Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Oszcilloszkóp vétel, mit gondoltok?
Lapozás: OK   29 / 173
(#) macera2 válasza Lacika001 hozzászólására (») Nov 21, 2011 /

Én is azt mondom, hogy digit áramkörökhöz kell a sávszélesség. Ha eddig még nem, akkor előbb utóbb be jönnek a képbe a TTL-es logikai áramkörök. Pl. egy D bistabilba nem tudsz beírni egy értéket. Akkor az egyik sugarat ráteszed a Ck, a másikat a D bemenetre. Ellenőrződ, hogy az adat ott van- kb 5-10 ns-al előbb mint az órajel (setup time), az órajeled van -e min. 3V, 5ns-es felfutással, vagy valahol rálóg a telepszűrő 100 nF, és csak egy 0.5 V-os 1 ms-os pupot látsz. Hogy aztán az órajel frekije 10 Hz, v. 10 MHz, az teljesen mindegy.
(#) dB_Thunder hozzászólása Dec 12, 2011 /

Heló mindenki!
Van nekem egy 2x100megás analóg szkópom. Szeretnék hozzá venni valami rendes mérőkábelt (olyat ami kicsivel jobb mint a szkópom, mert lehet hogy a közeljövőben cserélődik a műszer)
Amit kinéztem:testec 2.5kV 300MHz 100:1
(ha már 100:1es legyen "nagyfeszültségű")
testec c9000
Erről azt írják hogy jobb minőségű..

Mi a véleményetek ezekről?
Vagy mit ajánlanátok (20e Ft-ig) ?
(#) kadarist válasza dB_Thunder hozzászólására (») Dec 12, 2011 /

Szia!
Szerezz be egy tízes osztású mérőfejet is a kisfeszültségű vizsgálatokhoz. Valami ilyesmire gondolok: Bővebben: Link
(#) dB_Thunder válasza kadarist hozzászólására (») Dec 12, 2011 /

A kisfeszültséges mérésekhez inkább aktívat építenék/vennék. (Van a szkópon táp kimenet)
Mostanában nem mérek pár voltnál kisebb jelet viszont az szinte mindig 4szögjel. Közeljövőben kapcsolóüzemű tápokkal szeretnék foglalkozni, ehhez jobban illik valami nagyobb feszültségű és gyorsabb "zsineg".
(#) blackdog válasza dB_Thunder hozzászólására (») Dec 12, 2011 /

Nekem is ilyen mérőfejeim vannak. Több is.
Én nem csalódtam benne legyen szó 10 mV-ról vagy 100V-ról.
(#) (Felhasználó 46585) válasza dB_Thunder hozzászólására (») Dec 12, 2011 /

A százas osztófejeket nagyfesz mérésekhez használják. A szkóp messzebb van a mérendő berendezéstől, már életvédelmi okokból is. Ehhez viszont rövid az 1,2 méteres hosszúság. 10-es osztónak elég.
(#) meszi válasza dB_Thunder hozzászólására (») Dec 12, 2011 /

A Testec jó minőség....
(#) kadarist válasza dB_Thunder hozzászólására (») Dec 12, 2011 /

De miért aktivizálnád a mérőfejet? Nem több száz esetleg ezer megahertzet kell vizslatnod, ahol a rövid mérővezeték igénye előtérbe hozza az aktív mérőfej használatát. De erről a témáról bővebben is lehetne beszélgetni egy másik topikban.
(#) dB_Thunder válasza (Felhasználó 46585) hozzászólására (») Dec 12, 2011 /

Erre nem gondoltam..
Bár nálam a szkóp fixen van telepítve, és ha akarnám sem tudnám messzebb tenni az 1.8 méteres asztalomon. Igazából nem is az asztalon van, hanem felette lóg, kötélen.
(#) dB_Thunder válasza kadarist hozzászólására (») Dec 13, 2011 /

Az aktív mérőfej sok tulajdonságai közül, nálam csak az igen magas bemeneti impedancia ami igen fontos.
Ma is mértem volna egy párhuzamos RC kört ahol az ellenállás 33megás volt.. ezt pár 10 megás fejjel csak elrontani lehet
(#) kadarist válasza dB_Thunder hozzászólására (») Dec 13, 2011 /

Na igen, speciális igényekhez speciális eszközök kellenek.
(#) jdani hozzászólása Dec 14, 2011 /

Hali. Itthoni kezdő szereléshez vásárolnák oszcilloszkópot. Nagy igény nincs, csakhogy mégis legyen, ha kell. Nézegettem USB oszcilloszkópot, vagy pedig kéztől analóg képernyős oszcilloszkópot. Melyiket választanátok?
(#) Gabi válasza jdani hozzászólására (») Dec 14, 2011 /

A kezdő szerelés mit takar, mivel szeretnél foglalkozni, mit szeretnél mérni vele? A lehetőségeket, ha kicsit vissza tekersz elolvashatod.
Egyébként pénztárcafüggő a dolog
Az analóg képernyősnek is és az USB-snek is vannak előnyei és hátrányai is.
Ha nagy igények nincsenek, akkor a legolcsóbb a legmegfelelőbb, mert ha jól értem nem fogod kihasználni.
(#) szendi001 válasza jdani hozzászólására (») Dec 14, 2011 /

Én vennék Vaterán pár ezer forintért egy csöves 1 megás szkópot. Ha ezzel minden HF mérést tudsz, akkor rászánhatsz mondjuk 20 pénzt egy 10 Megásra.Bővebben: Link

Ezzel nagyon sokféle mérést meg lehet csinálni. USB és társai más világ. HA ezzel tudsz mérni, akkor látod át az USB buktatóit, és néhány előnyét.
(#) kameleon2 hozzászólása Dec 15, 2011 /

SZiasztok!
Szkópot keresek buszos rendszer mérésére analizálására. A feladat nem igényel szerintem túl nagy sebességet, de fontos, hogy például egy teljes táviratot meg tudjak jeleníteni, vagy PC-re küldeni és grafikus formában kinyomtatni. Nagyon sok eszköz van, de sokszor kerültem már csapdába például a Fluke műszerekkel, mert drágák és ennek ellenére csak a célszoftverekkel tudom feldolgozni az eredményt, ami nem túl jó, ráadásul az összes PC-s (XP) szoftveremet cseszteti és felrak egy halom MS programot, ami nekem eddig sem hiányzott. Talán PC-s szkóp is jó lehet, de olyan ember véleményére vagyok kíváncsi, aki napi tapasztalattal rendelkezik. Főként RS485-re használnám, illetve TCP/IP TCP/MODBUS. Előre is köszönöm.
(#) pucuka válasza kameleon2 hozzászólására (») Dec 15, 2011 /

Neked nem szkópra van szükséged, hanem logikai analizátorra. E tárgyban kutakodj.
(#) jdani válasza szendi001 hozzászólására (») Dec 15, 2011 /

Én is inkább egy képernyősre gondoltam, mitn USB. USB-sel magammal kell hordani még egy PC-t. A képernyőst, meg csak bedugom a hálózatba, oszt van
(#) adamhollos hozzászólása Dec 15, 2011 /

Sziasztok!

Szeretném megvenni az első oszcilloszkópomat.
Egyet ki is néztem, ez egy használt külföldről behozott Philips szkóp. Az ára 39000 Ft. Az a gond, hogy garancia nincsen rá. Mit gondoltok? A típusszáma: PM3215
(#) gkari válasza adamhollos hozzászólására (») Dec 15, 2011 /

Ha ez azonos az apróban hirdetettel, akkor bátran megveheted.
(#) adamhollos válasza gkari hozzászólására (») Dec 15, 2011 /

Nem, nem azt néztem. Ezt egy szkóp boltban találtam, de ugyan így néz ki és ugyan ez a típus száma is. Egyébkén a szinusz hullám az első pár percben egy kis hasat eresztett, az nem baj?
(#) adamhollos válasza adamhollos hozzászólására (») Dec 15, 2011 /

Vagyis nem egészen ez az amit én kinéztem.
(#) Ge Lee válasza adamhollos hozzászólására (») Dec 15, 2011 / 1

Ha a kezelőszervei nem kontakthibásak akkor megveheted. A tápját meg kell nézni, ha még az eredeti (fekvő) elkók vannak benne akkor azokat szinte biztos hogy cserélni kell.
(#) adamhollos válasza adamhollos hozzászólására (») Dec 15, 2011 /

(#) adamhollos válasza Ge Lee hozzászólására (») Dec 15, 2011 /

A kezelőszervei jók. A tápja viszont tuti, hogy még a régi. Menyire nehéz kicserélni? Ha nem lesz lecserélve az tönkreteheti az egész szkópot?
(#) Ge Lee válasza adamhollos hozzászólására (») Dec 15, 2011 / 1

Nem nehéz, leveszed a burkolatot, a táp nyákja leghátul van amit kiveszel és kicseréled a kondikat. Tönkre talán nem fog menni, de mivel az egész egy belső kapcsolóüzemű tápról jár (24-27V-ból csinálja meg az összes szükséges (kb. 10 féle) feszültséget, gondolom azért hogy egy 24V-os külső tápról vagy akkuról is lehessen használni) annak nem egészséges ha kiszáradt elkók vannak benne, azon kívül a zavart és brummot bevihetik a szűretlen fokozatok a mérendő jelbe is.
(#) adamhollos hozzászólása Dec 15, 2011 /

Jó köszönöm mindenkinek aki segített. Akkor megveszem.
(#) gkari válasza adamhollos hozzászólására (») Dec 15, 2011 /

Az előző hsz.-ben én konkrétan arra a példányra gondoltam.
(#) kameleon2 válasza kameleon2 hozzászólására (») Dec 16, 2011 /

Sziasztok!
Azt hiszem sikerült a legjobb - egyben legolcsóbb megoldást megtalálnom - magamnak. Mivel úgyis Propeller chipet kellene monitorozni, legegyszerűbb ezt megépítenem - Azért köszi! Egyben megtaláltam a szkóp programot és a leírást is Már csak néhány alkatrész és doboz kell, meg egy olcsó monitor.
(#) Rocsli hozzászólása Dec 21, 2011 /

iasztok. Ezt: Bővebben: Link látta már valaki? Vagy megépítette már valaki? Érdekelne mi a véleményetek Róla?
(#) dikri hozzászólása Márc 10, 2012 /

Sziasztok!

Kis segítséget kérnék. Alábbi oszciloszkoppal van valakinek már tapasztalata owon SDS7102
Illetve kb ebben az árban tudnék venni Rigol DS 1102E
Nagyjából egy a tudásuk, bár a conrádnál kissé drágább Ki melyikre voksol?
Következő: »»   29 / 173
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem