Fórum témák
» Több friss téma |
Igen a kémény jó,10 perc fűtés után villogni kezd a füst LED és leáll a fűtés.
Hm, nem tudom, írj pontos típust, és majd jönnek a hozzáértők
Köszi!Vaillant Thermotop PRO fali gázkészülék
VU/VUW HU 240-3.
A VUW 240-es 2 helyen figyeli a füstgázt.
A hőcserélő felett és a deflektor oldalán. Nagy valószínűséggel koszos a hőcserélő!
Köszönöm a válaszát én is gondoltam rá.Meg erősített, elég ha leveszem és vízzel átmosom? Sos ha lehet!
Vizet el kell zárni a kazán alatt!
A biztonsági szelepen a nyomást leengedni és a maradék vizet kifolyatni. Deflektort levenni, az érzékelők csatlakozása a hőcserélő bal oldalán széthúzható. NTC-k csatlakozói szintén. S felfelé a hőcserélő levehető, ha a két biztosítót kihúzod! Kb. ilyen gyorsan megoldható, mint ahogy olvasod! A külsejét(zöld és szürke lerakodást) veresd ki a zuhannyal!
Köszönöm szépen ! Nagyon hálás vagyok! Legyen nagyon kellemes a hétvégéd!
Köszi a hozzászólásokat ,a helyzet megoldodott. Valószinü a tágulásitartáj volt a ludas,már tökéletesen müködik kösz .
Hát, erre telt, illetve mindenféléről hallottam mindenfélét, szóval teljesen mindegy milyen kazánunk van . Jól működik, a szervízese beállította a legoptimálisabb használatra, szépen dolgozik.
A Duvalról pedig annyit, hogy amikor mi vettük ez teljesen új széria volt, nem lehetett tudni előre, hogy ilyen selejtes gyártmány. Utólag könnyű okosnak lenni .
Köszönöm a jókívánságot hétvégére.
Családi körben, meleg lakásban... Viszont Neked is. De azt nem írtad, hogy mi volt a probléma!
Nem rossz kazán, csak mindent be kell tartani, amit a rendszerhez előírnak.
Egyébként én Trianon (miatt) óta nem veszek francia holmit.
Van egy LAING kombi gázkazánunk nagyon sokszor kihagy a meleg víz,nem kapcsol be.Mi lehet a baja?
Jó reggelt! Egy olyan kérdésem lenne, hogy Biasi M90B.24S kazán esetében a "fűtési rendellenességet jelző szonda működésben" - hibaüzenet mit takarhat pontosan? Köszi!
üdv! olyat tapasztaltam már, hogy a gyújtórésznél a kis fém szikraadó lófüttyök el vannak oxidálódva, próbáld meg smirglivel megtisztítani. illetve, ha a kazánnal egy légtérben megy a teregetés, akkor a kis szövetdarabkák is bekavarhatnak, ilyenkor meg kell takarítani a porcicáktól! sok sikert!
Neked is szép napot! Ma reggel szétkaptam és kitakarítottam a primer hőcserélőt,nagyon tele volt zöld ráégett korommal. Már üzemel szuper! Kösz,hogy segítettél. A Mikulás vigyen sok ajándékot neked. Üdvözöllek.
Ok, Neked is minden jót és meleg lakást!
Sok baja lehet.
Ezért írd le konkrétan, mikor mit nem csinál.
Szia,nekem egy renova star van. mik a dugulás jelei?
Én egy JUNKERS ZSBR 8-25 tip.kondenzációs kazánhoz kérnék segítséget. régebben foglalkoztam gázkészülék javítással is, de a modern elektrónizált kazánokat már nem ismerem eléggé. A probléma az, hogy indítást követően a ventilátor szellőztet majd a gyújtás következik ,de ez sokszor detonációsra sikeredik és egyébként is, mintha túl nagy teljesítménnyel égne. ha meg le áll és újra gyújt akkor még nagyobbat szól. vajon melyik egységben lehet a hiba. A 2. kérdésem az volna: ha nem szobatermosztát indítja, hanem zóna vezérlő, akkor melyik kapcsára kell kötni a vezérlő kimenetét?
Bitermikus hőcserélős kazán.
Csökken a átfolyó melegvíz mennyisége. A fali kazánok általában 8-11 l/perc mennyiséget adnak.
Nézd meg a gyújtóelektródát!
Oxidos vagy nagy a szikraköz!
Esetleg szemetes az égőfej gyujtásközeli része...
Én régebben nagykonyhai gázfrituknál szaladtam bele ilyen hibákba. Ezeknél kerámia gázégő volt elektronikus gyújtással. Ott is sokszor volt ilyen hiba hogy teljesen rendszertelenül durrogott a fritu amikor begyújtott. Ott arra jöttünk rá hogy a gyújtószikrát adó gyújtóegységben lévő nagyfesztrafó szekundere menetzárlatos lett. Szikrát még adott, de nem elég nagy energiájút és emiatt nem tudta rögtön a gyújtás elején begyújtania a gázt, csak néhányszor 10ms múlva, amikor már kicsit több gáz volt az égőtérben mint kellene és ezért durrogott a készülék. lehet hogy nálad is ez van.
Kedves segítőm toro szombaton már segítségemre voltál ,amit most is köszönök. Lenne egy kérdésem, hogy a Vaillant Thermotop PRO fali VU/VUWHU240-3 gázkazánom légteleníteni kell-e,vagy levegőt kell bele pumpálni hátul fenn a motor szelepen. Köszönöm előre is a válaszod. Tisztelettel...
Szívesen-örömmel segítek és nem várok érte köszönetet!
Próbálom megosztani másokkal azt, amihez saját kútfőből jutottam hozzá (olvasva-, kioktatva-, hibaelhárításokból) az elmúlt 38 év alatt. Tudsz pumpálni levegőt a tágulási tartályba (és nem motor szelep, ahogy írod), de ehhez a fűtőköröd nyomását le kell engedned 0-ra. Pumpáld fel 0,8 - 1,0 bárra, majd engedd rá a vizet. További jó fűtést és szép napot!
Az lehetséges hogy a dugulás miatt, nem füti fel a leg távolabbi radiátort?
Lehetséges okok:
-eldugultak a vasiszaptól a radiátor szelepei, -levegős a radiátor.
Sziasztok
Imergas zeus major kazánunk van, 3 éves. Tavaly a fűtési szezon és éppen így karácsony előtt valami turbó csőbe először egy pók költözött be és le állt a fűtés, majd a kéménynél valami lyuk jegesedett le és amiatt áll a fűtésünk. Idén rettegve vártuk milyen meg lepetésbe lesz részünk. Hajnalba meg kaptuk. Enyhe bakelit szagra keltünk. Ami a kazántól jött, mire oda értünk, furcsa pukkanó hangot adott, és egy led sem világított. A vezérlő panelben találtunk egy biztosítékot mely egy kicsit fekete volt, csere után már világit a bekapcsolás után a zöld led, csak éppen a láng nem gyullad be hiába hűlt le a melegviz, hiába kapcsol be a termosztár. Valamilyen motor hang van, de nem igazán tudom honnan jön. A szag mintha a motoros háromutas szeleptől jönne. Este jön a szerelő, addig is esetleg ötlet, jól gondolom hogy az lehet a gond? Mennyibe fog fájni ha tényleg az a gond? Esetleges gáz fogyasztás növekedést is okozhat-e? Mert nekünk igen csak meg nőt a fogyasztás.
Szia! Nem ismerem ezt a típust de nagy valószínűséggel (amit leírtál abból következtetve) a szivattyú kondenzátora pukkanhatott el ami kiolvasztotta a 2A-s biztosítót. Reméljük csak ennyi baja lesz, mert az nem egy nagy összeg és nem is tartana sokáig a cseréje sem. Talán a motor hang is azért hallatszik , csak nem tud beindulni a segédfázis hiánya miatt.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |