Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!
Azt szeretném meg kérdezni hogy ezt az órát hogy lehet át írni hogy működjön 2x16-os hd47780-as lcdhez? Bővebben: Link (Tudom nem illik se sürgős lenne)
De akkor egy sorba lesz ugye vagy mind a kettőbe lesz valami??
Valaki elmagyarázná hogy mi a külömbség a pagesel és a banksel között?
Page nem egyenlő a Bankkal? Idézet: Hasonlítsd össze a kapcsolásokat! Az eredeti kapcsolásban az áramkorlátozó ellenállás közvetlenül VDD-re megy, tehát a LED alaphelyzetben világít. A nyitott nyelőelektródás RB15 kimenet közvetlenül a LED-re csatlakozik, tehát csak a LED lesöntölésére használható (akkor nem világít).„ha a "ODCB = 0x8000; // RB15 legyen nyitott nyelőelektródás" sort kiveszem belőle, tökéletesen működik. Ez mitől lehet?” A Microstick esetében viszont az áramkorlátozó ellenállás nem VDD-re, hanem RB15-re van kötve, ezért csak aktív felhúzással lehet kigyújtani a LED-et. Már dolgozom a PIC-kwik projekt újabb változatán, amelyikben a Microstick és Microstick Plus bővítőkártya is támogatott lesz, de nyilvánvaló okokból lassan haladok vele. Most az ADC-vel szenvedek, de marhára bonyolult, mert szimultán mintavételezést, automatikus csatornapásztázást és DMA adatátvitelt is bemutatnak a példaprogramok. Utána pedig át kell néznem/írnom az egész eddigi anyagot.
A BANKSEL az adatmemóriában (RAM-ban) váltogat , a PAGESEL pedig a programmemóriában ( ROM-ban, ezért alapvetően jóval nagyobb méreteket "kapcsol" ) !
Steve
De az nem baj, elég ha egy sorba van ha úgy működik??
Esetleg át tudnád írni ha szépen meg kérlek ![]()
Igen , olvastam ott fogalmazódott meg a kérdés
![]() De átolvasom még kétszer.
Tudnál segíteni nyáktervezésbe elakadtam ??
Ha egy 4mhz-es kristály helyet 34.310-e kristályt használok az jó??
Hát olyat nem találok.. És ha sorosan kötöm őket?
Órát akarsz csinálni vagy csak valamit ami hasonlít rá?
Ha 4Mhz -s kvarc kell hozzá akkor csak azt használhatsz és pont ! Kvarcot sem sorosan sem párhuzamosan nem kötünk össze.
Órát szeretnék fenébe de tesztelésnek jó nem 4mhz-es is nem ?
Ha csak azt szeretnéd megtudni hogy működik e, akkor tehetsz bele kisebb nagyobb kvarcot (énis jártam már úgy hogy 10Mhz re írtam programot és elindítottam a fejlesztőpanelon amin 4Mhz-s kavics van) Ment de csak mintha csigák tolnák
![]()
Ja de a programot is át kell irni ha nem írom mi lesz?
Te is csak kérdezel ! Nem olvasol ? leírtuk már kétszer vagy háromszor hogy ha nem az előírt kvarc kerül bele akkor pontatlan lesz (senkitől ne várd el hogy átírja a programot mert neked ilyen-vagy olyan kavics van a fiókodban)
Indítsd el ilyenolyan kvarccal ha megy vegyél bele 4Mhz s-t
De úgy hallottam hogy akkor beseindul ha nem írom át ugye?
Még mindig nem olvasol ! Így ne várj választ !...Te is csak kérdezel ! Nem olvasol ? leírtuk már kétszer vagy háromszor hogy ha nem az előírt kvarc kerül bele akkor pontatlan lesz (senkitől ne várd el hogy átírja a programot mert neked ilyen-vagy olyan kavics van a fiókodban)
Indítsd el ilyenolyan kvarccal ha megy vegyél bele 4Mhz s-t Megkérdezed még kétszer ??
A Pickit vezérlő programokban külön beállítási lehetőség van az MCLR láb vezérlésére, ugyanúgy, mint a táápfeszültség kapcsolására.
Köszönöm a válaszokat. Azért nem volt érthető nekem, mert több adatlap is meg volt nyitva, és én marha összekevertem. A kérdéses lapon a led vdd-re volt kötve, és 1k-s ellenállással a földre húzva. A kettő közé volt a pic rb15-ös lába kötve.
Helo. Igen, tudom. De csak ~2V-ot ad ki bekapcsolva, és 0-t kikapcsolva.
Sziasztok!
meg csináltam amit feljebb linkeltem órát de csak kockák jelenek meg az LCD-n mi lehet a baj ?? |
Bejelentkezés
Hirdetés |