Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!
Nézelődtem a neten, de nem találtam semmi olyan oldalt, ami ezzel foglalkozna, így itt érdeklődnék, hogy foglalkozott már valaki M2 memóriakártyával? Konkrétan olvasni szeretnék róla PIC-kel (ugyanolyanról, mint ami a linken van, 2GB-os), de nem találok a kártyáról leírást, csak egy pdf-et (csatoltam), amiben van ugyan pár információ, de az, hogyan történik az adat olvasás, nem derül ki. Előre is köszönöm a segítséget!
Üdv!
Az a baj az egésszel, hogy Sony... Sajnos a Sony nem híres arról, hogy bármilyen dokumentációt is kiadna a saját találmányairól. Főleg nem ingyen. A kivezetések elnevezéséből a működése valószínűleg hasonlít az SD kártyákéra, csak itt i2C míg az SD-nél SPI van. A 4bit-es kapcsolat viszont lehet akár ugyan az is. De a vezérlését így sem tudjuk, úgyhogy nem hinném, hogy egyszerű lenne megoldani. Erről ismét eszembe jutott, egy Sony Trinitron monitor javítása, ami végül nem valósult meg a fenti ok miatt. Olyan 10-12éve majdnem 30eFt-ot akart elkérni a Sony a kapcsolási rajzért... Az egész monitor nem ért annyit...
Köszi, hogy írtál, tulajdonképpen sejtettem én hogy halott az ügy, csak hátha sikerült már valakinek rájönnie. Egy próbát megért.
Szia
Nézd meg az e-bay oldalain, mintha láttam volna olyan cuccot, ami USB-re teszi ki. Üdv: Csupasz
Mármint a PIC hardveres USB-jét használja?
Én inkább SD kártyát ajánlanék. Relatíve olcsón beszerezhető, nyílt dokumentációval rendelkezik. De ha az M2 kártyához ragaszkodsz, mert éppen az van otthon, akkor egy logger építése, illetve a kommunikáció megfejtése egy lehetőség. Tanulás szempontjából utóbbi előnyösebb lehet.
Holnapra lesz SD kari is, csak M2 már régóta csücsül a telóba, de úgylátom SD lesz a vége.
Lehet probléma abból hogy összekötöm a hasonló (vagy azonos) funkciójú kivezetéseket.
Lehet. Csak így hirtelen ránézve 1 bites módban az M2 adatvonala I/O, míg SD esetén külön van I és O irány. Szerencsétlen esetben a két output szembekapcsolódhat, és az olvasó vagy a kártya károsodhat.
Üdv.
Köszönöm a választ. Akkor nem próbálom meg összekötni, inkább veszek egy gyári adaptert ha létezik ilyen. |
Bejelentkezés
Hirdetés |