Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Érdekességek
Szia ! Ez R/C modell . Van ilyen fűnyíróban is.
Az biztos, hogy nagy elszántság kell egy ilyen megépítéséhez. És nyilván nem kevés munkaóra. Akár megépíteni, akár programozni. Ja, és kell neki hely is bőven, egy panelban nincs túl sok motiváció ilyesmihez... :no:
A megfejtés helyes - az áron már lehet vitatkozni, hogy az áram az olcsóbb vagy az, amit a fűtésed felhasznál... De ennyit a megtérülés számításokról is, amit érvként soroltak fel a fénycsőlámpákhoz. A megtérülési időt szorozhatjuk kb. 1.8.. 2 -vel, az átlagos élettartamuk ezt már nem éri el...
Egyébként ez számomra nem találós kérdés volt, hanem mindennapi feladat Energetikai auditot is csinálunk és sajnos a zöldkártya sem az észről szól. Tudtátok, hogy például egy hőszigetelt sátor simán lehet "A+" minősítésű? Csak napelemmel kell fűteni, és/vagy hőszivattyúval )
Valóban ebben a formában lehetetlen.. esetleg cinkelt videó?
Én sem értem teljesen, de valami többfrekis generátor van elrejtve a telep csatiban vagy az elemben, a ledek meg a kapcsolók esetleg fel lehetnek turbózva smd kondikkal. Maga a videofelvétel nem fake.
Szerintem a kapcsolókról külön vezeték megy minden LED-re, csak nagyon vékony és elvan dugva alkatrészlábak alá.
Kár volt így elbonyolítani.
Lehet volt már fent itt valahol, de jó kis feladat a propeller clock építőknek íme
Érdemes lenne a taliándörögdi állomást is rádióamatőr célokra hasznosítani. Bővebben: Link
Űrtávközlési állomás
Aha, az árát is olvastad? Jó sokat kéne gyűjteni. Nincs is más benne jószerével csak az antenna, de az is sokat ér.
Aha, olvastam. De ki akarja megvenni a taliándörögdit? Csak hogy jótékony jelleggel is lehetne működtetni egy jobb sorsra érdemes "műemlék". Ennyit akartam kihozni ebből.
Ha enyém lenne az objektum, és biztos berendeznék egy "dühöngő" szobát olyanok számára, akiknek a hobbijuk az űrkutatás, meghát az amatőröknek. De szerencsére nem az enyém, és nem nekem kell gondoskodni a fenntartásáról.
Van a műszaki múzeummal kapcsolatom, bár nekik is szegényes a költségvetés.
Szerintem a berendezések ott vannak, azokban is van érdekesség elég. Pl. a folyékony nitrogénben hűtött parametrikus erősítő, vagy a dugaszos, kézi vezérlésű pályakövető rendszer. Csak az antenna nem fért el.
Szoval (remelem nem moderaljak ki politika miatt) volt mar szo a MeV mukodeserol es leegeserol. Ez volt a Magyar elektronikai ipar remenysege. Egy kis szosszenet a lehetoseges valtozatokrol a megsemmisulesrol.
Ez persze nem csak a MEV története. Nagyjából ez történt a komplett iparral. Bár nem mindenütt volt tűz.
Sziasztok!
Nem teljesen idevág, de mégis: indítani szeretnék egy honlapot, ahol éppen ezeket a történeteket szeretném csokorba rendezni. Milyen névvel, milyen tevékenységgel, milyen cégek működtek a rendszerváltás előtt közvetlenül és mi lett a sorsuk. Sokról érintőlegesen én is tudok, BHG, BRG, Mechatronika, MOM stb. Ha tudtok ilyenekről - esetleg többet is mint a nevük - szívesen fogadnám - privátban is. Köszönöm.
"A magyar technikai fejlődés valódi története", vagy valami ilyesmi nevet adnék veki.
Ez gyakorlatilag egy már elindult honlap egyik rovata, amiben tényszerűen egyfajta fehérkönyvet szeretnénk létrehozni - ezért írtam, hogy nem teljesen idevaló, mert ez már inkább politika - igaz szakmapolitika. Természetesen várunk is szakembereket a különböző rovatokhoz. De ezt már tényleg magánban.
Az iránytű működik az űrben is: Bővebben: Link
|
Bejelentkezés
Hirdetés |