Fórum témák
» Több friss téma |
Ez közel sem 64 MB-os videokártya...talán 4 vagy 8 MB-os példány...ma már semmire sem jó egy ilyen...csak ha vki kizárólag Mario-zni akar, arra pl. tökéletesen megfelelhet!
jó, bizony!
![]()
P1-be tökéletes ez a kártya, elmegy vele a win normális felbontásban és színekkel. A P1-et meg lehet passziválni és mehet letöltő számítógépnek. Nálam egy ilyen gép van behajítva a virágállvány alá monitor nélkül (tighVNC-vel irányítom másik gépről)
Sziasztok
Nincsen véletlenül valakinek ***********************? Ha volna pár darab akkor megvenném őket! A hirdetéseket az Apróhirdetési rovatba kérjük feladni!
Az Apróhirdetési rovat azért van, hogy abban tessék hirdetni! Ez a fórum!
![]()
A következő tipusú tranzisztorok megfelelőire lenne szükségem:
5DL2CZ47A, PQ05RD11, MIP0226SY vagy ha valakinek van akkor az is érdekellne!
hi
ezek nem tranzisztorok inkább FEt-nek tűnnek
Sőt! Az első egy gyors és hatékony diódapár, a második egy fesz.stabilizátor, a harmadik egy elektronikával megfejelt Power MOS FET, szóval gáz van!
![]()
Itt nézd meg. Az elśő az dióda félhíd, a másik egy kis drop-out-os fesz. stabilizátor, a harmadik egy Mos IC.
http://www.datasheetcatalog.com/datasheets_pdf/5/D/L/2/5DL2CZ47A.shtml
Sziasztok, tudom hogy nem teljesen ide tartozik, de engem az érdekelne, hogy a zennner diódákra rá van írva, hogy például 6,8v. Ez mit jelent 6,8 volt alat van nyitva vagy zárva vagy csak 6.8 volton nyit vagy zár?????
![]() ![]()
Idézet: „ Zener-dióda A Zener-dióda az elektronikában a második leggyakrabban előforduló dióda. Az egyenirányító diódától annyiban tér el, hogy záróirányban (tehát amikor az átengedési iránnyal ellentétes feszültséget adunk rá) valamennyit átenged az áramból, pont annyit, hogy az anód és katód között a feszültség álladó legyen. Működése nyitóirányban megegyezik az egyenirányító diódáéval. ” tehát jelen esetben záróirányba kapcsolva 6,8 volton v. effölött nyit
Egy gyári motor speed control cuccban az icről le van kaparva a tipus, ezt szeretném kideríteni, vajon mi lehet a tipusa?
ic beazonosításhoz némi infó Vcc-n: 15, 13, 12, Vref 16, gnd 8, pwm jel ki 14, 11, Ct 7, Rt 6, nincs bekötve: 3, 10, sg3524 et beraktam, de ez nem az, mert gáz nélkül is megy a motor. (gyári icvel nem megy, gáz nélkül) várom az 5leteket ![]()
jó kösznöm én is megtaláltam a neten őket csak nem lehet itthon beszerezni legalábbis lomex micro..... tudna valaki helyettesítőket ajánlani ! SOS
Sziasztok!
Ez milyen alkatrész, illetve mire jó, mert ugyan megtaláltam az adatlapját, de nem tudok sokat kihámozni belőle. ![]() str20005 Előre is köszi! ![]()
Valami önrezgő kapcsolóüzemű stabilizátor...vagy valami hasonló...lényeg, hogy átlagosan 5,1V-os kimeneti feszt tud szolgáltatni, kb. 2A-es áram mellett...
Azt írja az adatlap, hogy tápegységekben használják ezt az alkatrészt.
Ez kapcsolóüzemű(30khz) feszültség stabilizátor:
bemenő fesz: 8VDC - 40VDC max kimenő áram: 2A kimenő fesz 5,1VDC 72%-os hatásfok ![]()
Hi!
A népszerű BA1404-es FM adót építésébe kezdtem, viszont akadt egy kis alaktrész problémám. A leírás szerint az L1 a következő: Idézet: „L1 - 3.5 Turns Variable Coil” Viszont egyik boltban sem tudtak megmondani hogy ez mi lehet, egy másik leírás alapján ez 79 vagy 78 nH de így se lehet kapni sehol. Valakinek esetleg nincs valami tippje? A leírás: Itt
Ez egy hangolható tekercs. Az általad belinkelt oldal alján van egy Electronic Store, ahol a második helyen ez van: 3.5 Turns High Precision Variable Coil (65 - 79nH), alatta képpel és egy kis leírással. Lehet, hogy pont ilyet nem fogsz kapni itthon. Talán házilag is el lehet készíteni egy hasonló tekercs bontásával/újratekerésével.
Hello Peti! Ez a sport sajnos olyan, hogy hiába adnak meg egy kapcsoláshoz tekercsadatokat, azt mindig hangolni kell utólagosan. Én a helyedben készítenék két tekercset, egyik négy menet, a másik öt, 5mm átmérőjű légmaggal, 0,8-1mm huzalátmérővel, a menetek között kb 1 mm-rel. A két tekercs valamelyikével a menetek összetolásával, vagy széthúzásával, biztosan be tudod hangolni a kívánt frekvenciát. Ezt később lehet "tunungolni" ha nem megfelelő a stabilitása, ahogy a képen van fix csévetest, vasmag, árnyékolóserleg, ha be tudod ezeket szerezni.
Sziasztok!
Nálam jártasabb egyénre van szükségem elektroncső témában! Milyen alkatrész látható a képeken? ![]() ![]() Köszönöm a segítséget!
676-690 77721 kojano hozzászólásában ott van amit eddig tudunk. Ezek tulfeszültségvédők, így csak akkor csinálnak valamit, ha a feszültség meghaladja az adatlapon megadott értéket (áthúz). olyankor lehet, hogy látszik benn valami, amúgy nem világít.
A képen látható modul valami mobil vezetékes hálózat tulfeszültségvédő áramköre lehetett.
Hi!
Kezdö vagyok még de nagyon FM adót építésébe kezdtem, viszont akadt egy kis alaktrész problémám. A kapcsolasi rajzban van egy olyan hogy L1-390nH az mi? ![]() ![]() Elöre is köszönöm. ![]()
Az egy 390nH-s induktivitás. A ChipCAD-ben van ilyen SMD változatban.
Sziasztok!
Ez mire jó? (tda9302h) Itt az adatlapja:adatlap Hátha vkinek sikerül kihámozni vmi érdemlegest ![]() Előre is köszi!
Oda van írva, hogy:
-Power amplifier -Flyback generator -Thermal protection Üdv! ![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |