Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Semennyire nem vehető észre. 600DPI az annyit jelent, hogy 0,0423333333mm-esek a pixelek, vagyis a mm 20-ad részénél is kevesebb.
Köszönöm szépen a választ.
Köszönöm, akkor marad a kapcsolóüzemű táp-led verzió.
Kb. 0.8 l-ben már feloldottam, de legközelebb H2O2-t és HCl-t veszek.
UV cree ledből 20 centiről elég 3, 30 centiről 6 egy a4-re is elég.
Jópofa, de érdemes megcsinálni néhány panel készítéséhez? Persze ha nagy tételben menne a gyártás...
Szerintem aki hetente készít panelokat annak felesleges. Bár az ötlet jó, de egy ilyen "automata" gyártósor amatőröknek nem igazán kifizetődő.
Nem feltétlen, de szerintem tök jó lenne. Bárcsak jobban menne nekem a mechanika és lenne hozzá felszerelésem is (eszterga), akkor biztosan megépíteném. Aztán jöhetne a áztató-papírledörzsölő szerkezet... tök jó lenne.
Úgy számolom hogy a nyákfordító berendezés durván max 5000Ft-ból kijönne.
Sziasztok!
Az lenne a problémám hogy a műnyomó papiról a nyák lemezre nem ragadát a festék mi lehet a baj?
Nem elég tiszta, vagy alacsony a hőfok. (Esetleg toner, de ez lenne az utolsó...)
A vasaló maximumon van... a nyákot mivel tudom nagyon tisztára törölni?
És ha a nyákra teszek sósavat az letisztítja?? Elégé?
A nyákot finom csiszolópapírral tisztítsd meg ha nagyon koszos, ha nem olyan vészes, akkor jó a "dörzsi szivacs" is.
Üdv, mate_x
De olyan finom csiszoló papírt hol lehet kapni és az hányas?
Én meg körömkefét de valamiért nem akar rá ragadni a festékpor
Én szivacsot, meg mosogatószert. Ez lehozza a zsírt is. Eddig nem volt vele probléma, mindig ráragadt a festék. A vasalót asszem 2 pöttyösön használom.
Fémtisztára kell csiszolni, nem lehet rajta oxidréteg. A legjobb megoldás a finom csiszoló papír és/vagy a vizes súroló szer. Ha már kivilágosodott és szépen csillog az egész felülete, mehet a vasalás.
Az a lényeg hogy zsírmentes legyen. A sósav nem a legjobb vegyszer erre. Használj nitrohigítót, denaturált szeszt.
Nagyon lúgos. Alig lehet forrasztani ha előhívás közben sokat hagyom rajta.
Nem igaz, hogy nincs otthon egy mosogatószivacs. Az is megteszi. A lényeg, hogy jól át kell dörzsölni a szivacs érdesebb felével és utána alaposan leöblíteni, megszárítani.
És zsíroldás gyanánt egy kis mosogatószer sem árt.
Én azt javaslom, hogy miután alaposan megtisztítottad a nyákot, - az eddig felsorolt összes módszer remek megoldás- utána marasd elő. Mindenhol egyenletes barnás rózsaszín felület. Nekem ez eddig 100%-os tapadási eredményt adott. Itt olvastam róla a lézernyomat laminálás című topikban és nagyon bevált.
Üdv! |
Bejelentkezés
Hirdetés |