Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » PIC - Miértek, hogyanok haladóknak
Köszi a piccolot már át néztem de szerintem az oldalon találhato PIC-hid kapcsolat demot fogom meg csinálni.
Hp41C köszi az információt. Nekem elsőre furcsa volt, hogy több .c-fájl van egy adot projecthez eddig mindig csak egy volt vagy egy .hex volt csak megosztva de abba nem láttam, hogy hány .c-állomány van. Köszönök mindent.
Üdv a profiknak!
Nekem egy kész megoldás kellene ahhoz, hogy tudjak tovább lépni. Ha lenne valakinek egy USB portra készített kommunikációt figyelő progija PIC-be, és egy hozzá illeszkedő PC-s program, azt megköszönném. A cél az, hogy az I2C vagy SPI buszon figyelhető és vezérelhető legyen a periféria. Persze ha a soros portot is tudnám ugyan így figyelni és vezérelni az lenne a legjobb. Van itthon 18f4550 és 18f2550 is mindkettővel megtudom valósítani.
A PICkit2 soros analizátor megfelel?
Az nagyon jó csak nem akartam fixen beépíteni. Ezért kéne egy önálló.
Sziasztok
Meg vettem egy ilyen ICD 3-ast és pic18f4550-es pic-et szeretnék fel programozni vele de hiba üzenetet kapok. MPLAB ICD 3 detected Connecting to MPLAB ICD 3... Firmware Suite Version...... 01.26.33 Firmware type......................PIC18F MPLAB ICD 3 Connected. ICD3Err0045: You must connect to a target device to use MPLAB ICD 3. Mit tegyek ? És az ICD3 test interface module-ját is be kell építeni égetéshez ?
Üdv megint !
24F proci LATB 16 bites regiszterét szeretném nibble -nként elérni. Van-e ennél valami szebb megoldás ?
Igazából a manuális sfr cím megoldás nem tetszik.
Szia!
Az MPLAB-ban a Programmer > ICD3 settings > Power fülön kell kipipálni a Power target circuit from MPLAB ICD3 opciót.
Próbáltam olyankor kifagy az MPLAB és ujra inditás után már kiveszi a pipát
A beállítás után Reconnect!
Különben a 4550 5V-os típus! Arra állítsd a csúszkát. Milyen verziójú MPLAB-ot használsz?
8.60
De lehet, hogy már meg halt a PIC-em és ha beállítom a feszt akkor unable to set emulator
Szerintem ez a típus tönkretehetetlen!
8.80 a legújabb. Az ICD lábakon próbálod meg felprogramozni magát a tokot, vagy az áramkörödbe betéve? Helyesen van bekötve?
Az áramkörömbe betéve mivel smd tokozásut használok
az áramkörben nincs csak az oscillátor a 2db 22p-os kondi és az USB fele menő 2kondenzátor semmi más. És minden a le írás szerinte van bekötve És be vallom kezd kicsit fel húzni ez a valami.
Akkor próbáld meg, hogy az áramkörödnek adsz tápot. A programozáshoz nem használja a quartz-ot.
Miért kell az USB felé kondi?
Csatolom inkább a kapcsolását Ezt építettem meg és próbálnám felprogramozni.
Ezt nem tudom megnézni, nekem üres a sheet. (DXP)
Az ICD hiba azt jelenti, hogy nem ismeri fel a PIC-et. Valamiért nem tud vele kommunikálni. Az ICD-t akkor dugd rá amikor már bejött az MPLAB.
Igy ezt kapom :
check that the device selected in MPLAB IDE (PIC18F4550)is the sam one that is physically attached to the debug tool.Selecting a 5v device when a 3.3v device is connected can result in damage to the device when the debugger checks the device ID.
Már nem tudom mit csináljak sehogy sem jó :S
meg próbálom egy sima nem smd-s tokozásu 4550-essel
Kimondottan ilyen nincs de a másik programozómba van Ic foglalat.
De ez a programozó semmivel nem akar kommunikálni mert ennyire nem lehetek azért béna :S
Nekem erre az SCH-ra csak egy üres lapot nyit meg az ALTIUM.
Itt a teljes mappa zippelve a nyák is meg a kapcsolás remélem így már fog menni
De én most már megyek lefekszem mert kikészültem ettől a programozótól.
Majd holnap meg probálom még egyszer utána ha nem megy én vissza viszem a chipCAD-hez. Ja és a zip-ben lévő fájlok eagle-ben készültek.
Szerintem PDF-ben rakd fel mindkettőt. Az előző zip-ben pl. nincs bent a kapcsrajz...
A programozónak semmi baja, mert connect-ál, sőt a FW típust is jónak találja a device-ben beállított tokhoz.
A cél IC tápellátásával szokott gond lenni.
Akkor kép formátumba remélem így jó lesz
Szia!
Az ábrán zölddel bekarikázott helyen mintha az USB D+ és D- össze lenne kötve... A föld és a táp vezetékeket meg kellene vastagítani, közvetlenül a pic tokja mellé két oldalra kellene egy - egy 100nF kerámia kondenzátor, olyan közelre, amilyen közelre csak lehet tenni.
Azok nem érnek össze csak kékkel jelöltem magamnak az átkötéseket
A PCB-n az "A" típusú USB csatlakozó két középső érintkezője a D+, D- !
Az ICSP lábak? |
Bejelentkezés
Hirdetés |