Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Lapozás: OK   697 / 1387
(#) nyarfa válasza emmzolee hozzászólására (») Dec 22, 2011 /

Nem volt szempont mivel ez csak próba. Direkt automatahuzalozást kértem, és 10mill-t állítottam be minimális távolságnak.
(#) emmzolee válasza nyarfa hozzászólására (») Dec 22, 2011 /

Rendben. Így már értem miért lett ilyen.
(#) nyarfa válasza emmzolee hozzászólására (») Dec 22, 2011 /

A maratás is lényeges volt azt nem is mondtam.

Recept:
12ml hidrogénperoxid 35%-os
8ml sósav 20%-os
12ml víz

de ezt gondolom ismeritek. A nagyon vékony vonalak miatt, többször is kivettem a buborékok semlegesítése végett.

Figyelem: GUMIKESZTYŰ NÉLKÜL ÉGET!!!!SZABADTÉREN VAGY SZELLŐZTETHETŐ KAMRÁBAN SZABAD CSAK MARATNI A KLÓRGÁZKÉPZŐDÉS MIATT!!!!

Már elnézést a sok figyelmeztetésért, de a kezdők miatt kötelező.
(#) gulasoft válasza nyarfa hozzászólására (») Dec 23, 2011 /

Az a legszebb, hogy kiveszed, és mar tovább. Nagyon veszélyes anyag!
(#) tikitiki válasza nyarfa hozzászólására (») Dec 23, 2011 /

Magas a hőfok szét lapult nagyon de azért még megállja a helyét.Az enyémnél is + a henger nyomás változó a nyák vastagság , ja 140 fok on ment ez
(#) sastas01 válasza tikitiki hozzászólására (») Dec 23, 2011 /

Ez az uj csodatechnika(csak kérdés, sikerült-e vagy ez egy "hagyományos" módszer)?
(#) nyarfa válasza tikitiki hozzászólására (») Dec 23, 2011 /

Nekem bejött a 160°C. Mondjuk a Xerox más mint a HP. És nem kell csak egyszer átküldeni mert megragad a második az már csak ilyen biztosíték, hogy minden ragadjon.
(#) nyarfa válasza sastas01 hozzászólására (») Dec 23, 2011 /

Elég régi csak nekem új szerintem vannak profibbak is.
(#) tikitiki válasza sastas01 hozzászólására (») Dec 23, 2011 /

Ugye nehéz megmondani mert ez is elég jónak mondható.
Nem ez még nem az , de már vannak kecsegtető eredmények, de nem szeretném még feltenni , mert még nekem nem tökéletes addig nem.
Ez Lézeres + laminálós , ennél a nyáknál a maratót teszteltem Nátriumperszulfát , de ezt is tudtam volna talán még egy kicsit szebbre csinálni .Vékonyabb vonalakkal + hőfok , és lamináló sebesség , de ez is csak egy teszt nyák volt , és mint látszik nem is marattam ki teljesen.
(#) netnet.hu hozzászólása Dec 23, 2011 /

Helló!

Valaki segítsen már, mert nem találok leírást arról, hogyan kell nyák-ot ónozni kádban.

Szeretném egy gázlángon felmelegítet kádban ónozni az áramköröm, de...
kell valami sav, hogy megtapadjon az ón, vagy be kell kenni valamivel?
Mennyi ideig kell ónozni?
Mozgatni kell, vagy hagyni?
Le kell rézni róla a fölöst amikor kiveszem, vagy nincs fölös?
Hány fok?

Kezdetben olcsó 60/40-es ónnal csinálnám, amiben már van gyanta. A nyák mrete kb 3x3 cm

Köszönöm
(#) mate_x válasza netnet.hu hozzászólására (») Dec 23, 2011 /

Ha jól tudom ehhez speciális alacsony olvadáspontú wood fém kell, de néhány oldallal korábban, ezt tárgyalták a többiek...
(#) tikitiki hozzászólása Dec 23, 2011 /

Hát azt hiszem nekem ez lesz a végeredmény , sajnos ettől jobb minőségűre nem tudom már csinálni , így is akadnak benne még hibák , de a nyák előkészítése nyomtatás utánra produkálhat hibát.
Nem a nyomtató hanem a festék , és a nyákra felvitt anyagok.Ja ez már a nyomtatott kivitel tisztelt uraim.Meg lett ez is felezve , hogy lássátok tehát félig kimart csak.
A gépről itt nem írnék mivel a neten számos helyen tényleg megtalálható, aki után építésre adja a fejét.
A tinta csak is eredeti jó bele , sajnos a kezdetekben nekem csak utángyártott , volt ez teljesen negatív eredményt produkált Egyébként a rajzolat legszélén van körbe egy hajszál vékony vonal , illetve lenne ,de itt már annyira kevés a felület , hogy szinte nincs mihez kötnie az anyagnak , itt könnyedén alámart , és le is szedte, de amúgy dörzsölésre nem jött le elötte. Maratás után is elég rossz volt leszedni , ilyen zsírkréta szerűen ide oda kenődött rajta a festék , és csak egy irányba kifelé jött le . Hát ennyit tudtam , és szerintem ez a vége , sok idő elment rá.
(#) kaqkk válasza tikitiki hozzászólására (») Dec 23, 2011 /

De még kimaratott nyákot még mindig nem láttunk tőled !
(#) tikitiki válasza kaqkk hozzászólására (») Dec 23, 2011 /

Hát nem olvastál figyelmesen
(#) storm válasza kaqkk hozzászólására (») Dec 23, 2011 /

Pont most láthatod a kimaratott nyákot Amúgy nem rossz, de a vasalós módszerrel szebb eredmény szokott születni (legalábbis nálam), de azért a kitartásod dícséretre méltó. Én viszont olyan módszerre lennék kíváncsi, ahol nem tintasugaras, hanem lézernyomtató viszi fel a maszkot, az biztos nagyon pontos lenne. Lehet jobb lenne azzal tovább kísérletezned
(#) tikitiki válasza storm hozzászólására (») Dec 23, 2011 /

Ja így is a fél életem elment erre is , de nem bántam meg.

Megnéztem az összes képet , tényleg van maratott is .
Ha vettél volna dry fóliát ,egy nagy rakás munkát spóroltál volna és már jobb minőséget produkálnál .

Annyi nyákot én nem csinálok , tulajdonképpen engem , csak a megvalósítás érdekelt .A dry fóliához megint jó minőségű rajz fólia kell a levilágításhoz , és mondjuk szépen fogalmazok , aki messze lakik a várostól annak , talán a nyomtató elérhetőbb , ki mennyit áldoz ezekre minden attól függ.
(#) pcroland válasza tikitiki hozzászólására (») Dec 23, 2011 /

Dupla pausszal is le lehet világítani. Az is lesz ilyen jó.
(#) kaqkk válasza pcroland hozzászólására (») Dec 23, 2011 /

Én tintás nyomival Epson SX 125 egy fóliára vagy pausra nyomtatok . Ha nem túl vékony a rajzolat és máskor is szükség lehet a fóliára akkor még meleglamináló fólia közé is betolom (de ez csak vastagabb rajzolatnál működik !)
(#) storm válasza pcroland hozzászólására (») Dec 23, 2011 /

[OFF]Igazából megint el lehetne kezdeni vitatkozni, hogy melyik technika jobb stb... De semmi értelme inkább köszönjük meg, hogy megmutatta ezt a technikát, és ha netán egyszer nekünk is eszünkbe jut nem kell végigszenvedni az egészet.
(#) janikukac válasza storm hozzászólására (») Dec 23, 2011 /

Szerintem a vitát itt zárjátok le, Köbi is megmondta... Aztán csak megint be lesz fagyasztva...
(#) kaqkk válasza storm hozzászólására (») Dec 23, 2011 /

Nem is gondoltam vitára ! Csak elmondtam a véleményem
Én is túl vagyok már vagy 5-6 féle technikán , nekem ez vált be legjobban .
(#) tikitiki válasza pcroland hozzászólására (») Dec 23, 2011 /

Biztos a pauszt nem próbáltam , és a dryt sem itthoni sufni technikával próbáltam ,ha esetleg más is kedvet kap , vagy csak ez elérhető számára .Nekem most ez a 3. alternatíva, amivel itthon mondjuk egy ünnepi hosszú hétvégén sem lesz gond a nyák készítéssel.
(#) tikitiki válasza janikukac hozzászólására (») Dec 23, 2011 /

Ez nem vita drága barátom , olvass visszább , hogy mi volt az egyezség, nem kell mindig minden áron moderátor után kiabálni, ezzel nem tudom mi a célod , de ha önös érdek , akkor szégyeld magad.
(#) janikukac válasza tikitiki hozzászólására (») Dec 23, 2011 /

Semmilyen önös érdekről szó sincs, csupán szegitek meg a szabályokat, és sem Zolinak, sem nekem, sem a többieknek nem tetszik a modorod. Én is kis buta voltam, de próbáltam megváltozni, főleg a modikkal nem kötözködni (annyit..) ..
(#) tikitiki válasza janikukac hozzászólására (») Dec 23, 2011 /

Most ebbe igazán nem értem , hogy mi a kivetni valód , az volt megbeszélve az anno nagy vita után , hogy ha sikerül bemutatásra kerül addig nem .És végre valahára összejött valami, aztán jössz te, hogy miért írjuk le a tapasztalatainkat, amit te vitának állítottál be ,ha valaki vitát gerjeszt azok nem voltunk szerintem, miért nem a nyák miatt írtál , és hibáztatsz akárkit nem értem.

Egyébként ha publikus lesz a "találmányod" lehet hogy kipróbálom, épp a héten kaptam egy működő de már nem használt tintasugaras nyomtatót .

Persze hogy publikus a neten is az , amúgy milyen típusú nyomtató?

Ha jól emlékszem CANON
Következő: »»   697 / 1387
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem