Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Lapozás: OK   674 / 1387
(#) janikukac válasza karaszbandi hozzászólására (») Nov 19, 2011 /

Direkt mondták itt a fórumon, hogy állványosba tegyem, mert kézben eltörik..
Ez nem volt túl nagy fordulatú.
(#) mate_x válasza janikukac hozzászólására (») Nov 19, 2011 /

Az volt a gond, hogy gondolom "hagyományos" fúrógépbe tettétek, amit nem nyákfúrásra találtak ki, ha jól tippelek a fordulat talán még a 3000-et sem érhette el.
(#) janikukac válasza mate_x hozzászólására (») Nov 19, 2011 /

Az az egyik, a másik pedig, hogy nem volt stabilan lefogva.
Nekem van 20000-es panelfúróm, de még nincs állványom.
(#) janikukac válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Nov 19, 2011 /

Én csak egy olyan szárat akartam, ami 0,8-as, és nem kopik el..
(#) koczka hozzászólása Nov 19, 2011 /

Ha már itt tartunk ti milyen állványos fúróval használjátok a keményfémfúrót?
Mert nekem a Proxxon állványősfúrómnak is van oldalirányú mozgása.
(#) karaszbandi válasza koczka hozzászólására (») Nov 19, 2011 /

Én csináltam neki egy CNC gépet és az fúrkál. Nem töri el még a 0,3mm-t sem.
De egy stabil állványon egy nagy fordulatú NEM LÓGÓ géppel is lehet, csak a panelt nem szabad rángatni.
(#) koczka válasza karaszbandi hozzászólására (») Nov 19, 2011 /

Nekem is tervbe van egy cnc, arról amit te készítettél van valami publikáció?
(#) interferi válasza janikukac hozzászólására (») Nov 19, 2011 /

Az én saját épitésümben a mostani már a 3000 hez közelit összességében mát vagy 5000 lyukat furtam 0,8 sal majd 1000 0,7 tel és 200 zat 0,6 sal régebbi képek róla
(#) janikukac válasza interferi hozzászólására (») Nov 19, 2011 /

Csodás, és profi, ám én ilyet sajnos nem fogok tudni csinálni anyaghiány; tudás stb... miatt.
(#) Kovabe hozzászólása Nov 19, 2011 /

Sziaszto én egy makita aksisfúrot használok 1mm furoval és tökéletesen müködik semmi extra csak a legolcsobb. Az elsö fúroszáram egy 3mm volt leköszörülve 1mm-re és ez is müködött.
(#) janikukac válasza janikukac hozzászólására (») Nov 19, 2011 /

Jelentem, kész vagyok a fúrással, mert apa hozott 1mm-es szárat, a vacak 100ft-ost, és kész lett. Szerintem szép lett...
(#) Frankye válasza janikukac hozzászólására (») Nov 19, 2011 /

Akkor hadd lássunk róla képeket is!
(#) janikukac válasza Frankye hozzászólására (») Nov 19, 2011 /

Most megyek a barátomhoz, este ha hazaértem lesznek!!! Okés?
(#) Frankye válasza janikukac hozzászólására (») Nov 19, 2011 /

Persze.
(#) tikitiki hozzászólása Nov 19, 2011 /

Ja el ne felejtsem ehhez mit szóltok igy is lehet akár.

http://www.youtube.com/watch?v=YcqK089I4io
(#) janikukac válasza Frankye hozzászólására (») Nov 19, 2011 /

[OFF] Már megint nem működik a f.gép. Egyszerűen elhúzom a bekapcsoló gombot, az ON ledje felvillan, de nem kapcsol be. Az elem 101%, hogy nincs lemerülve. Most töltöttük fel.
(#) pcroland válasza janikukac hozzászólására (») Nov 19, 2011 /

Szét kéne kapni és megnézni, hogy nincs-e kijőve a kijelző csatlakozó.
(#) janikukac válasza pcroland hozzászólására (») Nov 19, 2011 /

Az 100, hogy nem szedem szét, a másik meg az, hogy nem a kijelző a gond, mert ha az lenne, akkor a LED világítana, mutatná, hogy ON, meg ha nem LCD-n lenne, hanem a kis izén, amihez a szemem oda kell rakni, az menne...
(#) gulasoft válasza tikitiki hozzászólására (») Nov 19, 2011 /

Nekem tetszik. Olyan mint a tüzión. Tudod mit rakott bele mibe?
(#) pcroland válasza gulasoft hozzászólására (») Nov 19, 2011 /

Ezt kipróbálnám, ha valaki megmondja, hogy mik kellenek hozzá Két oldalasnál a nagyon vékony lyukakba befolyna az ón és kész lenne a furatgalván
(#) p_istvan válasza pcroland hozzászólására (») Nov 19, 2011 /

víz, citromsav, Rose-fém
(#) pcroland válasza p_istvan hozzászólására (») Nov 19, 2011 /

Szóval az olvadás pontja a víz forráspontjával egyenlő. Tehát ha forr a víz, akkor beletehetjük a nyákot. A citromsav minek kell? Rose-fémet honnan lehet szerezni?
(#) p_istvan válasza pcroland hozzászólására (») Nov 20, 2011 /

A citromsav redukáló hatású, nem engedi oxidálódni a rezet. Az ón-ólom-bizmut ötvözet beszerzési forrását sajnos nem ismerem, de citromsavét tudom...
Ebből viszont nem lesz furatgalván, mert ahhoz egyrészt valami rézrétegnek már kellene lennie a furatban és akkor már minek ónozni, ha még is magától megmaradna a furatban a 100 fokos olvadáspontú fém kifolyna a forrasztás során, vagy egy erősebben melegedő alkatrész miatt és megszűnik az átkötés!
Az iratcsipeszek és az SMD adapterek viszont okosabb gondolatnak tűnnek a videóban!
(#) gulasoft válasza p_istvan hozzászólására (») Nov 20, 2011 /

Magyarországon a chemet.de-nek elméletileg a Koch Hungaria KFT a partere, náluk van olyan forrasz ami 90 fokon olvad.
Persze lehet hogy ez géz, mert mi van ha 90 fokos lesz az ic. Leolvad a lábáról az ón.
Hétfőn felhívom őket hoznak e be ilyet kis tételben.
(#) tikitiki hozzászólása Nov 20, 2011 /

Ezt a kis videót már régebben is láttam , csak gondoltam megosztom veletek valamivel egyszerűbb így az ónozás , nekem vannak régi orosz kis rádió műszer stb ezeken, ha hasonló eljárással csinálták az ónozást, amit nem tudok , de azt igen hogy nagyon tartósak , és a mai napig olyan fényes az ónozás mint a videón létszik , szóval bírja.
(#) p_istvan válasza tikitiki hozzászólására (») Nov 20, 2011 /

Szerintem inkább csak hullámforrasztással oldották meg a vezetősávok ónozását és a beforrasztást egy művelettel...
(#) tikitiki válasza p_istvan hozzászólására (») Nov 20, 2011 /

Ilyen gépeink sosem lesznek itthoni körülmények között, de konzerves doboz meg egy két adalék amivel úgy mond melegítve felhordjuk az ónt a nyákra az még talán elérhető.
(#) dinokal válasza janikukac hozzászólására (») Nov 20, 2011 /

Szia! Már írtam neked, hogy a sima oszlopos fúrógép nem jó, mert oldalirányú mozgása van! A képeken látott kétoszlopos profi munka, de deszkából és lécekből te is tudsz egy egyszerűbbet fabrikálni. Még rugó sem kell hozzá, egy spárgán lógó ellensúly is megteszi két nútos kerékkel. Az a lényeg, hogy a függőleges irányon kívül semerre nem mozdulhat el! A fordulatszámról annyit, hogy a 20000-es fordulattal meghajtott fúró a cnc-ben a másodperc töredéke alatt fúr ki egy lukat. Szinte csak odakoppint. Ha 1-3000-es fordulatú fúród van, simán használhatod, természetesen nem ilyen nagy előtolással.
(#) janikukac válasza dinokal hozzászólására (») Nov 20, 2011 /

Szia!
Tudom... A legtisztább szerintem az lesz, ha szülinapomra, vagy karácsonyra kérek egy rendes fúróállványt..
(#) Frankye válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Nov 20, 2011 /

Ez egy ónszökőkút!
Ilyen nekem is kell!
Következő: »»   674 / 1387
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem