi007 hozzászólására (») Nov 15, 2011 /

Ez az áramkör egy 3 fázisú félhíd gyújtóáramköre. Tehát egy fázisra csak akkor lesz alkalmas, ha az egy fázisra készült áramköri részt kiegészíted egy gyújtótrafóval, amelyik az egy fázisú graetz mindkét tirisztorának a gyújtását elvégzi. A másik két fázishoz tartozó rész el is hagyható akár.
(#) trabi007 válasza mpisti hozzászólására (») Nov 15, 2011 /

És azt a gyújtótrafót hogyan készítsem el milyen magra hány menet kéne vagy valami más trafóra gondoltál , esetleg ha lenne egy kis időd és berajzolnád nagy vonalakba hogyan kéne átalakítani az jó lenne persze csak ha nem túl sok időt vesz el tőled , de ha sok időbe kerül akkor visszatérek a másik rajzhoz inkább nem akarom rabolni az idődet.
(#) mpisti válasza trabi007 hozzászólására (») Nov 15, 2011 /

Próbálj beszerezni gyári gyújtótrafót, én is ezt teszem,ha tirisztoros szabályzót építek. Bevallom, lusta vagyok készíteni gyújtótrafót,inkább keresek gyárit. Egyébként régi Rádiótechnika évkönyvekben és újságokban több leírás is van a készítés mikéntjéről,de most nincs annyi szabad időm hogy átlapozzak sok évfolyamot. Ne haragudj érte.
(#) erbe válasza trabi007 hozzászólására (») Nov 15, 2011 /

Eszerint én keressem vissza több napra visszamenően, hogy te mit szeretnél?
(#) trabi007 válasza mpisti hozzászólására (») Nov 15, 2011 /

Dehogy is haragszom , ha csak lehet én is inkább elkerülöm az ilyen trafók készítését , akkor inkább visszatérek ehhez a rajzhoz amit ajánlottál , csak ezen van pár ellenállás meg kondi érték amik vagy nem látszanak vagy nem lett beírva ha megkérlek segítenél az értékek kiderítésében .

tr szab.jpg

(#) trabi007 válasza erbe hozzászólására (») Nov 15, 2011 /

Meg kell mondjam, ebből nem sok mindent lehet kideríteni. A transzduktort már kiderítettük, az akár meg is felelne a tirisztorok helyett.
Legalább az adatlapot keresd meg!
(#) trabi007 válasza erbe hozzászólására (») Nov 15, 2011 /

Sajnos azt nem találtam a géphez , a trafóról anyiít tudok hogy 52 négyzetcentis a vasmag 2mm és primer rézhuzal és a szekunder kb16 négyzetmilliméteres keresztmetszettel rendelkezik a legkissebb megcsapolásnál 19 voltot ad a legmagasabb menetszámnál 64v ot enyit tudok rólla.

Számold meg a fokozatokat és írd ide a feszültséglépéseket. 19 V kicsit sok, 64 V-nak kb a fele elég maximumnak, a primer elég vastag. De minek ide tirisztor?
Kösd a szekundert deltába és már jó is!
Ja, hogy nem 3fázisú? Keresd meg a szekunder közepét és hozd ki! Középmegcsapolású kétutas egyenirányítással majdnem ugyanaz.
(#) trabi007 válasza mpisti hozzászólására (») Nov 16, 2011 /

Heló! Tudsz nekem akkor eme kapcsolási rajz alkatrész értékeinek a meghatározásában segíteni?ebben a hozzászólásban van
(#) mpisti válasza trabi007 hozzászólására (») Nov 16, 2011 /

Szia!
Nekem is csak ilyen rossz minőségben van meg, de ha lesz időm, megpróbálom kisilabizálni az értékeket.
(#) trabi007 válasza mpisti hozzászólására (») Nov 16, 2011 /

Rendben előre is köszönöm .
Megépítettem egy triakos primer oldali szabályzót még nem próbáltam hegesztés közben mit tud de hamarosan letesztelem és beszámolok róla milyen eredményt produkált , csak gondolom megosztom veletek hátha valakit érdekel , felrakok pár képet a szabályzóról .
(#) kralikandras válasza trabi007 hozzászólására (») Nov 16, 2011 /

Szia trabi 007! az egy szekunder csapolásos trafó - nemfigyeltem az eseményeket.
(#) trabi007 válasza kralikandras hozzászólására (») Nov 16, 2011 /

Heló! Igen az , és igy vagy a primert kell valahogy szabályozzam félvezetőkkel vagy a szekunder oldalt , de sajnos akkora kapcsolót nem tudok szerezni amivel a szekundert tudnám kapcsolgatni igy marad a tirisztor vagy a triak.

A szakértők szerint a szekunder oldali szabályozás a sokkaljobb a primer oldali egyszerübb,de vannak hátrányai - mpiti tett föl rajzokat a szek.szabályzókról!!!

Tudom hogy tett föl rajzot de sajnos nem látszanak az értékek a rajzon azért kértem meg hogy ha lesz ideje akkor segítsen már meghatározni az alkatrészek értékeit erről van szó .
(#) korgs2 hozzászólása Nov 16, 2011 /

Elképzelhető,hogy sikerül szereznem egy Traconic 253-as gépet. Az vele a gondom ,hogy 380-as. Tudnám 230-ról üzemeltetni esetleg?

Egy oldallal előrébb van 3db!szintén mpisti.

Láttam őket és azok közül választottam ki ezt mert ez tünt nekem a legegyszerűbbnek.

Töle tuti megkapod a megoldást!

Igen azt észrevettem hogy nagyon rendes és segítőkész , és nem utolsó sorban ért is hozzá nem úgy mint sokan hogy állítanak valamit és közben meg fogalmuk sincs róla mi is az.

Hivatásosan szervízel X éve aztmeg egy tankönyv sem pótolja és nemcsak itt az inverteres oldalon is.
(#) mpisti válasza korgs2 hozzászólására (») Nov 16, 2011 /

Röviden: nem,- de ha van időd, visszaolvasol mondjuk 62 oldalnyit, találsz rá magyarázatot. Kb. egy éve hosszasan taglaltuk az okokat.
(#) mpisti válasza kralikandras hozzászólására (») Nov 16, 2011 /

Kedves András!
Én is csak emberből vagyok, tévedek is néha, tehát nem biztos hogy az a tuti amit én írok. A hegesztőgépek már csak olyanok,hogy tudnak produkálni meglepetéseket.Néha én is lesre futok egy-egy javítás során. Tehát biztos megoldást nem, csak tippet tudok legfeljebb adni egy-egy hiba megoldására.
(#) korgs2 válasza mpisti hozzászólására (») Nov 16, 2011 /

Szia! Mikor írtad épp 32 oldalnál tartottam és megértettem nagyjából a lényeget. Úgy sem lehet megoldani,hogy ugye van fázisonként 1-1 tekercspár vagy mi, na az egyik végüket összekötni, ez lenne a test, és akkor a megcsapolásokra pedig a 230at adni?
(#) kralikandras válasza mpisti hozzászólására (») Nov 16, 2011 /

Tudo,tudom szerénykedsz,de abban igazam van,hogy aki napmint nap gépeket javít olyan tapasztalati vannak amit sehol nem tanítanak !!!
(#) mpisti válasza korgs2 hozzászólására (») Nov 16, 2011 /

Nem, mégpedig azért nem, mert a háromfázisú trafón a tekercsek csak 3 fázisú, 120fokos fázistolás esetén töltik be a funkciójukat előírás szerint. Ha a tekercseket le akarnád párhuzamosítani,akkor a kivezetéseket úgy kellene összekötni hogy ne alakuljon ki mágneses zárlat a vasban. Ebben az esetben viszont a fokozatkapcsoló kivezetéseit nem lehetne jól bekötni, mert egy oszlopon (a középsőn)pont fordított bekötést kellene alkalmazni,mint eredetileg amilyen volt, emiatt aztán a fokozatváltás lehetetlenné válna. Ez a kérdés már annyiszor felmerült,hogy most kíváncsiságból megpróbálok egy olyan 3 fázisú trafót építeni, amelyik mehet 3fázisról, és 1 fázisról is. Csak az a fránya szabadidő...
(#) korgs2 hozzászólása Nov 16, 2011 /

Hát sajnálatos a dolog. Jó árban tudtam volna co-t szerezni, de így marad a keresgélés. A fő probléma, az,hogy lakatos melóra kellene(123as merga) de sajna csak lánhegesztőm van itthon. Gondolkodok, a 3fázis beköttetésén, de pénz sajna nincs rá. Frekvencia váltón gondolkodok még esetleg, de ez is bukott ötlet mert 1 fázisról leszedni az össz teljesítményt...
(#) kissadam válasza korgs2 hozzászólására (») Nov 16, 2011 /

Szia!

Áramszolgáltatónál járj utána jobban a 3 fázisnak, mert elvileg 32Ampert bevisznek ingyen mindenkinek ezt 1 és 3 fázison is(ÉMÁSZnál). Csak a villanyóraszekrény árát kell kifizetni (ami lehet hogy 40ezer forint), meg a kismegszakítót. Baj az hogy 32 amper 3 fázison pl.: 3*10A vagy 6,10,16A ami azért nem sok. Hálózat bővítésért meg elkérnek amperenként talán 4-5 ezer forintot. De nem tudom mostanság, hogy megy ez, meg más áramszolgáltatónál.
(#) dobo válasza kissadam hozzászólására (») Nov 17, 2011 /

A bővítést csak regisztrált szerelő kérvényezheti 3x10 amper ingyenes .
E felett 4 ropi minden amper .
A regisztrált szerelő valószínüleg kicseréli a villanyóraszekrényt ami 20-50 ezer forint + munkadíj.
Szóval nem olcsó a bővítés.
De ha van meló akkor kikeresi az árát.
Következő: »»   62 / 276
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem