Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Direkt mondták itt a fórumon, hogy állványosba tegyem, mert kézben eltörik..
Ez nem volt túl nagy fordulatú.
Az volt a gond, hogy gondolom "hagyományos" fúrógépbe tettétek, amit nem nyákfúrásra találtak ki, ha jól tippelek a fordulat talán még a 3000-et sem érhette el.
Az az egyik, a másik pedig, hogy nem volt stabilan lefogva.
Nekem van 20000-es panelfúróm, de még nincs állványom.
Én csak egy olyan szárat akartam, ami 0,8-as, és nem kopik el..
Ha már itt tartunk ti milyen állványos fúróval használjátok a keményfémfúrót?
Mert nekem a Proxxon állványősfúrómnak is van oldalirányú mozgása.
Én csináltam neki egy CNC gépet és az fúrkál. Nem töri el még a 0,3mm-t sem.
De egy stabil állványon egy nagy fordulatú NEM LÓGÓ géppel is lehet, csak a panelt nem szabad rángatni.
Nekem is tervbe van egy cnc, arról amit te készítettél van valami publikáció?
Az én saját épitésümben a mostani már a 3000 hez közelit összességében mát vagy 5000 lyukat furtam 0,8 sal majd 1000 0,7 tel és 200 zat 0,6 sal régebbi képek róla
Csodás, és profi, ám én ilyet sajnos nem fogok tudni csinálni anyaghiány; tudás stb... miatt.
Sziaszto én egy makita aksisfúrot használok 1mm furoval és tökéletesen müködik semmi extra csak a legolcsobb. Az elsö fúroszáram egy 3mm volt leköszörülve 1mm-re és ez is müködött.
Jelentem, kész vagyok a fúrással, mert apa hozott 1mm-es szárat, a vacak 100ft-ost, és kész lett. Szerintem szép lett...
Most megyek a barátomhoz, este ha hazaértem lesznek!!! Okés?
[OFF] Már megint nem működik a f.gép. Egyszerűen elhúzom a bekapcsoló gombot, az ON ledje felvillan, de nem kapcsol be. Az elem 101%, hogy nincs lemerülve. Most töltöttük fel.
Szét kéne kapni és megnézni, hogy nincs-e kijőve a kijelző csatlakozó.
Az 100, hogy nem szedem szét, a másik meg az, hogy nem a kijelző a gond, mert ha az lenne, akkor a LED világítana, mutatná, hogy ON, meg ha nem LCD-n lenne, hanem a kis izén, amihez a szemem oda kell rakni, az menne...
Nekem tetszik. Olyan mint a tüzión. Tudod mit rakott bele mibe?
Ezt kipróbálnám, ha valaki megmondja, hogy mik kellenek hozzá Két oldalasnál a nagyon vékony lyukakba befolyna az ón és kész lenne a furatgalván
Szóval az olvadás pontja a víz forráspontjával egyenlő. Tehát ha forr a víz, akkor beletehetjük a nyákot. A citromsav minek kell? Rose-fémet honnan lehet szerezni?
A citromsav redukáló hatású, nem engedi oxidálódni a rezet. Az ón-ólom-bizmut ötvözet beszerzési forrását sajnos nem ismerem, de citromsavét tudom...
Ebből viszont nem lesz furatgalván, mert ahhoz egyrészt valami rézrétegnek már kellene lennie a furatban és akkor már minek ónozni, ha még is magától megmaradna a furatban a 100 fokos olvadáspontú fém kifolyna a forrasztás során, vagy egy erősebben melegedő alkatrész miatt és megszűnik az átkötés! Az iratcsipeszek és az SMD adapterek viszont okosabb gondolatnak tűnnek a videóban!
Magyarországon a chemet.de-nek elméletileg a Koch Hungaria KFT a partere, náluk van olyan forrasz ami 90 fokon olvad.
Persze lehet hogy ez géz, mert mi van ha 90 fokos lesz az ic. Leolvad a lábáról az ón. Hétfőn felhívom őket hoznak e be ilyet kis tételben.
Ezt a kis videót már régebben is láttam , csak gondoltam megosztom veletek valamivel egyszerűbb így az ónozás , nekem vannak régi orosz kis rádió műszer stb ezeken, ha hasonló eljárással csinálták az ónozást, amit nem tudok , de azt igen hogy nagyon tartósak , és a mai napig olyan fényes az ónozás mint a videón létszik , szóval bírja.
Szerintem inkább csak hullámforrasztással oldották meg a vezetősávok ónozását és a beforrasztást egy művelettel...
Ilyen gépeink sosem lesznek itthoni körülmények között, de konzerves doboz meg egy két adalék amivel úgy mond melegítve felhordjuk az ónt a nyákra az még talán elérhető.
Szia! Már írtam neked, hogy a sima oszlopos fúrógép nem jó, mert oldalirányú mozgása van! A képeken látott kétoszlopos profi munka, de deszkából és lécekből te is tudsz egy egyszerűbbet fabrikálni. Még rugó sem kell hozzá, egy spárgán lógó ellensúly is megteszi két nútos kerékkel. Az a lényeg, hogy a függőleges irányon kívül semerre nem mozdulhat el! A fordulatszámról annyit, hogy a 20000-es fordulattal meghajtott fúró a cnc-ben a másodperc töredéke alatt fúr ki egy lukat. Szinte csak odakoppint. Ha 1-3000-es fordulatú fúród van, simán használhatod, természetesen nem ilyen nagy előtolással.
Szia!
Tudom... A legtisztább szerintem az lesz, ha szülinapomra, vagy karácsonyra kérek egy rendes fúróállványt.. |
Bejelentkezés
Hirdetés |