Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » LCD monitor probléma

Témaindító: Squall, idő: Aug 14, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   62 / 313
(#) agressiv válasza tom75 hozzászólására (») Dec 27, 2011 /

Így távjavításban ennél többet nem tudok mondani, nem kizárt, hogy a scaler IC döglött meg. Esetleg az inverter vezérlője lehet rossz, de attól még valószínüleg bekapcsolna a monitor.
(#) tom75 válasza agressiv hozzászólására (») Dec 27, 2011 /

köszi azt kilehet deríteni, hogy a scaler ic valóban rossz e?
(#) agressiv válasza tom75 hozzászólására (») Dec 28, 2011 /

Igen, kellene szerezni, egy másik scaler panelt bele, ha azzal jó akkor megvan a válasz, persze ez nem olyan egyszerű.
(#) zsa hozzászólása Dec 28, 2011 /

Sziasztok . Egy LCD monitort próbálok életre kelteni de nem igazán jön össze. A monitor külső tápos , a kijelző már jól működik van kép. Viszont az inverter -nél valami hiba lehet mert a hátérvilágítás nincs. Az inverterben és környékén a diódák, biztik, 4db nagy (C5706) tranzisztor kiforrasztás után egyforma a mért értékei jók . Maradt egy fet ( SUM70N03-09CP) amit fogalmam sincs hogyan lehet működés közben kideríteni jó-e ? Esetleg a csövekre vagy a inverter kimenetére van valamilyen teszt hogy kiderítsem melyik a rossz ?

Köszönöm előre is
(#) zsa válasza zsa hozzászólására (») Dec 28, 2011 /

A csövek jók ! Ha a ( SuB 70N03) Fet D/S lábait rövidre zárom akkor a fénycsövek működnek. Akkor a fet lenne rossz ?

Köszönöm előre is
(#) agressiv válasza zsa hozzászólására (») Dec 28, 2011 / 1

Van egy olyan érzésem, hogy a fet kapcsolja rá a tápot az inverterre és előfordulhat, hogy megszakadt a fet. Be kell kapcsolni a monitort és végig kell mérni a fet lábait, Elvileg a Source-on van a 12V a gate-jén van vezérelve. Ha a Gate-en van fesz, de a drain-jén nincs, akkor szakadt és nem kapcsol, ha átkötöd a drain-t és a source-ot (egy ellenállás lábbal) és bekapcsol az inverter akkor biztos, hogy a fet a rossz.

Jól sejtem, hogy ez egy Emax inverter? :yes:
(#) zsa válasza agressiv hozzászólására (») Dec 28, 2011 /

Köszi . Akkor a fém vázhoz viszonyítva D - lábon 12V viszont a másik kettőn nincs érték. Ha a D/S zárom akkor megy a világítás (szerintem Max-on). Sajna 70n03 fettem nincs de találtam egy 21N06LT . Ezt belerakhatom ?

Egyébként a monitor tipusa A150X-1 sajna servízleírást nem leltem róla.
(#) agressiv válasza zsa hozzászólására (») Dec 28, 2011 /

Ha a csak a 12V-ot kapja, de vezérlést nem, akkor máshol van a gond.
(#) zsa válasza agressiv hozzászólására (») Dec 28, 2011 /

Na megnéztem vázhoz viszonyítva D 12V , S láb az Kondi negatívjára megy , G láb egy Smd alkatrészen keresztül egy pici ic-be (B173102A)
(#) agressiv válasza zsa hozzászólására (») Dec 28, 2011 /

Akkor ott komplikáltabb lesz a probléma, méregetni kell és doksikat keresgélni az IC-kről.
(#) Rolika2007 hozzászólása Dec 28, 2011 /

Sziasztok!

Van egy olyan problémám hogy a Samsung SyncMaster913v monitoron nem jelenik meg kép ha rádugom a vga kábelt. Másik monitorral működik a rendszer. Ennek mi lehet az oka?

Válaszotokat előre is köszönöm!
(#) dragon0 válasza Rolika2007 hozzászólására (») Dec 29, 2011 /

Hali ! ha nem dugod rá a vga kábelt akkor a no signál müködik-e ?
(#) ColT hozzászólása Dec 29, 2011 /

Hello!

Került hozzám egy Samu 740n monitor.
Volt már róla itt szó a fórumban, de azok a hibák a sima 3 kondi + bizti hibák voltak, amitől a háttérvilágítás megy el.

Na az enyém olyat csinál, hogy be lehet kapcsolni, van kép és világítás is - ha nincs rajta VGA kábel. Ha adok rá jelet, is, akkor helyből kikapcsol, majd próbálkozik bekapcsolni, ami néha sikerül neki, de képet akkor sem ad :S Szóval az inverter jó...

Valaki tud erre megoldást javasolni...?
(#) Daemon09 válasza perköbüki hozzászólására (») Dec 29, 2011 /

Külön van az inverter panelje, arról húzom le a kábelt, akkor bekapcsol.
(#) ColT válasza ColT hozzászólására (») Dec 29, 2011 /

Mint kiderült közben, a Menü gomb megnyomására, ha van rajta VGA jel, akkor kiírja, hogy TEST GOOD...
Sajnos a neten nem sok mindent találtam rá... valami javított már ilyet?

@Rolika2007 : Szerintem nekünk ugyanaz a bajunk...
(#) dragon0 válasza ColT hozzászólására (») Dec 29, 2011 /

szia! minap dolgoztam egy samsung monitoron és sajnos ugyan az volt a problémám mint neked én találtam rá megoldást nekem segített proceszor hibásodott meg le írtak szerint próbáld meg ill be linkeltem ahol rá találtam a megoldásra sajnos azt nem tudom ,hogy neked segite !

http://elektrotanya.com/?q=hu/content/samsung-192v-monitor-not-optimum-mode

A NovaTek chip 5-ös lába egy tápláb.
A 6-os láb egy adott feszültség szint alatt resetbe rántja a processzort, amit a scaler chip egy "Not optimum mode" hibával kezel le (valószínűleg minden olyan felbontásra ezt adja, amit nem tud értelmezni).
Tehát az 5-6 lábak közé forrasztott 47? ellenállás felhúzza a 6-os láb feszültségét és megakadályozza a processzor resetelődését.
(#) Daemon09 válasza agressiv hozzászólására (») Dec 29, 2011 /

Töltöttem fel képet a panelekről. Melyik tranzisztorokra gondolsz?
(#) ColT válasza dragon0 hozzászólására (») Dec 29, 2011 /

Köszi!

Holnap átforrasztom a procit, kommentek között a megoldás
(#) Saggitarius válasza mattila69 hozzászólására (») Dec 29, 2011 /

Az esetek tobbsegeben a kiszaradt illetve szivargo kondik miatt az inverter is meg szokta sinyleni, vagyis az ellenutemu (esetleg hidkapcsolasu) vegfoktranzisztorok egyike elhalalozik -vagyis atmegy haromlabu rovidzarba -
(#) Rolika2007 hozzászólása Dec 29, 2011 /

Sajnos a monitort nem sikerült megjavítattom, de ugyan az a hiba lépett fel mint ami ColT említett. De legalább az LCD panel jó a Hyundai monitorba.
(#) ColT válasza Rolika2007 hozzászólására (») Dec 30, 2011 /

Mit csináltál vele?
(#) ColT válasza dragon0 hozzászólására (») Dec 30, 2011 /

Átforrasztástól nem javult meg, de egy 100ohm megoldotta a problémát
Köszi a megoldást, most arra várok, hogy elkezd-e nekem is melegedni a proci.
(#) ColT válasza dragon0 hozzászólására (») Dec 30, 2011 /

Elkiabáltam, ment egy ideig, aztán véletlenül kirántottam a VGA kábelt, visszadug, és Not Optimum Mode :S
Bepróbálok még pár ellenállást, de előbb megvárom, mi a helyzet, ha kihűl, mert a scaler nekem is melegszik.
(#) Flambi hozzászólása Jan 3, 2012 /

Sziasztok !

Először is BUÉK mindenkinek!

Nekem a DEL monitorommal jött elő a következő probléma.
Bekapcsoláskor kb. 3sec-re van kép, de utána semmi.
Ha nincs rajta a VGA kábel akkor is ez a helyzet.
A bekapcsoló gomb továbbra is zöld színű marad, mintha minden menne rendesen.
Mi lehet a hiba?
(#) agressiv válasza Flambi hozzászólására (») Jan 5, 2012 /

Leáll az inverter. Valószínüleg csőhiba, de az inverter trafói is lehetnek menetzárlatosak.
(#) Flambi válasza agressiv hozzászólására (») Jan 5, 2012 /

Köszi! Megnézem az említetteket.
(#) csikosmakos hozzászólása Jan 6, 2012 /

Helló!

LG W1934S monitorom van, amelyet nemrég vettem. Bekapcsolás után pár másodpercig van kép és utána nincs még halványan sem. A bekapcs led kéken világít. Szétszedés után a kondikon nem látni semmit, sem a táppanelon. Mi lehet a baja?
Valaki tudna segíteni, előre is köszönöm
csikosmakos
(#) zolika60 válasza csikosmakos hozzászólására (») Jan 6, 2012 /

Kettő hozzászólásnyit olvass vissza.
(#) csikosmakos válasza zolika60 hozzászólására (») Jan 6, 2012 /

Köszönöm. Honnan tudom, hogy a trafok menetzárlatosak?
(#) zolika60 válasza csikosmakos hozzászólására (») Jan 6, 2012 /

Vagy kiméred, vagy cserélve próbálod.
Következő: »»   62 / 313
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem