Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Érdekességek

Témaindító: Gatery, idő: Szept 5, 2006
Lapozás: OK   67 / 626
(#) zenetom válasza vilmosd hozzászólására (») Jan 4, 2012 /

Ez aztán az automatizálás!
(#) Hegyi_zs válasza kameleon2 hozzászólására (») Jan 4, 2012 /

Szia ! Ez R/C modell . Van ilyen fűnyíróban is.
(#) Norberto válasza vilmosd hozzászólására (») Jan 4, 2012 /

Az biztos, hogy nagy elszántság kell egy ilyen megépítéséhez. És nyilván nem kevés munkaóra. Akár megépíteni, akár programozni. Ja, és kell neki hely is bőven, egy panelban nincs túl sok motiváció ilyesmihez... :no:
(#) Hp41C válasza kameleon2 hozzászólására (») Jan 5, 2012 /

A megfejtés helyes - az áron már lehet vitatkozni, hogy az áram az olcsóbb vagy az, amit a fűtésed felhasznál... De ennyit a megtérülés számításokról is, amit érvként soroltak fel a fénycsőlámpákhoz. A megtérülési időt szorozhatjuk kb. 1.8.. 2 -vel, az átlagos élettartamuk ezt már nem éri el...
(#) bodnar00 válasza Hp41C hozzászólására (») Jan 5, 2012 /

Ha nem a 200 Ft-os *
(#) kameleon2 válasza Hp41C hozzászólására (») Jan 5, 2012 /

Egyébként ez számomra nem találós kérdés volt, hanem mindennapi feladat Energetikai auditot is csinálunk és sajnos a zöldkártya sem az észről szól. Tudtátok, hogy például egy hőszigetelt sátor simán lehet "A+" minősítésű? Csak napelemmel kell fűteni, és/vagy hőszivattyúval )
(#) lidi hozzászólása Jan 6, 2012 / 1

(#) Mybuster válasza lidi hozzászólására (») Jan 6, 2012 /

Ez nagyon érdekes nem bírok rájönni!
(#) Frankye válasza lidi hozzászólására (») Jan 6, 2012 / 1

Hehe... Jópofa!
(#) zoly15 válasza lidi hozzászólására (») Jan 6, 2012 / 1

Valóban ebben a formában lehetetlen.. esetleg cinkelt videó?
(#) lidi válasza zoly15 hozzászólására (») Jan 6, 2012 /

Én sem értem teljesen, de valami többfrekis generátor van elrejtve a telep csatiban vagy az elemben, a ledek meg a kapcsolók esetleg fel lehetnek turbózva smd kondikkal. Maga a videofelvétel nem fake.
(#) zolika60 válasza lidi hozzászólására (») Jan 6, 2012 /

Szerintem a kapcsolókról külön vezeték megy minden LED-re, csak nagyon vékony és elvan dugva alkatrészlábak alá.
(#) Tomi20 válasza zolika60 hozzászólására (») Jan 6, 2012 /

Nekem is ez jutott eszembe.
(#) David.zsombor válasza lidi hozzászólására (») Jan 6, 2012 /

(#) zolika60 válasza David.zsombor hozzászólására (») Jan 6, 2012 /

Kár volt így elbonyolítani.
(#) szamóca hozzászólása Jan 7, 2012 /

(#) Frankye válasza szamóca hozzászólására (») Jan 8, 2012 /

Kár volt így elbonyolítani.
(#) Lázár Péter hozzászólása Jan 9, 2012 /

Lehet volt már fent itt valahol, de jó kis feladat a propeller clock építőknek íme
(#) kadarist hozzászólása Jan 9, 2012 /

Érdemes lenne a taliándörögdi állomást is rádióamatőr célokra hasznosítani. Bővebben: Link
Űrtávközlési állomás
(#) pucuka válasza kadarist hozzászólására (») Jan 9, 2012 /

Aha, az árát is olvastad? Jó sokat kéne gyűjteni. Nincs is más benne jószerével csak az antenna, de az is sokat ér.
(#) kadarist válasza pucuka hozzászólására (») Jan 9, 2012 /

Aha, olvastam. De ki akarja megvenni a taliándörögdit? Csak hogy jótékony jelleggel is lehetne működtetni egy jobb sorsra érdemes "műemlék". Ennyit akartam kihozni ebből.
(#) pucuka válasza kadarist hozzászólására (») Jan 10, 2012 /

Ha enyém lenne az objektum, és biztos berendeznék egy "dühöngő" szobát olyanok számára, akiknek a hobbijuk az űrkutatás, meghát az amatőröknek. De szerencsére nem az enyém, és nem nekem kell gondoskodni a fenntartásáról.
(#) kameleon2 válasza pucuka hozzászólására (») Jan 10, 2012 /

Van a műszaki múzeummal kapcsolatom, bár nekik is szegényes a költségvetés.
(#) pucuka válasza kameleon2 hozzászólására (») Jan 10, 2012 /

Szerintem a berendezések ott vannak, azokban is van érdekesség elég. Pl. a folyékony nitrogénben hűtött parametrikus erősítő, vagy a dugaszos, kézi vezérlésű pályakövető rendszer. Csak az antenna nem fért el.
(#) vilmosd hozzászólása Jan 12, 2012 / 1

Szoval (remelem nem moderaljak ki politika miatt) volt mar szo a MeV mukodeserol es leegeserol. Ez volt a Magyar elektronikai ipar remenysege. Egy kis szosszenet a lehetoseges valtozatokrol a megsemmisulesrol.
(#) zolika60 válasza vilmosd hozzászólására (») Jan 12, 2012 /

Ez persze nem csak a MEV története. Nagyjából ez történt a komplett iparral. Bár nem mindenütt volt tűz.
(#) kameleon2 válasza zolika60 hozzászólására (») Jan 12, 2012 /

Sziasztok!
Nem teljesen idevág, de mégis: indítani szeretnék egy honlapot, ahol éppen ezeket a történeteket szeretném csokorba rendezni. Milyen névvel, milyen tevékenységgel, milyen cégek működtek a rendszerváltás előtt közvetlenül és mi lett a sorsuk. Sokról érintőlegesen én is tudok, BHG, BRG, Mechatronika, MOM stb. Ha tudtok ilyenekről - esetleg többet is mint a nevük - szívesen fogadnám - privátban is. Köszönöm.
(#) zenetom válasza kameleon2 hozzászólására (») Jan 12, 2012 /

"A magyar technikai fejlődés valódi története", vagy valami ilyesmi nevet adnék veki.
(#) kameleon2 válasza zenetom hozzászólására (») Jan 12, 2012 /

Ez gyakorlatilag egy már elindult honlap egyik rovata, amiben tényszerűen egyfajta fehérkönyvet szeretnénk létrehozni - ezért írtam, hogy nem teljesen idevaló, mert ez már inkább politika - igaz szakmapolitika. Természetesen várunk is szakembereket a különböző rovatokhoz. De ezt már tényleg magánban.
(#) kadarist hozzászólása Jan 16, 2012 /

Az iránytű működik az űrben is: Bővebben: Link
Következő: »»   67 / 626
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem