Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Napkollektor házilag
Szia!
Hasonló ötleteket én is láttam. A gőzt és a turbinát ki lehet váltani talán stirling motorral is. Éppen ezt próbálom kísérletezni most, hogy működhet-e. Ennek a motornak nem kell óriási hőkülönbség és már forog is + egy napra forgató elektronika.
A sörkollektorba szerintetek jó lenne az alábbi ventilátor? A szállított levegő 260 m3/ óra. Átmérő 150 mm, kicsi a zajtényezője, két sebességes, 230 voltos
Sztem nagy. Túl nagy hőteljesitményt vesz el. Hacsak nem raksz rá valami szabályzást, amivel visszafogod a teljesitményét.
Szerinted hány lég m3-es kellene. Van kisebb is. az átmérő 120 mm kb 160 m3-es, 4300.- Ft. Még az ára is elfogadható
Szia
A gond nem a szállított levegőmennyiséggel, hanem a nyomással van. A nyomáshoz pedig radiál (mókuskerekes) venti a jó, ez pedig axiális. Használják még ennek a kombinációját, axiál-radiál csőventiket, az állítólag jó. Üdv
Köszönöm! Akkor megyek a bontóba. Van esetleg kocsi típus aminek a ventije kimondottan jó erre a célra?
Szia !
Az auto ventikkel az a baj hogy nagy a fogyasztásuk. Mikor az enyémet csináltam az volt a célom hogyha kész és múködik, akkor a fogyasztása nekerüljön semmibe, vagy csak minimális legyen.Ha pedig nagy sebességgel fujatod a levegót akkor dec. jan. febr.-inapos idókben pillanatok alatt kihúlik és hideget fuj. ezért szabályzókar kell beletenni ami bonyolit és drágit. Üdv.
Szép nagy kollektorok. Neked milyen venti van benne?
Ford fűtőventit használnak általában.
De bármilyen, főleg két mókuskerekes ventilátor jó. 2 dolog a lényeg: - Jók legyenek a csapágyak, kiegyensúlyozás (csendes járás) - meg legyen a ventilátor háza. Üdv
12v-os számitógép ventik.
Kösz a választ. Még csak a dobozok kivágása előtt tartok. Ma született egy ötletem, holnap próbálom ki ha beválik közkincsé teszem. A fűtő venti nekem zajosnak tűnik legalább is az én kocsimban 4. fokozatban elég erős hangja van.
Már üzemel? Nem tudom a számítógép ventiknek mennyi a légszállítása de olvastam, hogy 200 lég m3 felett a jó.
Nekem 55-65 C-fokos levegő jön be.Ha több a levegő kevesebb a hőmérséklet.Nálam pont bevált mert a napelem ami 20wattos éppen elhajtja a 12 db 0,11 A-os ventiket. Ha nem nagyon süt a nap akkor lassabban forog ha full napsütés van akkor gyorsabban pörögnek a ventik.A bejövő hőmérséklet alig válltozik.Egy ventinek kb30köbméter a szállitása óránként
http://www.netrino.hu/termek_adatok.php?o=szamitastechnika&nr=1937
Mivel vágtátok ki a sörös boboz tetejét? Kivágom én is csak összeroppan a doboz.
1500 ft-ért kapható koronás fúrókészlet megfelelő eleme befogva asztali fúrógépbe.
Az összeroppanás ellen: alu lemezre ragasztott gumilemez sörösdoboz átmérőjűre hajlítva (gumi van belül) masszívan meg lehet fogni a dobozt és nem roppan össze. Üdv
A tetejét lecsiszoltam un. lepkekoronggal az alját pedig sarokcsiszolóra szerelhető 1mm-es vágókoronggal.
Oszlopos fúrógépen csináltam és is. A koronás fúró nem nagy fogú egy ilyen vékony lemezhez?
Az alját én is flexel akarom.A tetejét... nem tudom még agyalok rajta. Valami termelékeny megoldás kellene, mert a flexelés után sorjázni is kell.
Igen, bírnia kell (kézre nagyon vigyázni!), pedig alját tetejét is fúrtam.
A következőnél már csak a tetejét fogom, csak még ki kell találnom, hogy fogom be a kisköszörűbe az 1 milis vágótárcsát, mert kicsit túlzásnak tartok ezért egy 1 kW-os flexet járatni órákon át. Üdv
Láttam valahol, hogy egy bútorlapba készítettek egy jókora furatot- amekkora a sörös doboz átmérője. Bele állították a dobozt az aljával lefelé. A tetejét fogva forgatták a lyukba és egy tapétavágó kést alul nekinyomva szépen elvágta az alját. Én ezt gépesíteni szeretném. A tetejére holnap készül egy újabb kiszúró.
Ma elkészült egy fémfűrészlap felhasználásával a doboz tető kivágó szerszám. Várakozáson felül teljesített. Egy doboz kivágása 10 mp-ig tartott, és ebben benne van a doboz ide -oda rakosgatása is.Utálom a sorozatmunkát de ezt élveztem. Nem egész két óra alatt kivágtam 410 db-ot.
Ebben benne volt a zsákok bontása dobozok rakosgatása és két sör.
A koronás kivágó nem szép, mert nem lettek a hegesztések leköszörülve. Mivel a
fűrészlap nagyon vékony anyagból van így jobban tartott a heftölés.Nekem a felfogásom az, hogy ne az egyszer használatos szerszám legyen szép ha nem a kész kollektor.
Nekem zsákokban voltak a dobozok, ránézésre 600 db körül saccoltam. Nem volt annyi, majd nem egy zsákkal volt vasdoboz. Kivágtam 410 db -ot és maradt kb 40 db.
Számításaim szerint egy kollektorba 195 db fog kelleni.Holnap készítek az alsó részhez egy levágót.
AZ alját így akarom levágni, csak gépesítve.
http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=ysrFmYNEhvA
Nagyon profi!
Nem rossz módszer, még annyival lehetne tökéletesíteni, hogy belülre is rakni egy bútorlap korongot ami pár tizeddel kisebb mint a külső átmérő, így nem tudna berogyni a doboz ha esetleg tompul a penge.
Csak azt nem tudom, hogyan tennéd bele. A felső nyílás ugyanis kisebb.
Eleve használt fűrészlapból készült és simán vitte a 410 db-ot, alumíniumba nem csorbul ki. És nem is roppant össze doboz mert két oldalról nekifeküdt egy-egy szilikon gumilapnak. A szabad oldalát meg kesztyűs kézzel tartottam, illetve finoman nyomtam a gumis oldal irányába. A jobb kezemmel a doboz alját fogtam a szükületnél és nyomtam a kiszúró irányában. Nem szeretem a dolgokat túlbonyolítani.
:bummafejbe:
|
Bejelentkezés
Hirdetés |