Fórum témák
» Több friss téma |
Így távjavításban ennél többet nem tudok mondani, nem kizárt, hogy a scaler IC döglött meg. Esetleg az inverter vezérlője lehet rossz, de attól még valószínüleg bekapcsolna a monitor.
köszi azt kilehet deríteni, hogy a scaler ic valóban rossz e?
Igen, kellene szerezni, egy másik scaler panelt bele, ha azzal jó akkor megvan a válasz, persze ez nem olyan egyszerű.
Sziasztok . Egy LCD monitort próbálok életre kelteni de nem igazán jön össze. A monitor külső tápos , a kijelző már jól működik van kép. Viszont az inverter -nél valami hiba lehet mert a hátérvilágítás nincs. Az inverterben és környékén a diódák, biztik, 4db nagy (C5706) tranzisztor kiforrasztás után egyforma a mért értékei jók . Maradt egy fet ( SUM70N03-09CP) amit fogalmam sincs hogyan lehet működés közben kideríteni jó-e ? Esetleg a csövekre vagy a inverter kimenetére van valamilyen teszt hogy kiderítsem melyik a rossz ?
Köszönöm előre is
A csövek jók ! Ha a ( SuB 70N03) Fet D/S lábait rövidre zárom akkor a fénycsövek működnek. Akkor a fet lenne rossz ?
Köszönöm előre is
Van egy olyan érzésem, hogy a fet kapcsolja rá a tápot az inverterre és előfordulhat, hogy megszakadt a fet. Be kell kapcsolni a monitort és végig kell mérni a fet lábait, Elvileg a Source-on van a 12V a gate-jén van vezérelve. Ha a Gate-en van fesz, de a drain-jén nincs, akkor szakadt és nem kapcsol, ha átkötöd a drain-t és a source-ot (egy ellenállás lábbal) és bekapcsol az inverter akkor biztos, hogy a fet a rossz.
Jól sejtem, hogy ez egy Emax inverter? :yes:
Köszi . Akkor a fém vázhoz viszonyítva D - lábon 12V viszont a másik kettőn nincs érték. Ha a D/S zárom akkor megy a világítás (szerintem Max-on). Sajna 70n03 fettem nincs de találtam egy 21N06LT . Ezt belerakhatom ?
Egyébként a monitor tipusa A150X-1 sajna servízleírást nem leltem róla.
Ha a csak a 12V-ot kapja, de vezérlést nem, akkor máshol van a gond.
Na megnéztem vázhoz viszonyítva D 12V , S láb az Kondi negatívjára megy , G láb egy Smd alkatrészen keresztül egy pici ic-be (B173102A)
Akkor ott komplikáltabb lesz a probléma, méregetni kell és doksikat keresgélni az IC-kről.
Sziasztok!
Van egy olyan problémám hogy a Samsung SyncMaster913v monitoron nem jelenik meg kép ha rádugom a vga kábelt. Másik monitorral működik a rendszer. Ennek mi lehet az oka? Válaszotokat előre is köszönöm!
Hali ! ha nem dugod rá a vga kábelt akkor a no signál müködik-e ?
Hello!
Került hozzám egy Samu 740n monitor. Volt már róla itt szó a fórumban, de azok a hibák a sima 3 kondi + bizti hibák voltak, amitől a háttérvilágítás megy el. Na az enyém olyat csinál, hogy be lehet kapcsolni, van kép és világítás is - ha nincs rajta VGA kábel. Ha adok rá jelet, is, akkor helyből kikapcsol, majd próbálkozik bekapcsolni, ami néha sikerül neki, de képet akkor sem ad :S Szóval az inverter jó... Valaki tud erre megoldást javasolni...?
Külön van az inverter panelje, arról húzom le a kábelt, akkor bekapcsol.
Mint kiderült közben, a Menü gomb megnyomására, ha van rajta VGA jel, akkor kiírja, hogy TEST GOOD...
Sajnos a neten nem sok mindent találtam rá... valami javított már ilyet? @Rolika2007 : Szerintem nekünk ugyanaz a bajunk...
szia! minap dolgoztam egy samsung monitoron és sajnos ugyan az volt a problémám mint neked én találtam rá megoldást nekem segített proceszor hibásodott meg le írtak szerint próbáld meg ill be linkeltem ahol rá találtam a megoldásra sajnos azt nem tudom ,hogy neked segite !
http://elektrotanya.com/?q=hu/content/samsung-192v-monitor-not-optimum-mode A NovaTek chip 5-ös lába egy tápláb. A 6-os láb egy adott feszültség szint alatt resetbe rántja a processzort, amit a scaler chip egy "Not optimum mode" hibával kezel le (valószínűleg minden olyan felbontásra ezt adja, amit nem tud értelmezni). Tehát az 5-6 lábak közé forrasztott 47? ellenállás felhúzza a 6-os láb feszültségét és megakadályozza a processzor resetelődését.
Töltöttem fel képet a panelekről. Melyik tranzisztorokra gondolsz?
Köszi!
Holnap átforrasztom a procit, kommentek között a megoldás ![]()
Az esetek tobbsegeben a kiszaradt illetve szivargo kondik miatt az inverter is meg szokta sinyleni, vagyis az ellenutemu (esetleg hidkapcsolasu) vegfoktranzisztorok egyike elhalalozik -vagyis atmegy haromlabu rovidzarba
![]()
Sajnos a monitort nem sikerült megjavítattom, de ugyan az a hiba lépett fel mint ami ColT említett. De legalább az LCD panel jó a Hyundai monitorba.
Mit csináltál vele?
Átforrasztástól nem javult meg, de egy 100ohm megoldotta a problémát
![]() Köszi a megoldást, most arra várok, hogy elkezd-e nekem is melegedni a proci.
Elkiabáltam, ment egy ideig, aztán véletlenül kirántottam a VGA kábelt, visszadug, és Not Optimum Mode :S
Bepróbálok még pár ellenállást, de előbb megvárom, mi a helyzet, ha kihűl, mert a scaler nekem is melegszik.
Sziasztok !
Először is BUÉK mindenkinek! Nekem a DEL monitorommal jött elő a következő probléma. Bekapcsoláskor kb. 3sec-re van kép, de utána semmi. Ha nincs rajta a VGA kábel akkor is ez a helyzet. A bekapcsoló gomb továbbra is zöld színű marad, mintha minden menne rendesen. Mi lehet a hiba?
Leáll az inverter. Valószínüleg csőhiba, de az inverter trafói is lehetnek menetzárlatosak.
Helló!
LG W1934S monitorom van, amelyet nemrég vettem. Bekapcsolás után pár másodpercig van kép és utána nincs még halványan sem. A bekapcs led kéken világít. Szétszedés után a kondikon nem látni semmit, sem a táppanelon. Mi lehet a baja? Valaki tudna segíteni, előre is köszönöm csikosmakos
Kettő hozzászólásnyit olvass vissza.
Köszönöm. Honnan tudom, hogy a trafok menetzárlatosak?
Vagy kiméred, vagy cserélve próbálod.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |