Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Tranzisztorok helyettesítése
Sziasztok
![]() Oyan problémám van h van egy erősítőm amiben van 2n3055-tranyó és nem találtam sehol h mivel tudnám ezt helyetesíteni vagy nem tudom h egyáltalán lehet-e ![]() ![]()
A HQ-ban lehet kapni, de ha helyettesíteni akarod /?/
2 SD 110.
Üdv,
ennek a két orosz "csodának"; GT410, KT384 tranzisztoroknak, a helyettesítéséhez kérnék segítséget,ezek egy orosz akkumulátor töltőben vezérlik a tirisztort és valószínűleg túlterhelés miatt megsültek.
A KT384 adatlapját mellékelem, ez szilícium tranzisztor.
Viszont a GT sorozat pedig germánium tranzisztorokat takar, de hogy mivel lehet ezt manapság helyettesíteni....... és az adatlapjához sem lehet már egykönnyen hozzáférni.....
Szia. Szerintem megpróbálhatod akármilyen tranzisztorral helyettesiteni ami elbír legalább 300mA-t.
Sziasztok!
Van egy gsm modemem, amin megmakkant egy smd fet. A felirat rajta 301 K. Ezt a kódkönyv alapján fdv301n típusúnak azonosítottam. Ezzel csak az a baj, hogy nem találtam itthon boltot, ahol forgalmaznák. Webshopban igen, de 1000 HUF a futár. Lehet ezt valamivel helyettesíteni, ami kapható is? Köszi Schnitt
Üdv!
Van egy BDV1085 akkutöltőm ,amelybe a négy irf740-es FET tranyóból kettő elpusztult. Kérdés,cserélhetem-e ezeket erősebb irfp460-as tranyóra ,vagy maradjak az eredetinél? Persze biztos ami biztos alapon a jókat is lecserélem! Továbbá van előttük egy-egy SMD tranyó ahogy a jókat mértem negatív bázisúak (2-es láb)felirat nincs. Ezeket mivel lehetne helyettesíteni?
Üdv mindenkinek!
Mivel a fórumot és a barátomat is (google) kérdeztem, de semmi érdemleges választ nem találtam, így felraknám a kérdést itt is ![]() Szóval adott a Maxim DS2714-es ic (és az adatlapján található kapcs. rajz). Ahogyan az a jó kis Magyarországhoz illik, FCX718 tranyót nem lehet kapni. Szerintetek mivel lehetne helyettesíteni, hogy ne kelljen a fél kapcsolást újra számolni? Vagy ezzel a kérdéssel inkább menjek a "NiMH akku-töltő" topicba? Előre is köszi a segítséget és/vagy válasz(oka)t!
Ahogyan a jó kis magyarországon illik, letöltöd az adatlapját innen: AlldataSheet
Aztán mikor már tudod, hogy egy 20V , 2,5A-es PNP tranzisztorra van szükséged megnyitod, pl. a Farnell oldalát és a keresőt használva ide jutsz: Farnell kereső Ezek után megrendeled, megveszed, megszerzed a megfelelőt. -Szerintem!-
Hálám üldözni fog
![]() Egyébként a kérdés végül is arra irányult volna, hogy mennyire érzékeny a kapcsolás egy másik tranyóra, ha véletlenül nem sikerül egy paramétereiben szinte megegyező csere példányt találni ![]()
2n3904 Jelzésű tranzisztor helyettesíthető-e s9014 jelzésű tranzisztorral?
http://www.jbprojects.net/articles/rc/ Ehhez kell a tranzisztor. Ahogy megnéztem nagyjából egyezik az adatlap, de nem értek hozzá hogy minek mennyire kell egyezni.
Sziasztok! BC237b és BC307b tranzisztorokat szeretnék kicserélni, de ezek már nem nagyon találhatók meg boltokban. Rákerestem Google-ben és ezeket kaptam:
BC237b -->BC547b BC307 --->BC557b Valaki hozzáértőtől szeretném megkérdezni, hogy valóban jók lennének ezek a helyettesítéshez? Ezek legalább kaphatók a boltokban. Egyébként erősítőbe lesz.
