Fórum témák
» Több friss téma |
Szó sincs róla, itthon nem volt kéznél a cím (most sincs).
Egyébként csak kis kutakodás, és megtalálható a distribútor lista: Bővebben: Link A müncheniektől vettük, 1 héten belül bejött.
Én easypic6 panellel 18f4520 kontrollerrel SPI komunikációval (5v 3,3v szintillesztéssel) szeretném működtetni a tft proto board-ot. Mikropascal 8.0.0.1 -et használok. A HX8347-D doksi szerint a power on flow leírja, hogy be kell állítani a következő biteket:
1A:BT[7:0] 1B:VRH[3:0] 1C:AP[3:0] 23:VMF[7:0] 24:VML[7:0] 25:VMH[7:0] 1F:STB,DK,PON,VCOMG A saját SPI routin-jaim más IC-kkel jól működnek (tehát itt is jó) de ezeket a biteket nem tudom hogy kell beállítani SPI és 3,3v esetén! Örülnék ha ebben tudnál nekem segíteni. De ha jól sejtem neked nem kellet bit szinten operálnod, mert a mikroe-s fügvények ezt megoldották.(?)
Nem használtam a mikroe-t, mert én a jövőben tervezem használni a microchip tcp-ip, can, usb, stb. stack-et is, ezért én mindjárt a C18 fordítóval csináltam. Én az ezen a linken található forrásból indultam ki, ezt írtam át C-re. Esetleg ha otthon leszek, felrakom a komplett projektet valahová, hogy bele tudj nézni.
Hasznaltam mar a konyvtarat, amennyiben az IC tamogatott, csak annyi a dolgod hogy letrehozz egy *.h allomanyt ami a drivert konfiguralja (pl meg kell adni melyik lab a RST stb). Mivel a HX8352 nincs tamogatva, szerintem az egyetlen jarhato ut a HX8347 el valo osszehasonlitas, ugyanis ez tamogatott. Ha szerencsetek van, csak a regiszterek cimei masak, a beallitasok nagyjabol ugyanazok kell legyenek. Fogjatok a *.c allomanyt s atirjatok ahol kell, hogy mukodjon a 8352-el.
Innentol ugyanaz a munkamenet, mintha tamogatva lenne az IC. Fejleszteshez MPLAB X et ajanlanam. A Microchip oldalarol ingyenesen le lehet tolteni, s egy Lite verziouju forditot is talaltok hozza(nem lehet bekapcsolni az optimalizalasokat)
Szia!
Fején találtad a szöget, csak kicsit megkésve. Pont így csináltuk, még az MPLAB-X is bejött. Azért köszi!!!!!
Sziasztok!
Egy olyan emberkét keresek aki tudna nekem versenyautóba kijelzőt felprogramozni. Az autóban egy VEMS motorvezérlő van, aminek van soros kimenete. Ebből kellene az adatokat kiolvasni, és megjeleníteni. Kijelzőm van, de ha azzal nem megoldható másik is szóba jöhet. Kijelző: Link Motorvezérlő: Link A cél: Link Köszöntem Vacsi Imre
Szia
Mindegyik amit belinkeltél, megvásárolható. Ki van fejlesztve és olcsóbb is, mintha valakit megbíznál ezzel a célfeladattal. Azaz 1 db sorozatgyártott kész vezérlő áráért senki nem fogja neked kifejleszteni. Mégha megvan az LCD-d is, mert nem felprogramozásról van szó, hanem komplett grafikus programozásról. Én is pont ilyennel foglalkozom. (VEMS linked jó?) VEMS
Szia!
Akkor te vagy az én emberem. Monokróm grafikus kijelzővel meglehet oldani? Avagy az is megoldhatatlan? Vagy mondj valami megoldást, azon kívül, hogy vegyem meg 1200$ -os áron. Nekem működik a link. Üdv
Mono vagy színes, tök mindegy. Fejlesztői órában közel ugyan annyi.
Mindegyikkel meg lehet oldani. Ha megveszed az eredetit, akkor azt berakod és már megy is. Ha fejlesztés van, az több idő és kell teszt cucc, a hibakeresés is idő. De ott a szabadság, hogy választható az LCD méret és grafika is egyedi.
Az E-bay kínálatában ,
sokféle grafikus kijelző kapható, melyek közül a számomra szimpatikusak Solomon SSD1289 vagy Himax HX8347-A esetleg ILI9320 vezérlővel vannak ellátva. Van ezek között ellenjavalt típus, vagy mindegy, hogy melyiket választom?
Sziasztok!
Régóta olvasgatom ezt a topikot, gyönyörű dolgokat alkottok. Gratulálok picinek, szinte már nincs is olyan LCD, amit ne tudna vezérelni. Kicsiben már csináltam valamit: icserny segítségével MSP430 uC hajt meg egy Nokia 6100 LCD-t. A képet egy 24LC512 tárolja 24 bitben. A következő lépésként vettem egy Motorola V3x LCD-t (ha csak nézegetem is megéri, Kápmegyeren 200 frondó a külső-belső), viszont ez nem soros. Nézegetve a kapcsi rajzot, van VSYNC és HSYNC bemenete, a felbontása 3x6 bit párhuzamosan. Ezek a lábai: DISP_ID0 DISP_ID1 Gondolom, azonosító - földre, vagy tápra kell kötni? DISP_OF Bekapcsolás? VSYNC HSYNC MCLK Ezek a vezérlések, tudtok segíteni a beállításban? DISP_SD DISP_CM TB_RL Ezekről nem tudok semmit DSP_CMVHVIO_2.775V Referencia? LIGHT_SUPP Ledek tápfesze? MAIN_C Ez lenne az elektronika tápfesz? Volt már valakinek ilyennel dolga? Köszönöm, ha tudtok tanácsot adni.
Kezdem előről, amin ti már évek óta túlvagytok, de legalább így megértem a különféle LCD-k életét.
Saját képkonverterrel 12 bitesre alakítottam a képeket, így egy 24LC512-be belefért két kép, ráadásul I2C interfészen keresztül. Inkább áttérek az SPI-re és megpróbálok életet lehelni a Motorola LCD-be is Bővebben: Link
üdv olyan kérdésem lenne hogy meg lehetne hajtani Ezt a kijelzőt
18f2550 ezzel a pic el ha igen hogyan vagy valami más ötlet ?Vagy még Bővebben: Link Esetleg valami egyszerű avr nekem tökéletes lenne az is hogy pc re rá lehetne kötni és valami programmal kezelni mint pl.:smart lcd .
A kijelzőt közvetlenül biztosan nem. Olyat keress (a második linked is olyanra hivatkozik), amiben grafikus vezérlő chip is van (SSD1289 vagy hasonló).
Azt sem ártana végiggondolni, hogy ha ilyen kevés RAM-mal rendelkező mikrovezérlőt használsz, akkor hol állítod össze a képet, s mennyire lesz intelligens a vezérlés?
Értem szóval akkor ilyesmit kellene keresnem
SSD1289 ami ezzel rendelkezik . Régóta ott porosodik a fiók aljába sokat kérnének szervízbe mondom megy óra még lehetne belőle . Még azon gondolkodtam hogy az alaplapnak a "biosa" szált el de attól még benne van a kijelző vezérlő smdt, azt meg kicsi szerencsével tudok forrasztani . Igazábol ilyesmi órát szeretnék rá tenni de ahhoz kellene mondjuk linux board Bővebben: Linkvagy ilyet Bővebben: Link azért gondoltam gépről vezérlést. Azért egy flasht+playert egy pic bele égetni xD
Ez jó valamire ?
Bővebben: Link Az a baj hogy ez is el van már túlozva hdmi meg ilyenek :S Rá jöttem hogy kellene : Lenne egy memória kártya olvasó , egy processzor egy ram és egy videó vezérlő része de ahogy látom ez * bonyolult meg alkatrészek is alig-alig vannak . * Nono nem a kocsmában vagyunk ..
Szia
Ezt pl egyszerű AVR-el simán meg lehet hajtani. Elég gyors hozzá és ha nem képeket akarsz kirakni, hanem pl órát, amit linkeltél, akkor belső RAM is elég. De pl film lejátszására is alkalmas SD kártyáról, és akkor sem kell RAM, csak 1 AVR meg kártyaolvasó.
Gratulálok a munkáidhoz, fantasztikus dolgokat tudsz alkotni, szeretném kicsit utánozni
A dannu féle LCD nagyon hasonlít a Motorola V3x-hez, biztos hasonlót csináltál már egy párat. Sikerült azóta utána nézni HSYNC és VSYNC beállításoknak, meg a CM (talán color mode) és a TB_RL (top-bottom, right-left) bemenetek jelentésének, de van egy SD láb is. Ez azt jelentené szerinted, hogy ez SPI interfész? Ha igen és ezen keresztül lehet adatot bevinni, akkor a párhuzamos RGB lábakat nem kell használni? Esetleg a HSYNC és VSYNC bemenetet sem? Sajna ez nekem még magas, mint asszonynak a konyhapolc. Mindenkinek Boldog Új Évet Kívánok!
Köszi a segítséget esetleg valami kapcsolási rajzot tudnál adni avr-hez ami jó lenne nekem ? Én annó találtam egy mp4 lejátszót de most egyáltalán nem találom abba is szines lcd volt meg ha jó emlékszem avr , megpróbálom meg keresni és belinkelni hát ha az jó .Mert onnan akkor már csak az lenne hogy a frimwarét át írogatni.Kicsit többet tud videó lejátszást meg ilyeneket az nem baj sőőőt.
Viszont is B:U:É:K
Találtam azt a programot a neten Bővebben: Link
több ict is támogat de amit meg engedhetek magamnak az a PIC24 szóval ha valaki adna egy kapcsolási rajozót amit itthon is el tudok készíteni ilyen vezérlőt a kijelzőmhöz nagyon meg köszönném.A touch pad helyet a pspnek a gombjait használnám fel .Mert én csak ezt találtam Bővebben: Link hogy ez jó lenne e ?
A kapcsolási rajz, nem kell, hogy konkrét legyen.
El kell döntened, melyik procival dolgozol. Legyen PIC24. El kell döntened, hány bitesen használod az LCD-t. Lehet 24 / 16 / 8. Ennek megfelelően húzd be a port lábakat az LCD-hez. Majd azt a pár vezérlőt is ami még kell (Hsync Vsync Clk) És az LCD kész is a meghajtásra. A program lesz a kulcsfontosságú. Hogy oldod meg a folyamatos frissítést és a grafika "kiszámolását" És kell még pár láb az interaktivításhoz. (gombok, touchscreen, UART...) A touchscreen vezérlés sem veszélyes. Meg lehet oldani SW, de ajánlom az olcsó TS vezérlőket. Nekem is van pár elfekvőben (TS2046) De mostanában a 7" kijelzőkhöz a MC AR1020 vezérlőjét használom. Bár a microchip termék nem túl megbízható, de a kalibrációja korrekt. Ha egyszer jól megírod rá az SWt, akkor megy. 7" alatt jók a sima TS vezérlők és ott elég a 3 pontos kalibrálás (3db 3 ismeretlenes lebegőpontos egyenlet) 2 dolog kell még, tápellátás és a JTAG/ISP programozó kivezetése és kész a cucc. A kapcsolást Te is össze tudod hozni saját igényeidnek megfelelően.
t0bi
Bár foglalkoztam motorola LCDvel, de sajnod nekem sincs sok infóm róluk. Az LCD tipusát sem ismerem, azzal lehetne neten infókat gyűjteni...
Tuti hogy pic 24 lesz csinálom mert a hestoról meg lehet venni és találtam egy király programot amivel lehet ilyen op rendszer félét csinálni. Bővebben: Link
Szerintem 24 bit lenne a legjobb. Ez az hogy én ehhez nem értek hogyan húzzam be a port lábakat . Tulajdon képen a tocuh része el hanyagolható mert nekem az nem kell legfeljebb gombos megoldással a psp maradt gombokkal . Esetleg tudnál e valami olyan rajzot hogy rá lehetne dugni a pickit2 és besüti szerintem ez lenne a jtag része meg hogy a pic24 lábait hova kössem az lcd nek.Amit linkeltem program szerintem alapból benne van a kijelző frissítés dolog de ha nem akkor a neten találtam párat konkrétan ehhez a kijelzőhöz.Egész nap googleztam de nem találtam semmit se :S
Milyen programozási nyelvvel szoktál leginkább foglalkozni, szóval melyikhez értesz legjobban?
Visual basic, haverom c++.
Ezt a kpcsolási rajzot találtam 2,5 gogglézás után de ezen se jó fé...ta :S Ez az alap oldala
Grafikus vezérlő nélküli LCD meghajtásához - ha más mindenáron PIC24-ben gondolkozol - a PIC24FJ256DA210 is megfontolandó, ami beépített grafikus vezérlőt is tartalmaz.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |