Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Energomat mosógép
 
Témaindító: Pethy, idő: Máj 6, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   4 / 21
(#) (Felhasználó 1542) hozzászólása Jún 14, 2011 /
 
Sziasztok!
Nem nagyon értem hogy miért fogyaszt kevesebbet egy mai mosógép.
A vizet fel kell melegíteni, (a fajhője ugyanaz tök mindegy mibe töltöm) a dobot forgatni kell. Egetverő különbség nem lehet köztük.
(#) bokor28 válasza (Felhasználó 1542) hozzászólására (») Jún 16, 2011 /
 
Nagyon egyszerű. Egy régebbi mosógép egy-egy mosás-öblítés ciklus alatt sokkal több vizet használ el. Egy minimat-energomat gépből egy öblítésre másfél-két vödör víz kijön, míg egy újabb gépből fél vödör. Jobb a dobok konstrukciója, jobban átforgatja a ruhákat.

Ennyi.
üdv: I
(#) szabics válasza bokor28 hozzászólására (») Jún 16, 2011 /
 
Az energomatnál a dobcsapágyháznál belül a dob és a tengely között van egy gumiprofil. Ez rávanhúzva hajtótengelyre, ami csillapitásként működik. Az foghatja. Egy csavarnyúzóval feszísd meg a házat több ponton. Ki kell jönnie.
(#) Riggerjack hozzászólása Szept 13, 2011 /
 
Sziasztok!

Valamiért nem melegíti a vizet a nyomorult energomat, csak ha jó napja van. Most szétszedtük apámmal, de a fűtőtest ellenállása rendben van. Talán a hőérzékelő lehet gázos. Van erre valami típushiba?
(#) oregbeatsuhanc válasza Gafly hozzászólására (») Szept 16, 2011 /
 
Most javítottam ilyen hibával az Energoluxunkat. Ennél a FI-t azért nyomogatta le, mert áteresztett a szíjtárcsa oldolon a csapágyazásnál a szimeringje, és a lé ráfolyt az alatta lévő fűtés érzékelő kivezetéseire. Energomatnál szintén a FI jelezte, hogy belül áthúzott az egyik fűtőbetétje. Az ilyen hibák mérésére hasznos műszer a megger, de mielőtt megrázatjuk a gépet, a fémházas hálózati zavarszűrő kondi saruit húzzuk le, mert "bejelez". Ha nincs kéznél megger, akkor lehet próbálkozni Ohm mérővel.
(#) oregbeatsuhanc válasza Riggerjack hozzászólására (») Szept 16, 2011 /
 
Mivel a fűtés áramkörben 10 A körüli áram folyik lehet az érzékelő érintkezőinek beégés miatti kontakthibája, valamelyik csúszósaru érintkezési hibája, lazulása, de ugyanez állhat a VK, PK -k kontaktusaira. Az egész áramkört végig kell követni, átmeneti ellenállásokat kell Ohm mérővel mérni. A fűtőbetéteken azt is kell ellenőrizni, eljut e odáig a feszültség, mert lehet, hogy hidegen nem mutat szakadást, míg terhelve, már megszakadhat.
(#) Gafly válasza oregbeatsuhanc hozzászólására (») Szept 16, 2011 /
 
Köszi, azóta már meglett.
Szintén csapágyazás és szimering, csak itt a szivattyúra csurgott az "áldás".
Szivattyú, komplett felújjitott csapágyház (szimeringgel) és természetesen gumi közdarabok cseréje.
Azóta köszöni szépen, jól van
(#) oregbeatsuhanc válasza Gafly hozzászólására (») Szept 16, 2011 /
 
Nincs mit, ez egy örök életű gép, csak időnként egy kis generálozással újjá kell éleszteni. Olvasok itt panaszokat a tető bimetallra. Az Energoluxban 3 kivezetésű van, és mivel igen húzós az ára (2900,-Ft) kicseréltem egy Teremálból kibelezett 2 pontosra. A fűtőszál ellenállása (3.6 Ohm) egyforma. A három kivezetésesnek az a kunsztja, hogy a bimetall a tető nyitás reteszelés után a centrifuga segédfázisát egy segéd érintkezővel kapcsolja. Ez ha beég, akkor hol megy, hol nem a centri. A felső sarut a középső mellé tűzve ki is lehet ezt az újítást iktatni, ettől még az ajtó nyitást mechanikusan ugyanúgy reteszeli. A másik öregedő alkatrész a 16 µF-os segédfázis kondi, aminek a mi gépünkben sikerült 7.4 µF-ra lefogyni. Szóval jó ez a gép csak időnként fel kell újítani.
(#) Szpidi hozzászólása Nov 23, 2011 /
 
Adott egy mosógép, nevezetesen Energomat Termal Komfort. 37 éves, és egyetlen baja van, hogy az öblítőt nem viszi ki a tartályból. Leszedtem a tartály fedelét, a kis műanyag csöveket átvizsgáltam, ott semmi. Levettem az oldalát, megnéztem a gumicsöveket amik a tartályhoz kapcsolódnak, de azok jónak tűnnek. Tudnátok segíteni, hogy merre keressem a problémát? Egyáltalán mi dönti el, hogy mikor viszi ki a az öblítőt? Egy működési vázlat vagy leírás van valakinek? Mivel össze-vissza 2 db mágnesszelepet találtam, nem igazán tudom, hogy mi dönti el hogy mikor vesz hideg vizet, meleg vizet, mosószert, öblítőt. A többi funkció működik. Előre is köszönöm a segítségeteket!
(#) MGperX hozzászólása Dec 5, 2011 /
 
Üdv!

Van egy Energomat 750-es mosógépem és nem hajlandó centrifugálni ha van benne ruha. Üres állapotban is lassan kezdi csak forgatni a dobot, majd felgyorsul a végére. A mosás egyébként rendben működik. A napokban cseréltem benne szivattyút (Orczy-ban vettem), mert szivárgott de a centrifuga probléma az előtt is jelentkezett.
Előző hozzászólásokban olvastam, hogy valamilyen alkatrész cseréjével talán megoldható a probléma de nem igazán értettem, hogy miről van szó. Valaki le tudná nekem írni, hogy hol keressem a hibás alkatrészt és mit kéne tennem utána?

Előre is köszönöm.
(#) MGperX válasza MGperX hozzászólására (») Dec 29, 2011 /
 
Megoldva!
(#) szabol1 hozzászólása Dec 29, 2011 /
 
Helló
Hajdu energomat mosógéppel akadt a következő gondom: Nem fűt, de mindkét fűtőbetét mérve jó, kiszedve próbakábellel fűtenek. Szintérzékelő jó, termosztát mérve jó. Működés közben 230v van a fűtőbetétek csatijain, még a felvett áram is kb megfelelő. Ruhát nem evett be az aljába, de még vízkő sincs benne. Elég hihetetlen, de hát ez van. Segítsetek aki tud. Köszönöm.
(#) zolika60 válasza szabol1 hozzászólására (») Dec 29, 2011 /
 
Felveszi az áramot és nem fűt? Ilyenről még nem hallottam.
(#) szabol1 válasza zolika60 hozzászólására (») Dec 29, 2011 /
 
Hát én sem pedig ez velem történik, másnak nem hinném el. Az előbb lehúztam a motorcsatit, úgy még a súgás is hallatszott a dob alja felől.
(#) zolika60 válasza szabol1 hozzászólására (») Dec 29, 2011 /
 
Márpedig akkor fűt. Nem lehet, hogy közben folyik bele a hideg víz?
(#) szabol1 válasza zolika60 hozzászólására (») Dec 29, 2011 /
 
Ezt nem néztem, de akkor valószínű észrevettem volna ha ki folyik vhol. Holnap szétnézek a dob alatt valami ruhadarabot talán mégsem vettem észre, és esetleg elszigeteli a fűtőtestet.
(#) zolika60 válasza szabol1 hozzászólására (») Dec 29, 2011 /
 
A kifolyó csöve elég magasan van? Mert ha a legmagasabb pontja alacsonyabb mint a szükséges vízszint ott is kifolyhat.
(#) szabol1 válasza zolika60 hozzászólására (») Dec 29, 2011 /
 
A mosógép teteje + 10 cm kb.
(#) zolika60 válasza szabol1 hozzászólására (») Dec 29, 2011 /
 
Akkor nálad csoda történt.
(#) Flambi válasza szabol1 hozzászólására (») Dec 29, 2011 /
 
Nekem akkor csinált ilyet amikor a szimering eresztette a vizet egy picit és ráfolyt a hőmérséklet érzékelőre. Ez hol túlfűtött (felfőzött), hol pedig egyáltalán nem fűtött.
(#) szabol1 hozzászólása Dec 29, 2011 /
 
Arra gondolsz, hogy szakaszosan fűt, attól függően, hogy visszahűti az érzékelőt amikor ráfolyik, szárazon meg jó?
(#) szabol1 válasza szabol1 hozzászólására (») Dec 30, 2011 /
 
Helló
Megvan a hiba: A program kapcsoló alján lévő lépés gátló (vagy mi) mágnestekercse szakadt ezért nem várta meg a fűtési időt, nem volt ideje felmelegedni. De ez program kapcsoló cserével járt ahol 1 db fekete vezeték lecsúszott, mielőtt felírtam volna a helyét. Összesen 3 van ebből 2 a kismotoré 3. a szelepekhez megy ennek nem tudom a helyét. Ehhez kellene segítség.
(#) Magoo hozzászólása Jan 11, 2012 /
 
Sziasztok! Van egy hajdú energomat 750.2 tipusú mosógépem az a baja hogy a vízet magába szívja de ki már nem szívattyuzza mi lehet a baj?
(#) zolika60 válasza Magoo hozzászólására (») Jan 11, 2012 /
 
Próbáld meg direktben a szivattyút, hogy működik-e.
(#) Magoo válasza zolika60 hozzászólására (») Jan 11, 2012 /
 
Zolika60! kipróbáltam úgyis hogy nem raktam bele ruhát s ugyanezt csinálta.
(#) zolika60 válasza Magoo hozzászólására (») Jan 11, 2012 /
 
Nem erre gondoltam. A készülékben, a szivattyúnak adjál direktbe 230V-ot. Ebből láthatod, hogy működik-e vagy sem.
(#) Magoo válasza zolika60 hozzászólására (») Jan 11, 2012 /
 
vagyis szereljem ki a szivatyut?
(#) zolika60 válasza Magoo hozzászólására (») Jan 11, 2012 /
 
Nem muszáj, a helyén is adhatsz neki áramot. Természetesen ésszel, hogy ne magadat villanyozd fel, hanem csak a szivattyút.
(#) Gafly válasza zolika60 hozzászólására (») Jan 11, 2012 /
 
Ha meg nem jó, ne dobd ki, mert olyan mint az üvegbetét. Leadod a régit,beszámítják és kapod a javítottat
(#) Magoo válasza zolika60 hozzászólására (») Jan 12, 2012 /
 
zolika60 még sosem szedtem szét ilyen masinát hogy tudom ezt megcsinálni?
Következő: »»   4 / 21
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem