Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
Szia! Mérj feszültséget a BD249-esek emitter ellenállásain, közel azonosnak kellene lenniük.
Üdv!
Heed Canamphoz terveztem egy nyákot. Össze is állítottam az egészet. Sajnos még nem tudtam beszerezni hozzá az OPA177-et így LM301 et tettem be a helyére. Csak ez volt otthon és a lábkiosztásnál a bemenetek és a kimenet ugyanott volt így úgy véltem próba erejéig jó lesz. Szólni szól de valamiért nagyon zajos. Susogás vagy nem is tudom milyen zaj amit alapba ad. Ügyeltem a csillagpontos földelésre is. Lehet hogy az LM301 miatt van a hiba? Mivel tudom helyettesíteni az OPA177 et? Kinek mi a tapasztalata és ki mit ajánl? Előre is köszönöm a válaszokat
tl 0?1 sorozatokkal vagy ne 5534?
Üdv!
Köszönöm a választ. Egyéb tanács vagy hozzáfűznivaló? Melyiknél mi a tapasztalat?
Gondolom gerjed, amin nem is csodálkozom. Először is egy végfoknak nem állítunk be ekkora erősítést, a 100k-t cseréld ki 39k-ra, és tegyél vele párhuzamosan egy 47-68pF-os kondit. A visszacsatolást a kimenetről vesszük, nem pedig az egyik oldal emitter ellenállásai közül. Látszólag ezek ugyanolyan potenciálon vannak, de hidd el hogy a dinamikus viselkedést tekintve közel sem, ami némi torzítást okoz. Alkotó HTA nyákja szintén e miatt rossz. Aztán ha a BD-ket nem akarod sűrűn cserélgetni, akkor ne nagyon használj 95V-nál magasabb tápfeszt, és egy áramkorlát sem ártana.
Quad 405 erősítőmbe NE 5534 van, stúdióra használom tl071 el még nem próbáltam max. próbapanelen de ércesebb, bár a következő quad-om az bipolár lesz és nem jfet.
Idézet: „stúdióra használom” Ez mit takar nálad?
Masterelés, zeneírás mixelés...
Szia,köszi a választ,már korigáltam,beépitett alkatrész okozta a hibás működést.Üdv:
Köszi a jó tanácsot,élni fogok vele.Üdv:
A többi TL ről mi a vélemény? 061 081? Amit írtam kérdéseket az első hozzászólásban arra esetleg meg tudná mondani valaki a lehetséges megoldást?
Szia
Jó lenne látni a nyáktervet. Így nehéz mondani bármit is, hogy mitől gerjed. Brumm is van bent? Én nem a műveleti ic re gyanakszom.. Ha csak a kapcsolás nem tartalmazza az opa trimeres ofszetezését, mert akkor trimert ki kéne venni addig.
Brumm nincs benne. Holnap teszek fel nyáktervet!
Akkor lehet az illesztéstől szedi össze.
Vagy nem elegendően van szűrve a tápja. Tedd földre a bemenetét, ha akkor is fent áll a jelenség akkor tovább lehet menni a táp fele, és/vagy magát a nyákot kéne vizsgálgatni tovább.
A táp graetz egyenirányítás 2x4700u puffer 2db stab IC(7812 és 7912) majd 2x2200u és 2x100n
Táp szerintem kizárza ilyen szürés mellet.
Ilyen gerjedékenységre utaló esetek akkor szoktak még fent állni, ha a visszacsatolás, helytelenül magas a fokozatban, vagy több visszacsatolás eredménye kép is megszülethet. (pl előerősítőknél)
Egy scoppal most könnyen kilehetne deríteni honnét szedi össze a kör a tranzienseket.. lehet nyákhiba is, illesztés, táp, stb..
Köszi,már minden rendben van az erőlködővel.Üdv:
Mi volt a baj?
Egy meglévő 2x100-as végfokot kéne "lefojtanom" 2x40-re, úgy hogy a max kimenő teljesítmény beállítható legyen és bármikor egyszerűen ki lehessen iktatni.
( a cél, egy bolondbiztos hangfal védelem) Egy egyszerű limiterre gondoltam, ami csak a kimenő feszültséget figyeli. Van valakinek ötlete? J-fet, vagy LDR a végfok bemenetére esetleg? Mit javasoltok?
Üdv! ESP limiter. Nálam tervben van ezzel.
Ez jó. Van is itthon két LDR-em, 270 Ohm-330 kOhm-os.
Köszi.
Dilemmában vagyok.
Adott egy régi erősítő(lemezjátszó tesla nzc431), amiben tranyókat kellene elvileg csak cserélni. KD 602-eseket(4db), amik már nincsenek ugye forgalomban. Helyette 2N3055-el lehetne helyettesíteni. Ez kb 4*400huf lenne nekem. Kérdésem, hogy érdemes-e vagy sem. Vagy helyette már érdemesebb lenne egy lm1875-ös erősítőt építeni? Melyik lenne jobb hangminőségben?
A tranyócsere egyszerűbb, gyorsabb.
Ha a jókora többletmunkát nem számolod fel, akkor az LM.
A többletmunka a legkevesebb, 2 óra alatt megvan a nyák is. Csak nekem a hangzás elsődlegesebb lenne.
Ezesetben ha jól értem akkor az lm a futó.
Szia! Az volt a baj,hogy nem követtem a dokumentációt.Van benne 2db ellenálás,egy 2,7k,és egy 1,5k .Ezek hejett bekelett raknom 1-1 potit.A 2,7k-s hejett egy 4,7k-st az 1,5k hejett pedig 2,2k-s potit.a 4,7k-st közép hejzetbe kell álitani,a 2,2 est pedig a legkissebb ellenálási hejzetbe,Mikor ezeket beépitettem,azonnal beindult,amint a leirás is irta.Szóval,ezt elbarmoltam,de már gőzerővel dolgozik a végfokom.Üdv:
Sziasztok!Van egy Pioneer A-450r típusú erősítőm és azt vettem észre mostanában,hogy néha úgy pattog a hang mintha bakelitot rossz halgatnék.Kábelekkel nincs gond azok jó minőgégűek.Gépről halgatom egy Sb live 5.1-es hangkártyával.Valaki tapasztalt már hasonlót?
Hangkártya rendbe van?
Védőföld rendben van a PC, és a hálózati csatlakozónál?
Én arra gondoltam hogy fülessel is hallgassa meg mi van a hangkártyával.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |