Fórum témák
» Több friss téma |
Nekem végül-is minden jó csak működjön és egycserű legyen. Ilyet lehet m.o.-n kapni? PIC24FJ256DA2.
Ha te más megoldást javasolsz az is jó csak jó legyen .
A ChipCAD-nél kell megnézni. A honlapjuk szerint jelenleg PIC24FJ256DA106 és PIC24FJ256DA110 van raktáron.
Idézet: Hát egyszerű garantáltan nem lesz. „Nekem végül-is minden jó csak működjön és egyszerű legyen.”
Tudom de úgy értem ne keljen 80000 millió dolog hozzá . Nagyon jó van, mind a kettő pic kell ? Akkor most esetleg valami kapcsolási rajzot tudsz hozzá adni hogyan kell össze köti az lcd t és a pic et ?
Idézet: Nem tudom. Nézegesd az adatlapot, vagy mintaprojekteket, a Microchip PIC24FJ256DA210 demókártyájának dokumentációját, s addig ne fogj bele, amíg magad el nem tudod dönteni, hogy mit kell csinálnod! „hogyan kell össze köti az lcd t és a pic et?”
Sziasztok!
Nem rég vettem egy 4,3?-os lcd modult ssd1963 vezérlővel. A kijelzője egy AT043TN13, a felbontás ezért 480x272. Odáig már eljutottam, hogy bekapcsoláskor random színek jelennek meg és vibrál a kép. De itt letapadtam? Az adatlap alapján megpróbáltam elkészíteni az init részt ,de idáig sikertelenül. Már több forrást is megnéztem, de mind más és más? Tudna nekem valaki erre a felbontásra egy init részben segíteni? Előre is köszönöm!
Sziasztok!
Sikerült működésre bírnom egy SSD1331 vezérlős 96rgbx64-es oled kijelzőt. Nagyon apró (0.95"), nagyító nem árt hozzá . A 24 bites bmp képet egy 64KB-os soros flash memóriából olvassa a pic, és átalakítja a kijelzőnek 16 bitesre. Sajnos még mindig nem találtam megoldást az instabil hardveres spi kommunikációs problémámra. Szerencsére ezt a kijelzőt lehet párhuzamos 8 biten is hajtani, így nem zavar bele a flash felőli olvasásba.
Sziasztok
Egy kis segítségre lenne szükségem, egy Sony Ericsson V600i telefonból kiszedtem az LCD-t, elkezdem körülnézni hogy hogyan lehetne vezérelni de csak ennyit találtam: vezérlő: EPSON L2F50313T01 Sehol egy feszültségszint sehol egy kommunikációs séma, tud bárki bármit a kijelzőről? A képeken látszik hogy a csatlakozótól egy IC-n keresztül megy a jel, nekem az is tökéletes lenne ha ezt kikerülhetném. A csatlakozó 25 tüskés de amit látjátok ebből csak 21 megy tovább, ha jól sejtem a két szélén lévő széles sávok az Földek a jobb kettő széles pedig a háttérvilágítás (de lehet hogy tévedek), ami az IC másik oldalán kijön azok pedig így vannak csoportosítva 1-5-5-1-1-1-13-1-2 ez barátságosabbnak néz ki számomra. Továbbá az LCD hátuljára ezek a sorok vannak írva RNH 942 217 R2B 50313P01 619DL 0272000006 , bárkinek van valami építőjellegű ötlete kérem jelezze, válaszokat előre is köszönöm.
Szia!
Gratulálok hozzá! Milyen nyelven programoztad a PIC-et?
Sziasztok!
flamich: Kapható, innen rendeltem (legalsó a listán). Nem vészes az ára szerintem. A szalagkábelt fel lehet forrasztani nyákra, ha nincs hozzá való csatlakozó. zenetom: Köszönöm ASM-ben írtam rá a programot (mást nem tanultam még). Most ez is félre van téve, mert szeretnék végre megoldást találni a hibás hardveres spi kommunikációra. (A sokadik indítás után szegény oroszlánkölyök bárányhimlős lett, mert véletlenszerűen néhány pixelt pirosra rajzol a pic )
Hát nem az igazi, jobb lenne valami korrektebb megoldás. Viszont biztos, hogy nem 5V toleránsak a bemenetei? Mert előfordulnak ilyenek, meg kellene a vezérlője adatlapjában nézni.
Amúgy jó fogás, lehet én is rendelek egyet.
Szia, miért nem használsz 3.3V tápot mindenhol?
PIC is szereti és az LCD is, és nincs szintillesztési gond.
Mit akarsz 5 V-os PIC mikrovezérlővel csinálni? Ezelket a kijelzőket többnyire 32 bites ARM processzorokkal kergetik! De minimum 16 bites MCU kellene, márcsak a 16 bites adatok kényelmesebb kezelése miatt is...
Az ITead Studio is árul ilyen kijelzőhöz való (a pontos specifikációt azért nézd meg, mert hol 40, hol 36 kivezetéssel gyártják a kijelzőket!) kártyát, annak megnézheted a kapcsolási rajzát. Bővebben: Link Idézet: Nem kell megijedni a kínaitól, a Google egész használható fordítást csinál belőle angolra. A rajzhoz meg egyébként sem kell nyelvtudás. „egy 100%-os bekötési rajz, ami nem kínai nyelven van írva.”
Jó lesz az 8 bites kontrollerrel is, főleg kipróbálni, és egyszerűbb adatokat megjeleníteni rajta. Ha C-ben írsz hozzá kódot, akkor azt elég egyszerű lesz adott esetben másik kontrollerre is áttenni. Én is csak azért hajtom 32 bitessel, mert ez volt az első kalandom 32 bites piccel.
Egyébként is létezik 5V-os, 16 bites kontroller is
Hogy mikre nem jók a 8 bites microkontrollerek
Az összes infó letölthető az általad linkelt oldalról...
Semmi gond! A trükk, hogy nem a kijelzőt kell keresni(ha keresni kell...), hanem a benne lévő vezérlőt.
Üdv mindenkinek. Van egy 3,5"-os kijelzőm egy canon nyomtatóból. Mellékletben szereplő a képen levő okosságot szeretnék csinálni belőle, doksija is itt van a kijelzőnek. Ha valakinek van tippje, linkje, bármije, hogy elindulhassak, tudassa velem. Előre is köszönöm.
Szerintem ez így túl nagy falat lesz. Még ha csak az lenne a feladat, hogy pl. mikrovezérlővel szeretnél rá rajzolgatni...
Vagy nézd meg az LVDS TFT panel vezérlése témánál...
Sziasztok.
Van 3 db AM320240nc típusú lcd panelom. és ebből szeretnék pc-re monitort vagy házi projektórt építeni. ebben szeretném a segítségeteket kérni. Mi kell hozzá stb vezérlés stb. Totál new vagyok még a video technikában!! A kijelzőkhoz tartozik egy touch screen is de erre nincs szükségem. vagy is 2 db touch és egy glass touh. A válaszokat köszönöm.
Ez a téma arról szól, hogy mikrovezérlővel hogyan tudunk LCD panelt meghajtani. A te problémádon viszont egy készen megvásárolható illesztőpanel segít, amin van pl. VGA ill. Composit bemenet, és támogatja a te LCD paneledet is.
Igen valami ilyesmi lenne a megoldás csak annyira nem találok semmit De házi megoldás is szóba jöhet(ne)ha esetleg tudsz egy oldalt vagy fórumot ahol megoldást találok az jó lenne Köszi a válaszod
VGA vagy RCA-s videó jelet. Van egy Tech Projector PP-100Lx projektorom (amiben kontaktos a 40 lábú kijelző, mert csak csíkok jelennek meg rajta, azok is csak akkor, ha mozgatom a szalagkábelét). Ennek az áramkörében van egy 5150AM1 videó dekóder. Ha esetleg ehhez lehetne valahogy illeszteni (és ha új kijelzőt is tudna valaki olcsón ebbe), az jó lenne. A Google-t már elég sokat bújtam, de lehet, hogy rossz szavakat használtam keresésnél, egyenlőre nem sok mindent találtam.
Felejtsd el a házilag barkácsolt monitort! Mégha sikerül is valami cél IC-vel, vagy egyedi módon megcsinálni a vezérlését, egy gyári megoldás többszöröséből fog csak kijönni. Nincs értelme. (Hacsak nem magadat akarod próbáratenni, vagy nem egy teljesen egyedi dologra van szükséged.)
Idézet: „VGA vagy RCA-s videó jelet.” Hát ahhoz egy PIC messze túl gyenge. Ez talán már elég lenne hozzá: http://www.raspberrypi.org/faqs |
Bejelentkezés
Hirdetés |