Fórum témák
» Több friss téma |
Rendben, majd jelentkezem az eredménnyel.
Ma éppen UCD-t építettem, de holnap előszedek egy TDA-s véget és rádugom a műszert
Ha jól látom akkor ez egy egyszerű kondenzátoros feszültség duplázóval van megoldva, vagyis +-20 Voltot kapna az IC 40 Volt esetén. Képes lenne így is több mint 50 Wattot produkálni max 1% torzítás mellett?
Elkészült a rajz. Nincs feszültség duplázás, mindössze egy látszólagos testet alakítottam ki. 32V-on, 4 ohm -mal járatom, a teljesítmény minden igényt kielégítő. A 40VDC tápoddal - nem tudván mennyit esik terhelés hatására - 4 ohm -on 120W körüli teljesítményt vehetsz ki a híd kapcsolásból. 8 ohm-on pedig 100-at.
8 ohm-on 100 watt nagyon jól hangzik. A + és - oké de a gnd-t hova kössem?
A GND a 10k ellenállásokból álló osztón jön létre, és kizárólag a bemeneti test csatlakozik hozzá. Tudom kissé szokatlan, de a gyakorlatban nagyon jó! Kis javítani valóm van még a lay-on, de hamarosan felteszem azt is, úgy sokkal áttekinthetőbb lesz.
Korábban írtam, hogy a 10k ellenállásokból álló osztót le lehet cserélni zener+ellenállásra, így - igény esetén - megoldódik a szubszűrő tápja is egyúttal.
Szűrőnek ezt a kapcsolást tervezem. Mivel annak +-12V kell így elég nehezen tudnám egy egyszerű zenerrel + ellenállással megoldani. Kíváncsian várom a nyáktervet mivel még mindig nem tudom elképzelni ahogy mondtad.
A felső rajzon láthatod a +/-12V előállítását.
Ajánlom ezt a rajzot nekem is van ilyen. A nyákját még kézzel rajzoltam
Megcsináltam ezt az erősítőt. Nem akar megszólalni. Szerintetek mi lehet a probléma? kapcsolás, nyákrajz jó?
Köszi a segítséget
"Ha az alkatrészek beforrasztásakor nem követtük el hibát, működni fog"
Elvileg minden ok. Negatív tápfeszültséget tudok mérni az ic hűtőoldalán, bordától elszigetelve. Bekapcsoláskor semmi füst. Mégse megy.
Mekkora tápfeszültségről akarod üzemeltetni?
A "mute" csatlakozással mi a helyzet?
+\- 36 V Mute gombot még a nyákon rövidre zártam.
Viszont ezt vasaltam a nyákra. Mintha nem úgy lenne forgatva mint az eredeti nyákrajzon.
Ha ezt vasaltad,akkor ez jó így.Esetleg forrasztási hiba lehet valahol.Képet rakhatnál fel,mind a 2 oldaláról.
akkor a nyákrajzon nincs jól??? annyit csináltam hogy a mute kapcsoló helyett egy vezetékkel zártam rövidre
Nem ismerem ezt anyákot és mivel nincs beültetési így nem tudom hogy mi micsoda. Annyit tudok hogy nekem a hidamon a mute pont pozitívra van kötve egy átkötéssel. Ebben a pillanatban is szól.
Nézdmeg ezen a rajzon . Ez van nekem. A mute kapcsolója a pozitívon van.
itt van hozzá a beültetés is
A testre mutatja nemtudom mi célból. Várd meg még más véleményét is de én ugy tudom és ugy is csinálom hogy a mute a poitívra megy.
Neked ez a híd mennyire megbízható? Ja és hány voltról üzemel? teljesítmény? Melegedés?
2x36V-ról megy 10A-es diódahíddal 2x10.000µF szűréssel. Eddig egyszer kellett cseréljhek benne IC-ket saját hibámból. Mérésnél rövidre zártam a tápágat amitől megprucantak az IC-k. Ha egyszer be van üzemelve és nincs piszkálva szinte elpusztíthatatlan.
2db 3 utas hangfalat hajt egyenként 8ohm 250W a két hangfal sorba van kötve hogy 16 ohmmal terheljem az erősítőt. A két IC egy 100x100as bordán van amit egy 80x80as pc venti fúj állandóan. Bulin nem melegedett kémelegnél erősebbre pedig 90-100%-os kivezérlést kapott.
Elvágtam a mute gnd hez való csatlakozását a nyáklapon és jó lett
Igazábol oda egy kapcsolót kell rakni,amit ha rövidre zársz,akkor elhalgat az IC.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |