Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Párhuzamos programozás
Témaindító: Lesley Bredy, idő: Dec 9, 2011
Témakörök:
Négy éve vásároltam egy Batronix Prog-Studió 5.28 szoftverrel működő programer 3.3-as programozót. két évig tökéletesen működött, mikor számítógépet cseréltem. A szoftver feltelepítése (és az LTP port kétirányúra állítása) után a programozó nem (ill. csak részlegesen) működik. A hiba, hogy csak az első memoria tartományban ír, hexa címen 00000-1FFFF-ig, pedig nagyobb memóriás SRAM-ot szeretnék írni, M48T08-t, mely 8148x8 bytes memória tartományú.
A régebben (működőképes állapotban) kiolvasott és betöltött programnak csak az elejét írja be. A szoftver tartalmaz egy hardwer tesztet is. mely hibát a programozóban nem talál. A programozó kapcsolási rajza megvan, a hibát nem találom. A fentiekben leírtak miatt szeretném a segítségeteket kérni: Bredy
Nem lehet, hogy az uj gepen hibas az LPT port es az egyik bitje nem mukodik rendesen?
Kb. 3gépen is kipróbáltam az enyémen kívűl, több proc sebességűn, mert azt hittem, hogy túl gyors az új gépem, négy gépnél nem lehet ua. hiba. (Természetesen több összekötő kábelt is kipróbáltam.)
A hardwer teszt is kihozná szerintem ezt a hibát: Bredy
- Az XP és újabb Windows operációs rendszerek automatikusan nyomtatót keresnek az LPT portokon. Le kell beszélni a keresésről. Ld. melléklet.
- A faq szerint a portot SPP vagy ECP módba kell állítani, ECP/EPP és az EPP/SPP mód nem jó. - Milyen az a párhuzamos port? USB - LPT konverterekkel nem működik semmi más, csak nyomtató. Ezt a konvertert már alaplapokon (laptop) is alkalmazzák... |
Bejelentkezés
Hirdetés |