Fórum témák
» Több friss téma |
Nah most woofer ed van vagy subwoofered? Mert a subfooerek sokkal nagyobb nyomásra képesek, és ahoz hogy az erősítő szubwoofert hajtson akkor mell egy alul áteresztő szűrő ami a sztereo jelből átengedi a 2 HZ től kb 150 hz ig a jelet és az erősítő csak azt a hangtartományt erősíti mert amúgy sem képesek magas hangot adni a mélynyomók.
Ha woofered van akkkor pedig ajánlok hangváltót. Mellékelem a tervezéshez szügséges információkat
Úgy olvastam hogy woofered van azt szoktak rakni a hangfalakba. De a subwoofer dobozzába magas hangszórót nem raknak.
Sziasztok!
Elkészült az egytápos, csatoló kondi nélküli TDA7294 végfokom! Egy 24V-os szekunderről hajtom jelenleg, nincs tekercs megcsapolás, nincs feszültségkétszerező. A teljes táp 37VDC. 100% brumm-mentes. Készítek pár fotót, ha érdekel valakit.
nem. Ez 3utas hangfal. Mély magas és tölcsér. A magasnak ésa tölcsértek van hangváltója ahnagfalban a mély közvetlen a hangfal bememnetére van kötve. Ennek kéne egy kicsit mélyebb jel hogy nem a sima jel menjen a mélyhangszóróra hanem mély. Annyit kell még tudni hogy a két hangfal sorba van kötve .
Szerintetek nem keves ez a +-16v?
De kevés. Én mikor élesztettem IC csere után a korlátizzóval a primerbe így lezz 15V de épp hogy nyöszörgött
Jo lenne par foto.
Egyebkent az erosito jo hangosan meg 50% os hangeron halgatom a zenet es minden rezeg,a hangszoro 180W-os.
Nekem mivel 3utas és elég erősek a magasok így nem tudok akkora kakaót adni ré mert amikor már jó a mély akkor sikít a magas.
Rakj képeket s kapcsolást is jó lenne közzétenni, vagy csináj egy új írást a kapcsolásokhoz
Igen,jo lenne egy kapcsolasi rajz.
Ha 3 utas akkor is jó lehet amit csatoltam, ha úgy vannak kötve hogy magas és a tölcsér közt meg a mély közt kondi van, mert akkor úgy kell számolni hogy mintha 2 utas lenne de a magast el kell osztani még 1x. Érted?
De ha a magas sikít akkor azt kell csillapítani ha teszel is valamit a mélynek akkor is sikitani fog.
Várjuk a fotókat! Meg esetleg egy nyáktervet ,ha publikus.
Gondolom nem csak engem bosszantott, hogy a "TDA7294 single supply" gugli keresésre kérdéseket lehet csak találni, válaszokat - legalábbis megnyugtatóakat - nem.
Az egyetlen épkézláb javaslat eddig a negatív táphoz hidegített fél tápfezültség volt, kimeneti csatoló kondenzátorral. Ezzel elvész a koppanás mentes bekapcsolás lehetősége, ami az IC egyik legkellemesebb szolgáltatása volt. Az ötlet nem saját, a Quad606-ból koppintottam. Szerencsésen szimmetrikus az IC két tápoldalának áramfelvétele, 10k+10k osztóval (2mA!) már stabilan beáll. Az osztási pont helyettesíti a tekercs középleágazást. A szimmetrikus tápos panel alig változik. Az egyes lábat kellett csak áttenni a nyolcassal azonos potenciálra, hogy stby-mute vezérlés ne borítsa fel a tápszimmetriát. A 9,10 lábak jelenleg 4,5V-os elemről, egy-egy 47k potiról kapnak feszültséget. Mától végre tudom mit takar az adatlap ide vonatkozó ábrája Eddig úgy értelmeztem, hogy ezek a bemenetek hiszterézissel rendelkeznek, pedig pontosan az történik ami le van írva. Pár érdekesség: félve a kísérlet balszerencsés kimenetelétől, készítettem IC foglalatot. Ha nem is örökös megoldás, de tesztelésre jó szívvel ajánlom! A feszültség osztóba zener diódákat is iktatva, előáll a táp műveleti erősítő(k) számára. Mivel hangkártyáról mennek a kísérletek, a szokásos 30-ról 40-szeresre vettem az erősítést, így nem igényel előerősítőt halkabb műsorokhoz sem. Mint írtam, a legfontosabb tapasztalatom a brumm szó szerint teljes megszűnése. Legalábbis amit eddig építettem mindegyikben volt - igaz minimálisan - de volt. Kissé még nyúzom, aztán szívesen lerajzolom nektek.
ÖÖ lehet csak én nem látom de melyik hozzászólásodba adtál rajzot?
Most úgy van hogy a mély közvetlen a jelen a magas egy ellenálláson és kondin a tölcsér pedig tekercsen és kondin. De ez nem biztos. Ha az segít szétszedem(nem nagy dolog) és lerajzolom értékekkel.
Jobb lenne ha lerajzolád, de a crossover tablazatok kozött van kapcsolás is.
A ragasztőn át én így láttam.
Hallod ha azt a 22ohm ellenállást nagyobra cseréled akkor nem fog annyira orditani a tölcsér. NEm látom értelmét annak hogy valamit is tegyél a mélynek de ha nagyon akarod akkor megmondom mit kell odarakni ha tudom hogy milyen impedenciájú és mennyi az RMS teljesítménye a mélynek.
A 8ohm az tuti mivel az egész hangfal annyi. A teljesítményt sajnos nem tudom de 300W van írva neten a hangfalra. nemtudom hogy a magasokat beleszámítják-e. Ha nem is túl sok de kellene a mélynek is egy kis kiemelés mert így jut rá magas is. Főleg mikor a számok elején csak szöveg meg magas hang van.
DE két ilyen hangfal sorba van kötve és úgy a végfokra.
Tudtok nekem mondani egy jo kapcsolas tervezo progit?
Regen volt egy programom amin lehetett rengeteg kapcsolast csinalni es a vegen pedig le lehetett tesztelni az egeszet csak most nem jut eszembe a neve,jo lenne ha segitenetek,elore is koszi.
Nah ha 8 ohmos a mély akkor a rajz szerint kell kössd be a tekercset és a kondit. A tekrecseket légmagos műanyagra szokták tekerni mert úgy a legkönnyeb számolni. Ha nincs 83 µF kondi ugy járj el hogy annyi legyen.(Párhuzamosan rakj több kondit és add össze az értéküket.)
Kérd más fórumon ez az hangváltós probléma csak azért való ide mert tda 7294 ről működik a hangfal. Jah és van az oldalnak egy kereső funkciója is.
Értem. Ésha egy ilyet csinalok nem lehet jó? csakmert ha WMP-be az EQ-t állítom akkor el lehet érni olyan állást ahol van magas de a mély is szépen dübörög már. Egyik ismerősöm megcsinálta ezt és jó.
A WMP-be ez a beállítás.
Hallod mindegy melykel csinálod, de a hangváltóval egyszerűbb, mert amit linkeltél abból kettő kéne mert az erősítő bemenetére megy, de a hangkártyád programjába is lehet állítani, az a legegyszerűbb. A 150 Hz ig kb vannak a mély hangok
Mono erősítő. Egy darab híd. A hangfalak sorba vannak kötve. Még itt mondták hogy kössem sorba és akkor 16ohhmal trerhelem a hidat és nem legeszik úgy.
Igazuk volt, csak én nem tudtam hogy mono erősítőd van. Nekem C-media cmi 8738 hangkártyám van de a hangkártya equalizer beállításai érvényes az egész pc ből jövő hangra nem mint a WMP ben
Igen ismerem a C mediát. De nekem laptop van és nemtudom milyen program kezeli a hangot mert csak egy kima hangerőszabályzót nyit ha rámegyek
Én inkább infós vagyok és a képekből ítélve win xp-d vagy vistád van. Mindkettőnél ugyanaz a lépés asszem vagy hasonló: Hogy ne írjak annyit Azon belul van valami sound video stb menupont azt kinyitod és írja hogy milyened van
|
Bejelentkezés
Hirdetés |