Fórum témák
» Több friss téma |
Köszi holusoft válaszát!
Én nem vagyok naprakészen az SD kazánokban. Sajna csak utána tudtam volna nézni. Mindenre kitetjedő választ adtál.
Szia!
Csatolom a képeket, most csak az egyik panel van nálam, a másikon láttam egy kapacitásszegény kondit, csere után visszaadtam a hétvégére, hogy próbálja ki! Köszi a segítséget! Steve
Quadriga T2 23 MFFI tipusjelű ~9 éves kazánom van, eddig tökéletesen működött, égéstér, "kémény" kipucolva.
2008-2011 közötti időszakban történt egy kis házbővítés, melynek során még 1 plusz radiátor lett bekötve a fűtési rendszerbe. Ezzel a plusz radiátorral ~1.5-2 éve hibátlanul működött. (Nagy valószínűséggel nem is ezzel van a probléma, csak gondoltam, megemlítem.) A fűtés működik, néha utána kellett engedni egy kis vizet, mert lecsökkent a nyomás, de ez évente 1-2 alkalom volt. Kb. 2 hónapja viszont többször előfordul, hogy be sem indult a fűtés, mert lecsökkent a nyomás, utánaengedtem, probléma elmúlt, gondoltam én, aztán jött ez: A probléma: megfürdetjük a gyereket, megzuhanyzik anyuci, és mikor apuci kerülne sorra, nincs melegvíz, kazán kussol, be se kapcsol, hogy melegvizet állítson elő. 1. próbálkozás: megpróbáltam újraindítani, eszeveszetten villognak a ledek, olyan, mintha újraindulna, de aztán egyből kikapcsol, továbbra sincs melegvíz. 2. próbálkozás: víz utánengedésével növeltem a nyomást a rendszerben, ekkor bekapcsol, van melegvíz, majd másnapra a túlnyomást biztosító vizet (kb. annyit, amennyit utánnaengedtem) ki is "köpi" és kezdődik minden előlröl.
Szia!
Valószínűleg csak a kazánban lévő tágulási tartály levegőoldali nyomását kell beállítani. Ha vissza olvasol ebben a topikban, több helyen is olvashatsz ennek menetéről. Nem egy bonyolult művelet...használd a keresőt.
Szia!
Csak megerősíteni tudom Tibi hozzászólását. De már előfordult az is , hogy cserélnem kellett a nyomás érzékelőt, mivel meghibásodott.
Szevasztok! volt már erről szó itt,de nem találtam meg ezzel kapcsolatban a megoldást végül. Szóval van nekem egy Renova kombi kazánom,ami először zuhanyzásnál,mostanában már néha fűtésnél is F1 hibakódot produkál. Szerelő jött,jelképes 60e-ért kicserélte az automatikát(0020027630,made in Hungary),örültünk! 2nap múlva a probléma ismét jelentkezett,erre az arc közli,hogy nem minden darab sikerül jól ebből a cuccból,hoz megint egy újat. A kérdésem az lenne:nem tudja valaki meghekkelni ezt a kis kütyüt,hogy visszakérhessem a 60rongyomat? Úgy láttam az egy évvel ezelőtti bejegyzésekből,hogy esetleg működhet!? Kösz
Gondolom, a gyújtásvezérlőt cserélte le. Ennek a beszerzési ára 28.000.- 32.000.-Ft.
A "kolléga úrnak" illendő lenne garanciában kicserélni. Ha már ez volt a hiba oka!(?) Egyébként a fázis helyességet kellene először ellenőrizni.
Itt a másik is, mert nem írtad, hogy melyik.
ez az utóbbi az!akkor most mitévő legyek? nem értem,miért kér el a forma 60ezret egy feleannyiba kerülő cuccért. most egyébként kicseréli megint,de az tuti,hogy pénzt nem lát!
Sziasztok!
Egy Ariston MI20-as kombi cirkonal a kovetkezo jelenseget lehet megfigyelni. Csak nagyon kinyitott csapnal indul be a kazan es a HMV-nel is melegszenek a radiatorok. Ha van valami otletetek, hogy mi lehet a hiba azt megkoszonnem!
Szevasztok.
Semai c 24 es kazánom van . VAn amikor normálisan működik és a köv bekapcsolásnál nem indul újra a fűtés, szikraképzés van mégsem gyújt be. HA valaki tud segítsen köszi.
Koszos a fűtőköri rendszered! A váltószelep nem tud rendesen nyitni-zárni. Valahol félúton megszorul és a fűtőkörre is "termeli a melegséget".
Nézd meg a kazán alatt a melegvíz elvezető cső nincs-e elvízkövesedve!
Ha a Honeywell S 4565 gyújtásvezérlőről van szó, az bizony bruttó annyiba kerül!
Cseréltesd ki és nézesd meg az ion áramkört is. Természetesen térítésmentesen! Ampermérővel az ionáram mérhető, 2-20 mikroA.! Vigyázz, ha fordítva van a konnektorba dugva a villásdugó, begyújtás után is hibára áll le!
szevasz a cirkom masfél éve mukodik párnapja elengedte a vizet azt megcsinaltam ugy ahogy már tobbhelyen levolt irva itt a forumba légtelenitetem mindent siman elindult föl fütöte a lakást utánna engedem a melegvizet és nem indult elötemár meg tisztitotam a2db szikra képzöket és a lángelleneörzöt ésmégsem indult ,be nyomom a reset et utánna elindult utána viszont nem kevrte el a melegvizet ahogy szokta megint reset gomb nem indul ujra reset elindul szoba termosztát bekapcsolt a utánamüködött ma reggel megitn villog a pirosan nem tudom mit tegyek hatudsz egits köszi elöre is
Szia! Koszi a gyors valaszt. Ha a cso tiszta a 3 utas szelepben nem lehet baj? Erdemes szetszedni vagy csere?
Szia!
Legközelebb mielőtt a "Küldés" gombra kattintasz, hangosan olvasd el amit írtál. Ahol olyat tapasztalsz, hogy "véletlenül" levegőt vettél, nos ott nyugodtan helyezz el egy pontot -mint mondatvégi írásjelet. Aztán az azt következő szót nyugodtan kezdheted nagybetűvel!!! Talán olvashatóbb lesz!?
A Saunier Duval kazánom leszerelésre került. A bitermikus hőcserélőn kívül minden jó benne, új biztonsági szelepe is van. Akit érdekel, írjon privit, tegyen árajánlatot. Köszönöm előre is, mert a Baxit csak nagy nehezen tudtuk kiköhögni, jól jönne egy kis pótlás.
Szevasz- legközelebb oda, figyelek,a pont,,és egyébb irásjelek ki helyézésére. köszi
Lehet a szelepen is lerakódás. Ilyenkor szorul.
Szóval - támogatom - Balogh Tibi próbálta leírni, amit én is többek között felvázoltunk.
Aki a régi rendszerben (az átkosban) járt iskolába, még kötelező volt a fogalmazás-, helyesírás-, érthető olvasás. S azóta is vannak ezirányban elvárásaink! Köszönet az ismételt figyelem felhívásért!
Nagy üzletet nem fogsz csinálni az alkatrészként való eladással!
Jó Urak! Szakértő Mesterek!
SD Isotwin C24E. Amúgy én szeretem... Hétfőn rendelem bele a tágulási tartályt. (Egy kicsit távolt esik a téma a topik eredeti fonalától...) Szóval. Mi lehet az oka, hogy öt év alatt kampec a vizes cuccoknak: tavasszal a HMV-kiegyenlítő (ennél sejtem a vízkövet, mint nálunk jellemzőt), mostanában a váltószelep volt beteg (bizonyára a tetemes iszap), tegnap pedig a fűtésköri kiegyenlítő-tartály szelepéből folyt a víz, amikor a nyomását akartam ellenőrizni. Mire számítsak még mostanában? Csendesen jelzem, az alsó szelepsor, ami a szerelőkereten van, alig használható, az elzárószelepek rendesen be vannak állva. Félek őket feszegetni, nehogy valami törjön, mert akkor sokáig fáznánk. Így viszont mostanában minden beavatkozás a teljes rendszer leeresztésével jár.
Mivel nem mozog a tágulási tartályban erőteljesen a víz, a lerakódott iszap alatt kirohadt!
Ez ugyan olyan, mintha a radiátor alja lyukadna ki.
Természetesen elfogadom, amit mondasz, csak azt gondoltam volna, ez a 8 literes tartály olyan csekély méretű, hogy ebben viszonylag dinamikus a tartalom változása a hómérséklet változása kapcsán. Amellett az iszap hogyan tud benne lerakódni, ha a becsatcső alul van és onnan jő a nyomás, meg az "elszívás" is?
Mivel a csatlakozás mellett elvileg lecsökken a nyomás, szép lassan azért lerakódik és eloxidálódik!
Elvileg minden tágulási tartály jó. A lényeg, hogy a nyomás változást el tudja nyelni.
Szia!
Vaillant kazánom 2-3 napja folyamatosan le áll. Villog a füstgáz szenzor.Mi lehet a hiba?SOS ha tud valaki!!!!!!!!!!!!!!
A kémény rendben van? El tud távozni a keletkező égéstermék?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |