Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Köszönöm mindenkinek. Beéleszteni még nem volt időm se hangszóróm. A hűtőborda idéglenes majd a másikkal együtt egy pc tápbordán lesznek. A nagy kondi meg úgyis túl magas lesz úgyhogy majd lecserélem.
Itt van az a bizonyos T8-as csövekből épített levilágító.
4 db cső van benne, 26*438 mm, egyelőre ennyi faanyagot találtam itthon, ezért oldala még nincs, és az elektronika sincs burkolva, de már kifogástalanul üzemel, Levilágítási idő 5perc gyári nyákra, két réteg pauszpapíron át (nem kaptam még fóliát :S) 6000Ftból meglett (+ a tápkábel) és valamivel nagyobb levilágítást adnak a csövek mint 5db T5ös cső (amik 7000Ftok lettek volna, erre még rájön a foglalat az elektronika és esetleg a faanyag/doboz) Szóval olcsóbban is lehet jó/jobb levilágítást elérni mindössze 30cm*10cm*7cm el több helye'pazarlással'. ui.:A képen képkeret van de a gyakorlatban nem ezt, csak az üveglapját használom
A hozzászólás törölve.
(Nem ebbe a témába tartozik, hirdetés, stb.)
Jááj, az a hilti szalag keresztbe az elektronikán kicsit erős. Simán rövidrezárhat valamit, vagy átüthet rá az elektronikából a nagyfesz.
Nem beszélve arról, hogy csak úgy rávezetve a fára a 230 ahogy hozzáér a nyák. Amíg száraz a fa, lehet nem vág meg, de ne hagyd így. Tegyél alá, legalább egy üvegszálas vagy bakelit lemezt, és felülről se fémmel szorítsd le.
Pontosan. Inkább ragasztani kéne. Én ezért építettem inkább LED-eset. Csak 15V-os a táp
Szia!
Jó, és hasznos, De! Az előttem megszólalóknak igazuk van. Lássuk be, ez így nem OK! Ha le lesz fedve, burkolva, még akkor sem korrekt. Ilyet nem alkalmazhatunk, akárki használja is azt! Érintésvédelmileg teljesen elfogadhatatlan! Azt a részt ki kell javítani!:felkialtas: Hogy félreértés ne essék: Nem fikázni szeretném, hanem nem szeretném, ha bármi baleset történne Veled, vagy bárkivel! Zoli
Igazad van! Akár a fénycsőnek is baja lehet. De ha egy gyári elektronika akkor szerintem volt ennek doboza is :yes:
Hát igen, az elektronikának volt tokja, azonban azt szét kellett szednem (törnöm) mert másképp nem tudtam kivenni belőle az elektronikát.
A szalag alatt van szigetelőszalag és a földelés is rá van kötve ami a tápkábelben fut DE valószínű leveszem, mert megtaláltam a ragasztópisztolyt
Megépítettem a watt által prezentált LPT-s égetőt, egy itthon talált műanyag (rajzszeges) dobozba zsúfoltam bele, mivel nem volt más, USB-ről kapja az 5V-ot, egy 9Vos és 2 1,5Vos elemről pedig a 12V-ot.
Látszik rajta hogy kicsit gyorsan összerakott, (pl az egyik kapcsoló ferde, mert túl közel lettek fúrva a lyukak :S) de nem kívántam/kívánom ezeket javítani mert csak azért építettem, hogy beprogramozzam a PicKit2 klónom pic-jét (ami -remélhetőleg- hibátlanul meg is történt) Szóval ha lesz szabadidőm végre összerakom a PicKit2 klónomat.
No!
Ez viszont nagyon kompakt kis gépezet! Reméljük hibátlanul tette a dolgát! Gratula! Zoli
Olvastasd ki a .hex-et. Amúgy nagyon jó doboz
Sziasztok!
Keveseltem a kis erősítőm hűtését nyáron eléggé melegedett 4ohm alatt így adtam neki rendes hűtést kapott hangfalcsatlakozót és rca-t is,nem egy nagy valami de két délutánom elment vele menetfúrás stb bocs a képek minőségéért telefonos
Szép. Annyi megjegyzést hogy a bordát passzívan nem szokták keresztbe rakni.
Igen tudom,de így szebb és egyszerűbb volt bedolgozni a régi helyére és úgygondoltam elég nagy ahoz már így is hogy rendesen hűtse,ha mégsem mefújom oldalról ventivel és biztos elég.Ui: a tranyók azért vannak ferdén a hátlapon mert a csavar feje miatt nemfértek el a lábai.De nemlett tökéletes elkell szigetelnem az rca-kat mert így zúg kicsit....
Ebben az órában öltem meg a végtranzisztorokat. Egy új projekthez a kombó tápja pont megfelel... Próba után visszaraktam, és amikor a tápot csatlakoztattam, egy nagy robbanás történt.
A pufferekben volt még feszültség, és a tápvezeték hozzáért az alkatrész oldalon valamihez. Kimértem az alkatrészeket, szerencsére csak a végtranzisztorok , meg a "felső" meghajtó halt meg.... Csere, utána tudok képeket föltenni, viszont szégyellem megmutatni... Az első munkám... Zoli
Üdv! Készült egy négyszöggenerátor, a TTL SN74LS629-cel a gyári ajánlás szerint.
Van valami buffer utána? Ha igen, akkor mi?
Igen, egy LH0002-es vonalmeghajtó. Remélem beválik.
Szép munka nekem is össze kéne raknom egyet csak épp annyi projekt van tervben, hogy elveszek benne...
Sziasztok. Haladtam a gitárerősítővel. Kicseréltem az ECC82-t 83-ra.Ismételten köszönet a csőért! Nagyon megjött a hangja Először volt egy kis 50Hz-s medve de a fűtés miatt, mert nem volt kiközepelve. Hétvégén ha tudok, csinálok hangmintákat. Napokban megrendelem hozzá a kimenőt is.
Sziasztok!
Ezt ma 'dobtam össze' kb. 4 órát vett el az életemből. 0,6-os rézhuzal, és táp híjján sajnos nem tudtam kipróbálni, de ami késik nem múlik
Ne kérdezd ! Ha készen van tegyél fel képet
ez a ki mit épített téma .
Szép munkát végeztél.
Sok örömteli zenehallgatást vele.
Van a képeken 2db 5W-os ellenállás. Ezek mik? Sokkal inkább biztosíték illene ezek helyére, de nem láttam a kapcsolást. Linkeld be légyszíves, melyik rajz alapján volt szükséges ez a két vitatott alkatrész.
Köszönöm a dícsérteket. A nyák teljesen saját tervezés, az ellenállás pedig a táp CRC szűrése lenne, ami azért került bele, mert az adatlap szerint az erősítő IC A-AB osztályban működik, és ha jól tudom A osztályban szokták alkalmazni a CRC szűrést a búgófeszültség elnyomására. Biztositék a táppanelen lesz. Amúgyis az ellenállások nélkül már nagyon kicsi lenne a nyák
Készítettem egy végtelenül egyszerű kapcsolást NYÁK kontakt hiba ellenőrzéséhez.
3 gombelem egy ledhez kötve, megszakítva valahol az áramkört kivezettem két 'mérőtüskét' és értelemszerűen ha van kontakt a vizsgált részen, akkor a led világít. Azért rakom ide fel, mert az egészet sikerült egy tollba belepaszírozni, így igen esztétikus készüléket/műszert kaptam. A két 'mérőtüske' egyelőre ellenállás lábából lett levágva, de tervezem, hogy egy tüskesor 2 pinjére cserélem hisz így tökéletesen szintben lesz a két tüske és sokkal esztétikusabb is. A képek nem a legélesebbek, habár sok próbálkozás után ezek lettek a legszebbek (hiába van 10megapixel egy kamerába ha rosszul fókuszál...-.-)
Nem látom a rajzon a kérdéses ellenállásokat. Hogyan lesz ebből CRC? Az egyik C a táppanelon az RC meg a végfokpanelon?
A kérdéses ellenállások utólag lettek betervezve. Amúgy pontosan úgy lesz ahogy leírtad. Egy C a táppanelon a szűrés többi része pedig a nyákon. Eredetileg csak 2 kondi lenne ott, én egészítettem ki 2db ellenállással, bajt biztos nem fognak okozni.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |