Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Tranzisztorok helyettesítése
Akkor ezek szerint te is bizonytalan vagy.
![]() De visszatérve az előző kérdésre: bírni fogja a kiképzést a 2SC5388 annak ellenére, hogy ő csak 5A-es? (mindkét TV 51cm-es)
Te vagy bizonytalan, mert én cserélném, ezért ajánlottam ezt a megoldást. Én, ha bizonytalan vagyok, akkor inkább cserélek. Az 5 amperes bírni fogja.
Mégsem mondtad konkrétan, hogy cseréljem.
![]() De mindegy, köszönöm mégegyszer a segítséget!
SZia meg csináltam nem a tranyo volt a baj,hanem a bemeneteknél fölszakadt, a vezeték ,forasztás de alig lácott ,a sok ki-be huzásoktol gndolom ,csak magyon szétt kellet szedni ehez ,az erősitöt.
Sziasztok, npn és pnp germániumot keresek.Tud-e valaki segíteni? Másik kérdésem, hogyan tudok párhuzamosan kötni tranzisztort? Még mielőtt megkérdezi valaki hogy mért nem szilíciummal kísérletezek, csak annyit tudok rá mondani aki csöves az mértem fetezik? Tudom amúgy könnyebben megfut, zajos, munkapont beállítást nem igényel. Forrasztani úgy kell hogy hűtöm vízbe és fogom csipesszel közben...
A hiba az én készülékemben van?
Valahogy illetve sehogy nem értem
Npn és Pnp germániumok kellenek.
Milyen tranzisztorra van szükséged?
Minél nagyobb teljesítményű npn és pnp gernyóban. igazából akarok majd egy erősítőt belőle.
Szia!
Például a BD249C-el helyettesíthető, vagy a tévé eredeti sorvégtranzisztorával.
Szia!
Köszönöm a választ! Vagyis a legtöbb nagy teljesítményű NPN tranzisztor jó? Üdv! Balázs
Pl. találtam most egy BDX 53C tranzisztort. Ezzel menne szerinted?
Üdv! Balázs
Sziasztok!
Bf468-as tranzisztor helyettesítésre van valakinek valami ötlete? 90-100 MHz tartományban csak to92-es tokban találtam hasonló jószágot. Köszi
Sziasztok!
Ilyen Tranzisztort keresek,valaki látott már ilyet? Elvileg majdnem hogy lehetetlen kategória mert autóipari felhasználású. oszcilloszkópon ilyen jelet ad,sárga a gate, a másik a kimenő http://kepfeltoltes.hu/view/111212/DSCF0139_www.kepfeltoltes.hu_.jp...t?s.hu" target="_blank" rel="nofollow" >Bővebben: Link
Sziasztok,
kiment a CB rádióm végfoka (C2029/1) Milyen helyettesítő jó helyette? (nem találok róla szinte semmit)
Sziasztok!
P6NK60ZFP Fet helyett tehetek be IRF540N-t? Ilyen van csak itthon most. Előre is köszönöm!
Üdv Mindenkinek!
Az alábbi tarnzisztoroknak kellene a helyettesítései: 2sc1849 2n3565 Előre is köszönöm a választ! ![]()
Az adatlapjaik alapján talán a bc182b-vel helyettesíthetném?
![]()
Hú, az igen, nagyon jó kis honlapot linkeltél!
El is mentem a lap címét. Köszönöm!!! ![]() ![]()
Nem tudod helyettesiteni, ket teljesen kulonbozo MOS-FET. Egyreszrol, mert a P6NK 600V-os, mig az IRF indossze max 100V, masreszrol a P6NK rendelkezik G-S ill D-S vedelemmel.
P6NK60ZFP adatlap IRF540 adatlap
KT315-nek szeretnék helyettesét keresni, ami kapható, hátha van valakinek ötlete!
Előre is köszönöm!
Ahogy tovább böngésztem, elvileg jó a sima bc 182 ugye? Csak a lábkiosztásra kell figyelni. Javítsatok ki ha nem így van.
Köszönöm, nem tudsz véletlen olyan NPN-t Aminek ugyanilyen a lábkiosztása, mint a kt315-nek? Nem szeretnék gányul áthajlítgatni, lábakat
![]() Szerk: A koromnál fogva sem ismerem a cirill betűket, de ugye úgy van sorba hogy E-C-B?
Szia!
Adja magát: Emitter-Kollektor-Bázis. És nem kell sokat hajlítgatni, csak megforgatni a tranzisztort majd beforrasztani a megfelelő lábat a megfelelő lyukba.
Miért ne kellene hajlítgatni? a KT315-nek középen van a kollektora a BC182-nek középen a bázisa van. Akárhogy forgatom úgy lesz, ki kellene hajlítani, és akkor félő hogy összeérnek a lábak, ezért rakni kellene rá szigetelést, és máris hihetetlen ronda.
Ha a furatok egy sorban vannak, akkor tényleg kell hajlítani. De miért számít az esztétikum egy ilyen helyzetben? Az a baj, hogy egy ilyen jellegű tranzisztort elég nehéz találni ilyen lábkiosztással, ezért érdemes lenne a BC-sorozatnál maradni ebben az esetben.
Igen sajnos egy sorban vannak. Köszönöm, akkor maradok a bc 182-nél.
pioneer sa 960 erősítő 4 tranzisztor 2 féle az egyik 2sa1389a másik 2sc3543 mivel tuom helyetesíteni???
|
Bejelentkezés
Hirdetés |