Üdv!
CRT TV-be kiment egy BU808DFI tranzisztor. Ezt szerintetek simán lehet helyettesíteni bármilyen nem darlington tranzisztorral is? HeStore-ról ezt néztem: BUH517, csak az adatlapján nem találom a lábkiosztást. Bár jobban bele gondolva ezen nincs inverz védődióda, szóval lehet nem lesz jó. Egyébként a tápegység részébe kellene (gondolom én). Valakinek van valami ötlete?
Helyesbítenék: inkább a vízszintes éltérítést végzi mint, hogy tápegység része lenne.
És HQVideo-n most találtam: 2SC3688 Nem tudom, hogy megfelelő lenne-e a célra, az adatlapja nem sok mindent ír.
SZiasztok infot kérnék erröl a tranzisztorrol DTA114es hogy ,mivel lehet hejetesiteni ,vagy valami kűlönleges tranyo,nagyon fontos lenne ,vagy hogy ugy lehet mérni őket mint a többit, dioda állásban ,koszi.
Szia!
Ez egy beépített ellenállásokkal rendelkező tranzisztor és a helyettesítőit itt megnézheted.
Szia ha jol értem, akkor ellenáláson kel meg mérjem hogy jo vagy dioda vizsgálonnem találkoztam még ilyennel.
A BU808 helyettesítője a 2SC5388. Ez egy darlington-tranzisztor, ezért olyan fajtájúra illik kicserélni. A tranzisztorcserével egyidejűleg cseréld ki a tranzisztor bázisában lévő kis elektrolitkondenzátort is, mert ennek kapacitásvesztése szokta okozni a BU808 hőmegfutását.
Az adatlapjából kiderül, hogy hol és mekkora ellenállásokkal van megspékelve.
Ezek a trazisztorok ki szokta égni ,vagy birják a strapát a bázis emiter között mérjem meg az ellenálást ami,10kohm ,vagy ugy kell mutason minta ,többi.
Záróirányban (B-E között) az ellenállást méred, nyitóirányban meg az ellenállás értékénél valamennyivel kevesebbet. Ha bizonytalan vagy inkább cseréld ki.
Köszi!
Olcsóbb nincs véletlenül? ![]() Attól, hogy ez a helyettesítő csak 5A-es nem lesz baj? Amúgy a közvetlen közelében nem látok elektrolit kondit csak egy 9nF-os tömb kondenzátort forrasztottam ki, hogy hozzá férhessek a tranzisztor lábához de az is a kollektor körre csatlakozik és a kapacitása is rendben van. Milyen értékűt kellene keresnem? Meg lenne még egy 20 éves TV amiben szintén ez a tranzisztor is kiment. ![]() Gondolom a 2SC5388 jó ehhez is. Vagy ez nem is darlingtonos? Mert a gyártó csak kemény 1 oldalnyi adatlappal szúrja ki a szemünket.
Köszi a segitcséget ,megyek csináljak valamit ,majd irok még .
BU808 ügyében én is bizonytalan vagyok egy kicsit, mert nem tudom, hogy a B-E között mekkora ellenállás található. Ohm mérővel 150Ohm-ot lehet mérni rajta, dióda vizsgáló meg 170mV-ot mutat mindkét irányban(holott szerintem 1,2-t kellene). B-C között 500mV, C-B között 1000mV. Ez akkor gondolom kuka, nem?
C-E: 927mV
E-C: 463mV és 3,5kohm-ot. Meg tegnap előtt le teszteltem kapcsolóüzemben, de mindig bekapcsolva volt, pedig a bázisa még feszültséget sem kapott.
Neked is azt ajánlom, ha bizonytalan vagy egy ellenállásos-diódás tranzisztort illetően, akkor inkább cseréld ki.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |