Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » LCD monitor probléma

Témaindító: Squall, idő: Aug 14, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   60 / 313
(#) brazdas válasza bbalazs_ hozzászólására (») Dec 1, 2011 /

igen, miután elküldtem, rájöttem.. a digit multi csak 400Hzig mér AC-t...
Akkor milyen módszerrel szokás megmérni hogy megfelelöő e az inverter kimenő feszültsége? esetleg a visszacsatoláson? az egyik rajon azt láttam, hogy a csövekröl egy 1k-s ellenálláson eső feszültséget méri a szabályozáshoz, igaz ez is csak a csöveken folyó áerammal lessz arányos...
(#) bbalazs_ válasza brazdas hozzászólására (») Dec 1, 2011 /

Mivel a csovet arammal hajtjak, ha kialakul rajta a megfelelo aram, akkor a fesz is jol beall es fix lesz a kitoltesi tenyezo a primer korben.
Ha az aram keves, akkor fokozza a kitoltest, ha tobb, akkor csokkenti a primer korben. A csovek oregedesevel a feszt novelni kell, ezt egy bizonyos ertekig koveti a vezerlo, csak efelett tilt le.
Szoval igazabol az a kerdes, hogy tud-e akkora feszt adni, hogy kialakuljon a megfelelo aram, maga az ertek nem annyira lenyeges, igy az adott ellenallason eso fesz szerintem jol jelzi a teljesitokepesseget.
(#) mattila69 hozzászólása Dec 2, 2011 /

Sziasztok.Van egy samsung syncmaster 943bw tipusu monitorom ami nem kapcsol vissza készenléti állapotból.Csak villog egy led a szélén.Eddig 3-4 probálkozás után bekapcsolt de most végleg megadta magát.Leszedtem a hátulját 3db kondi volt kifüstölve rajta.Ezeket kicseréltem de ez még ugylátszik kevés volt.Ha valaki tudna segiteni megköszönném
Üdv:Attila
(#) lukovicsek hozzászólása Dec 2, 2011 /

Sziasztok.
Segitségeteket szeretném kérni egy HP monitorhoz ami vibrál nagyon aprón de nagyon zavaróan, a képernyő beálitása :1280-1024. 60hz, ha erre állitom akkor vibrál igy, ha viszont 1280-900-ra állitom akkor viszont tökéletes de a képernyő nem fogadja el ezt és kiirja hogy rosz beállítás! és el megy aludni:. A herzt is próbáltam fejjebb de semmi.
Ha valaki tud valamit kérem irjon.
Üdv: Laci!
(#) agressiv válasza lukovicsek hozzászólására (») Dec 3, 2011 /

Elég valószínű, hogy öregednek a csövek.
Idézet:

ha viszont 1280-900-ra állitom akkor viszont tökéletes de a képernyő nem fogadja el ezt és kiirja hogy rosz beállítás!”

Ha nem fogadja el és elmegy aludni, akkor hogy lehet tökéletes?
(#) lukovicsek válasza agressiv hozzászólására (») Dec 3, 2011 /

A kép tökéletes és nem vibrál!!! Ha minden tökéletes lenne akkor szerinted firkálnák ide!!
Üdv!
(#) agressiv válasza lukovicsek hozzászólására (») Dec 4, 2011 /

* te írtad, hogy ha arra állítod, akkor lekapcsol, ezért nem értem, de amúgy leírtam, hogy mi lehet a hiba oka.
(#) lukovicsek válasza agressiv hozzászólására (») Dec 4, 2011 /

Szia Mégegyszer . Ha kisebre álitom akkor a kép hibátlan viszont a képernyő nefogadja el mert már kiesik a tartományból gondolom.
A hibát valójában kicsit nehéz elmondani mert az hogy vibrál az tágfogalom, igazából messziről nem is látni de ha olvasni akarok rajta normél betüket akkor látszik hogy nagyon aprón vibrál és kb 1másodpercenként ugrikegy kicsit nagyobbat, nem tudom segitett ez velemit.

Üdv. Laci!

Ez elég érdekes hiba, feltételezem beüzemelted már az auto konfigurációt, mert ha nem stimmel a fázis, akkor csinálhat ilyet natív felbontáson. Túl nagy pixel órajelnél előfordulhat, hogy csíkos a monitor, vagy begerjed stb., de ha a frissítési frekvenciát állítod, akkor semmi sem változik, megint kizárja ezt. A vibrálás az általában háttérvilágítás gond, viszont, ha másik felbontáson jó akkor az is kizárva.
Esetleg full fehér háttér mellett nyomj rá az auto konfigurációra, hátha meggyógyul.

Mi az a auto konfiguráció? Van itt a monitoron egy gomb és ha megnyomom akkor automatikusan álit a képen vagy mi azt irja, hogy AUTO ADJUTMENT!
Hogy csináljak ful fehér hátteret??

Full fehér hátteret, sokféleképpen lehet csinálni. Moitor tesztelő program, paintel mentesz egy fehérséget, mjad irfan view-el fullsreenre rakod stb.
És igen az auto adjustmentet kéne beüzemelni. Próbálgasd különböző háttereken, hátha csak az a gond.

Ha feleteszem a képernyő méretére akoor a másodpercenkénti ugrálás felgyorsul vibrálásnak .

Olyan mintha a betük ellenének mosódva .

Rossz a D-SUB kábel, vagy a leggyakrabb a DVI- D-SUB átalakító hibája. Írd le pontosan, hogy mi mivel van összekötve, milyen átalakítóval stb. Mozgasd hajlítgasd a kábelt és így tovább, hátha történik valami.

hát igen már megmozgattam és váltogatja a háttérszint mikor milyenre, mitha szakadás készülne benne leni, vagy már van is
Egy vezeték megy a monitortól a géphez, nics átalakitó sehol.

Laci!
(#) agressiv válasza lukovicsek hozzászólására (») Dec 5, 2011 /

De milyen vezeték? D-SUB DVI, HDMI stb.
(#) lukovicsek válasza agressiv hozzászólására (») Dec 5, 2011 /

Egyszerü VGA.
Üdv
(#) ColT válasza agressiv hozzászólására (») Dec 5, 2011 /

Szerintem arra gondol, hogy értelmesebb LCD megjeleníti, amit kap, meg ahogy tudja, akkor is, ha nem megfelelő jelet kap.
(#) agressiv válasza ColT hozzászólására (») Dec 5, 2011 /

Mivan?

Nem tudom én ezek tuán a kábelre tippelnék, de látni kellene a hibát.
(#) lukovicsek válasza agressiv hozzászólására (») Dec 5, 2011 /

Üdv. Most jelenleg 1280-1024-72hz -re van állitva igy kb msp-ként 2 vibrál és amit észrevettem az az, hogy a viszintesen lévő vonalak alatt kb 0.5mm-re egy másik vonal van mintha árnyáka lenne és ebbe a 0.5mm-be vibrál az egész képernyő és ezért nehezen olvasható a szöveg mert duplák a vizszintes vonalak.
Nem lehet táphiba? mondjuk beépitett a táp, arra gondoltam, hogy nem elég neki mert lehet kiszáradt egy két kondi vagy nemtudom.

Laci!
(#) agressiv válasza lukovicsek hozzászólására (») Dec 5, 2011 /

Ez olyankor fordult elő tesztgéepknél, amikor windows 7 alatt valami nagyon régi videókártya volt a gépbe rakva ami egyszerűen nem volt képes megjeleníteni az adott felbontást, csak a windows erőltette rá.. Van e valami hasonlóság nálad?
(#) lukovicsek hozzászólása Dec 6, 2011 /

Hát ami van az win.7 és egy radeon x550 256mb vdk a gépben, van egy másik gép azon xp van meg valami 128-as kicsi kártya van de egyik géppel sem müködik jól.

Laci!
(#) agressiv válasza lukovicsek hozzászólására (») Dec 6, 2011 /

Hmm.. Pontosan mi a monitor típusa és mekkora?
(#) brazdas hozzászólása Dec 6, 2011 /

Sziasztok!
Kerestem, de nem találtam az Albacomp W9006S monitor kapcsolási rajzát, ezért visszafejtettem, hátha kell másnak is...
(#) lukovicsek válasza agressiv hozzászólására (») Dec 6, 2011 /

HP vs 17e Szerintem 17-es.
(#) agressiv válasza lukovicsek hozzászólására (») Dec 6, 2011 /

Kellene egy fénykép a hibáról, kifogytam az ötletekből.
Amúgy eddig jó volt, majd hírtelen elkezdte a hülyéskedést, vagy már így kaptad?
(#) bbarna válasza lukovicsek hozzászólására (») Dec 6, 2011 /

A TFT panel vezérlő elektronikáját(nem a scalert) árnyékoló fémlemezt csavarozd le és nézd meg, hogy a belül lévő műanyag lemez nem érintkezik e valamelyik passzív elemmel(ellenállás, komdi,induktivitás).Vissza szerelés előtt szablyál bele vékony papírból elválasztót, hogy még véletlenül se legyen kontaktus a műanyag és az áramkör között. Járt nálam egy monitor
vagy négyszer, aminek hasonló volt a hibajelensége. Összeszerelés után működött 5-6 napig, majd újra jelentkezett a hiba. A negyedik szétszedéskor véletlenül úgy esett a műanyagra a fény, hogy megláttam két gyanús foltot. A panelen volt két db magasabb kerámia kondi, ezek hagyták a nyomot. Elszigeteltem, a monitor azóta is megy.
(#) lukovicsek válasza agressiv hozzászólására (») Dec 6, 2011 /

nem ezt most vettem csak elég mesziről.
(#) lukovicsek válasza bbarna hozzászólására (») Dec 6, 2011 /

holnap megpróbálom szétszedni hátha látok valamit.

Kösz Laci!
(#) ColT válasza brazdas hozzászólására (») Dec 7, 2011 /

Egy fél éve kellett volna, akkor volt nálam egy táphibával
Következő: »»   60 / 313
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem