Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Forrasztópákák - melyik miért jó
Kértem árajánlatot a CF-től. Ezt írták vissza:
Köszönönés, stb..., TCP 24 (két vezetékes) : 19980.- +Áfa TCP-S (3 vezetékes, csak Weller WTCP-tápról üzemel) : 24900.- +Áfa Elköszönés, aláírás, cím, stb... Tényleg nem lehet táp nélkül használni a TCP-S-t? Az milyen páka?
Köszi! Trafót és szivacsot tudok venni, pákatartót meg csinálok, direkt a pákához. Úgy 20eFt alatt lesz és új lesz!
Szia!
Okés rendben,én csaK egy lehetöségnek írtam,Én használtam az elödjét kb 22 éve és tökéletesen müködött,a páka akkor puskás gyártmány volt,a hegy meg novicoopos,ezeket a hegyeket használom még mai is,igaz nem régen jutittam egy weller wtcp 50-s állomáshoz mit kicsit felújítotam,Üdv!
Ez a Weller TCP szerintem a legismertebb páka amit a céghez kapcsolódik. Nincs a világnak olyan pontja ahol ne lett volna sok évig szolgálatban. Sokan a mai napig használják és nem csak hobbi célra. Eszembe jutott, hogy legutóbbi tengerentúli utam során egy nyugdíjas technikus barátomtól kaptam belőle hármat. A hegyek kivételével semmi sem romlott el rajta soha pedig nem keveset volt használva.
Én személy szerint nem szeretem mert a "magnastat" felett már vagy jó 20 éve eljárt az idő, annál sokkal jobb módszerek vannak a páka hőmérsékletének szabályozására. Ha valaki jó és korszerű pákát akar venni akkor vegye fontolóra egy Metcal-STSS-002 beszerzését. Ez a MX-500 elődje és minden hegy ami jó abba az használható vele. Mivel nem sokan ismerik (szerintem) ezért van az, hogy a mx-500 árának a töredékébe kerül használtan. 150 euró alatt ki lehet fogni egy jó állapotút az e-bay-en.
sziasztok
Nekem pákaheggyel kapcsolatban lenne 1 kérdésem. Van egy Fahrenheit 28020 forrasztóállomásom ami mellé szeretnék pákahegyet készíteni. Kérdésem az lenne hogy a hegyeket milyen anyagból érdemes készíteni szerintetek? Vörösrézre gondoltam de nem tudom mennyire lenne használható.
Használható lenne egy kis ideig. Otthon nem tudod olyan bevonatokkal ellátni mint agyárban. Szerintem vegyél hozzá gyári betétet.
Miért csak kis ideig lenne jó szerinted?
Wolfram is van kéznél ha kéne
Nem tudom a wolframon hogyan terül az ón. A vörösréz viszont bevonat nélkül elég hamar elég.
A Wikipediabol: A volfrám az egyik legkeményebb és legmagasabb olvadáspontú fém
Nem megolvasztani akarom
Inkább hegesztésre vagy szikraköznek a wolframot! Inkább vegyél. Rézzel sincs gond, de minden használat után át kéne csiszold
De megmunkalni gondolom igen. (vidia is volfram otvozet)
Vagy esetleg mindjart pakahegy alaku?
Üdv!
220 voltos páka jelenleg megfelelne nekem de nem tudom milyen teljesítményűt érdemes választani? 30 60 80 w? Általános használatra kellene.
A legtöbb páka 50W-os, nem véletlenül.
De a közvetlen 230V-os páka csak olcsó, de nagyon rossz választás ám! Kényelmetlen és nehéz, vastag, merev a zsinórja, nincs hőszabályozva, ezért égetheti a nyákot és az alkatrészeket.
Megmunkálással nincs baj
Üdv!
A Fahreinheit 28020 állomás ahogy visszaolvasom a fórumot mezei dimmer áramkört tartalmaz, fázishasítással szabályoz. Én úgy tudom hogy azon állomások amik trafóval vannak ellátva azoknak a hegyére nem ül ki a hálózati frekvencia és ezáltal nem ölik meg a cmos és érzékenyebb ic ket. Na már most mi a helyzet az említett állomás fázishasításos szabályzásával? Ugyan úgy megjelenik a hegyen a hálózati frekvencia vagy olyan frekvencia ami megölheti az érzékenyebb ic ket ?
Jó estét!
nekem * * Nekem meg egy kérésem, itt ne árulj semmit, mert nem vagyunk reklámfelület .
Sziasztok!
Szeretnék vásárolni egy forrasztó állomást max 25 ezer forint -ig. Tudnátok ajánlani valamit, általában furat szerelt alkatrészekhez használnám de szeretnék elkezdeni SMD alkatrészekkel is foglalkozni. pl: most egy tssop tokot kellene beforrasztanom. Eddig a Solomon SL10-N , SL20-N ,SL30-N szériát és a SMA 050 , SMA 051 szériát nézegettem, mi a véleményetek ezekről, melyik típust lenne érdemes megvenni ?
Vegyél kattogós wellert. Nem kell állomás szerintem. Ha visszaolvasol leírtam, hogy mi a baja az olcsó pákáknak. Viszont ha mindenképpen állomást akarsz, akkor vegyél egy használt tcps24-et. Én találtam 10-ért tcp24-et táppal U.I.: Egy használt Weller jobb, mint egy új Solomon!
Én nem tudom miért vagytok oda ennyire a wellerért de de szerény véleményem szerint az olcsóbb wellereknél (értsd kattogós) jobb a solomon.
Nekem nagyon bevált a Weller. Most Solomonom van és nagyon rossz
Hát a sulim-ban ilyen weller-ek vannak , nem rossz de nem tudom menyire érdemes ilyet használtan venni. ( van egy pár aminek rossza a mágneskapcsolója )
A másik meg az hogy nem nagyon találtam helyez ahol lehetne venni. Inkább maradnék valamelyik állomásnál a HEstore-bol. A solomon-ok vagy a somogyisak közül válasszak szerintetek ?
Számomra ár érték arányra nem jó. Igaz nekem a solomon csak 5 éve van meg de nem volt vele probléma, igaz csak harmad annyiba kerül mint egy weller.
A solomon-hoz milyen állomást használsz?
köbzoli: Nem aszt mondom hogy rossz, csak számomra nehézkes beszerezni. A suliban meg ki tudja mit csináltak vele meg mióta megy már, gondolom te jobban vigyázol rá.
Az állomás az részlet kérdés, annyiban különböznek hogy egyik csak körülbelül, másik ledesen, harmadik digitálisan jelzi ki a hőfokot az hogy neked melyik kell az csak a te igényeiden és pénztárcádon műlik. Én pl: egy voltcraft állomással használom a pákát.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |