Fórum témák
» Több friss téma |
Igen régen járhattam postán, jól felmentek az árak. Bár 1000 forint körül már futár is van.
Kösz a tippet, szerencsére nem találtam pillanatragasztót, de palmatex volt. Sikerült kicserélnem az összes kivezetőt, és még maradt is tartalék. (remélem egy darabig nem lesz rá szükség) A recsegés megszűnt, viszont ha megküldöm a cuccot (mármint hosszú mélyhangok, pl. kitartott basszusgitár) nagyobb hangerőn ahol a membrán sokáig rezeg, hallok enyhe recsegő szerű hangot. Kifeküdhetett az erősítő pufferkondija? (már 30 éves) A power led ilyenkor enyhén elhalványodik. Pufferkondit hogy tudom letesztelni?
Nem értelek? Arra akartam utalni, hogy drót nem ugrik a zacskóba, és nem címzi meg magát. Magyarán valakinek dolgozni kell vele. Aztán jöhet a futár.
Szerintem túlzott elvárásaid vannak, a cucoddal kapcsolatban. Nem kell klipbe hajtani, tartósan. A LED azért hunyorog.
Sziasztok!
Tudna nekem valaki választ abban adni, hogy hangszórót szeretnék szétszedni és korábban már itt ezen a fórumon olvastam, hogy a központosító gyűrűt acetonnal könnyedén fel lehet szedni. Ezt próbáltam és be is vált csak az a probléma akadt vele, hogy oldja a kosárról a festéket. Ezzel kapcsolatosan az volna a kérdésem, hogy nincs esetlegesen olyan másik oldószer amely oldja ezt a ragasztót de a festéket nem bántja? Az utolsó kérdésem pedig az volna, hogy a hangszóró mágnesét, központosítóját és gumi felfüggesztését milyen ragasztókkal rögzítik? Esetleg ehhez hasonló kapható-e és hol és milyen oldószerük lehet ezeknek? Már többször megfigyeltem, hogy általában a mágnest egy rugalmasabb fekete matt ragasztóval rögzítik a tekercs, központosító és membrán találkozásánál egy igen kemény fényes fekete ragasztókkal ragasztják meg. Valamilyen tájékoztatást ezekről nem kaphatnék? Elnézést, ha értelmetlenül írtam és kicsit össze-vissza! Köszönöm a választ! Dávid
Bővebben: Link ilyen ragasztó jó a tekercshez? Mert kaptam most egyet.
Ezt a ragasztót nagy ívben felejtsd el!
Ha délután felébredtem akkor le fotografálom hogy mit vegyél!
szeva!!
a mágnest nem sokás bontani a kosárról, azt hagyd úgy, ha van rá mód! A máűgnes és vasmag-közép központosítását lemágnesezéssel egyetemben szokták megoldani, melegítéssel, hogy ne rántsa össze a vasaknál a mágneses térerő a dóóógokat. Máshogy nem nagyon tudod a vasakat központosítani, de ez kell a jó légrés kialakításához. A szélek bontásához nitrohígító, illetve az alsó pilléhez is jó ez, ha az alsópille dupla (komoly szinvonalú autóhangszórók), akkor (illletve, ha a nitro nagyon nem lazítja fel ezeket a ragasztókat) akkor kromofág, ami lazítja ezeket. Vigyázz, a kromofág, csak a szűken vett célterületre jusson, mert marja a festett felületeken, a festéket ! A lengőtekercs rögzítéséhez a papírhoz vagy kétkomponensű ragasztó vékony rétege (epokitt, vagy hasonló) alkalmas, de van rugalémas ragsztófajta is, ami kimondottan erre alkalmas, a pontos nevét nekem is nyomoznom kell.
Mágnes ragasztáshoz, ha elkerülhetetlen a jó rögzítés:
:eek2: (pl. nincs szegecselve a mágnestartó a kosárhoz jól, stb..) http://www.olajshop.hu/henkel-loctite-termekek/loctite-326-szerkeze...l.html
Sziasztok.
Nem régiben el kezdtem Hangszóró tekercseléssel foglalkozni ill újítással.Menne a dolog hisz meg csináltam már egy jó pár darabot de még sem az igazi amit én várok.A tekercselésemmel nincs baj mert tényleg jó erős tekercseket készítek meg minden csak az hogy nem tudom sokszor ha hoznak olyan hangszóró vázat és mágnest hogy milyen szállal volt ez húzva? . mivel a papír és pille tekercs nincs benne akkor honnan tudom azt hogy milyen szál és hány mm hosszú menet szám kell rá.Kérem ebben segítsen valaki.Vagy ha van táblázat akkor azt meg fizetném mivel is ez a hangszóró javítás az egy jó szakma számomra és szeretném csinálni a jövőben is. Előre is köszönöm.Üdv.Tibor
Okés. Amúgy nem vettem hanem kaptam. Te nem tudnál nekem két 4"-os lengőt csinálni nekem?
Ha nincs meg az eredeti akkor . Ilyenkor probald meg a legrest minnel jobban kitolteni a tekercsel -> hatha valmi jo sul ki belolle.
Ugyanis a te kerdesedre nincs jo recept. Szerk, ne püföld az entert feleslegesen, már szóltam érte .
köszi azért ,de én tényleg szeretném normálisan meg tanulni.
Persze tudnék de ahhoz kellene a pontos méret amit nem hiszem hogy le tudsz mérni. Így marad a kosár postázása ami igen csak megdrágítja a hadműveletet. Szóval keress ott helyben egy tekercselőst, én ezt javallom! Aki a szerelés közben felmerülő gondokat helyben orvosolni tudja!
A ragacsról itt a képes:
A régi huzalból mindig marad egy kis darabka. Ez már egy nagyon jó ki indulási pont. Ha ez sincs akkor tényleg marad a matekozás (10 perc).
Nincs nálam a hangszóró, de tolómérvel letudja mérni bármelyik méretét akinél van. Tizedminiméter pontossággal. Összerakni nem egyet raktam már össze, csak azoknak a tekercs mind gyári volt.
Ez így nem megy. De a djbörzén néha van aki hirdet külön gyártott csévét. Próba ott.
Üdv!
Van 2 db RFT 15VA es 8 ohmos(áttekercselt) hangszóróm,Amit a REFLEX KFT újított fel.Na most az a gondom,hogy az egyik halkabban szól mint a másik,ugyanannyi az ohmikus ellenállásuk,minden ugyanaz és a halkabb hangszórónak mintha nehezebben lehetne mozgatni a membránját,mechanikus ellenállása nagyobb mint a másiknak,merevebb a felfüggesztése .Mit lehetne csinálni hogy jól szóljon a hangszóró?
* a dolog, de le is lehetne rontani az érzékenyebb hangszóró lengését, (a másikéhoz) a szélein egy kis lakkozással, illetve a pille merevítésével, lakkozásával. Mert meglehet, hogy a Reflex (ismerve a munkaminőségüket) az eredeti széleket "lógósan", lötyögősen hagyta, a csere helyett, és csak a tekercs cserével foglakozott. Javítottam már utánuk ilyesmit sajnos. Meg kellene első körben lakkozni a lötyögősebb szélezését, és pilléjét. (de csak egyszerre kis mennyiséget!!!!)
Hello nekem egy olyan kérdésem lenne hogy Győr környékén nem tud valaki valami olcsó helyet aholt tekercselnek? Mert van egy 300w os mélyem (eléggé méretes) már kétszer megtekercseltem, müködött is, csak mind a kétszer ledodta a tekercsét mert gyenge volt a ragasztás, és inkább nem vesződök vele többet, elviszem szakemberhez
Hozzám tudsz postázni is, privátban küldök címet, ha érdekel.
A jó hangszóró érzékenységét nem akarom lerontani a rossz szintjére,mert 10 wattos csöves erősítővel hallgattam egymagába a gyengébb hangszórót és nagyon halk volt,a jóval meg állati hangos volt.Már szinte bántó volt.Valahogy meg kellene gyöngíteni a pillét,hogy jobban mozoghasson,ne legyen ennyire merev.
Miért nem viszed vissza a REFLEX-hez, hogy korrekciózzák a hibájukat!
Sziasztok.
Van 4db RFT L3060PB hangszóróm kicsit viseletes,de javítható. Viszont az egyiknek be van szakadva a membránja (gondolom belerúgtak véletlenül). Ezzel mit lehet kezdeni? Kapható valahol ehhez membrán?
Igen, erre a két egyforma pille egyszerre való cseréje a megoldás, ha nincs menetzárlat.
Ha írsz privátban, lehet, hogy tudok javítani Neked ilyet.
Sziasztok!
Mission 780-as hangfal mély/közép sugárzója (tip: Mission 0226) úgy döntött,hogy nem ad ki hangot magából.Túlhajtva nem lett!Próbáltam a hangfalból kiszedve direkt meghajtani hátha keresztváltó gond..de nem az mert direkt meghajtással sem ad ki jelet.Valami tipp,ötlet a házilagos javításra??? Minden okosságnak nagyon örülnék mivel az elmúlt 17 évben a szívemhez nőtt ez a kicsike és nem szívesen válnék meg tőle. Üdvözlettel:creativehun
Régi RFT adatokat hol lehet találni?
L3060PB hangszórókhoz szeretnék ládát csinálni,de legfeljebb csak az FS-t tudnám megmérni.. Hangfal progihoz pedig kellenek az adatok.
Nekiálltam a javításnak végül, eddig odáig jutottam, hogy szétszedtem Viszont, hogy egy kis életet is leheljünk a topikba (mert végigolvastam az egészet, de nem sok gyakorlati infót találtam, csak szövegelést)
aki esetleg tud és akar segíthetne tanácsokkal. Szóval szétkaptam a hangszórót. A kosár/mágnes és a lengő marad gyári, a többi új alk. Összeszerelésnél hogyan? Láttam már olyat, hogy a pillét beragasztják a kosárba, beleteszik/központosítják a lengőtekercset és rá a membrán ragasztóval és hagyják megszáradni a helyén,. ..vagy a lengőt ragasszuk be előbb a membránba (kérdés hogyan nem lesz ferde), rá a pillét, és végül ha megszárad, központosítva az egészet a kosárba? Remélem érthető.. Szóval ti milyen módszerrel/sorrendben raknátok össze?
A csévét állítsd be a helyére persze központosan, ez után mehet rá a pille végül a membrán.
Először talán azt nézd meg, a lengőtekercsébe bevezető huzal nem szakadt-e le a kosár csatlakozópontjairól. Ez a "leszakadás" eléggé tipikus hangszóróhiba szokott lenni, sokan aztán kapásból eldobják az egészet, holott egyszerűen javítható. Kétesélyes a dolog:
tehát vagy megforrasztani az elszakadt huzalt, vagy kicserélni (ez egy kissé macerásabb, de életrevalóbb megoldás). Ha már beljebb van a hiba, pl. valamiért szétégett a lengőtekercs - egy sima ellenállásméréssel sem mutat semmit, akkor sajna kuka! |
Bejelentkezés
Hirdetés |