Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!
Nem nagyon értem hogy miért fogyaszt kevesebbet egy mai mosógép. A vizet fel kell melegíteni, (a fajhője ugyanaz tök mindegy mibe töltöm) a dobot forgatni kell. Egetverő különbség nem lehet köztük.
Nagyon egyszerű. Egy régebbi mosógép egy-egy mosás-öblítés ciklus alatt sokkal több vizet használ el. Egy minimat-energomat gépből egy öblítésre másfél-két vödör víz kijön, míg egy újabb gépből fél vödör. Jobb a dobok konstrukciója, jobban átforgatja a ruhákat.
Ennyi. üdv: I
Az energomatnál a dobcsapágyháznál belül a dob és a tengely között van egy gumiprofil. Ez rávanhúzva hajtótengelyre, ami csillapitásként működik. Az foghatja. Egy csavarnyúzóval feszísd meg a házat több ponton. Ki kell jönnie.
Sziasztok!
Valamiért nem melegíti a vizet a nyomorult energomat, csak ha jó napja van. Most szétszedtük apámmal, de a fűtőtest ellenállása rendben van. Talán a hőérzékelő lehet gázos. Van erre valami típushiba?
Most javítottam ilyen hibával az Energoluxunkat. Ennél a FI-t azért nyomogatta le, mert áteresztett a szíjtárcsa oldolon a csapágyazásnál a szimeringje, és a lé ráfolyt az alatta lévő fűtés érzékelő kivezetéseire. Energomatnál szintén a FI jelezte, hogy belül áthúzott az egyik fűtőbetétje. Az ilyen hibák mérésére hasznos műszer a megger, de mielőtt megrázatjuk a gépet, a fémházas hálózati zavarszűrő kondi saruit húzzuk le, mert "bejelez". Ha nincs kéznél megger, akkor lehet próbálkozni Ohm mérővel.
Mivel a fűtés áramkörben 10 A körüli áram folyik lehet az érzékelő érintkezőinek beégés miatti kontakthibája, valamelyik csúszósaru érintkezési hibája, lazulása, de ugyanez állhat a VK, PK -k kontaktusaira. Az egész áramkört végig kell követni, átmeneti ellenállásokat kell Ohm mérővel mérni. A fűtőbetéteken azt is kell ellenőrizni, eljut e odáig a feszültség, mert lehet, hogy hidegen nem mutat szakadást, míg terhelve, már megszakadhat.
Köszi, azóta már meglett.
Szintén csapágyazás és szimering, csak itt a szivattyúra csurgott az "áldás". Szivattyú, komplett felújjitott csapágyház (szimeringgel) és természetesen gumi közdarabok cseréje. Azóta köszöni szépen, jól van
Nincs mit, ez egy örök életű gép, csak időnként egy kis generálozással újjá kell éleszteni. Olvasok itt panaszokat a tető bimetallra. Az Energoluxban 3 kivezetésű van, és mivel igen húzós az ára (2900,-Ft) kicseréltem egy Teremálból kibelezett 2 pontosra. A fűtőszál ellenállása (3.6 Ohm) egyforma. A három kivezetésesnek az a kunsztja, hogy a bimetall a tető nyitás reteszelés után a centrifuga segédfázisát egy segéd érintkezővel kapcsolja. Ez ha beég, akkor hol megy, hol nem a centri. A felső sarut a középső mellé tűzve ki is lehet ezt az újítást iktatni, ettől még az ajtó nyitást mechanikusan ugyanúgy reteszeli. A másik öregedő alkatrész a 16 µF-os segédfázis kondi, aminek a mi gépünkben sikerült 7.4 µF-ra lefogyni. Szóval jó ez a gép csak időnként fel kell újítani.
Adott egy mosógép, nevezetesen Energomat Termal Komfort. 37 éves, és egyetlen baja van, hogy az öblítőt nem viszi ki a tartályból. Leszedtem a tartály fedelét, a kis műanyag csöveket átvizsgáltam, ott semmi. Levettem az oldalát, megnéztem a gumicsöveket amik a tartályhoz kapcsolódnak, de azok jónak tűnnek. Tudnátok segíteni, hogy merre keressem a problémát? Egyáltalán mi dönti el, hogy mikor viszi ki a az öblítőt? Egy működési vázlat vagy leírás van valakinek? Mivel össze-vissza 2 db mágnesszelepet találtam, nem igazán tudom, hogy mi dönti el hogy mikor vesz hideg vizet, meleg vizet, mosószert, öblítőt. A többi funkció működik. Előre is köszönöm a segítségeteket!
Üdv!
Van egy Energomat 750-es mosógépem és nem hajlandó centrifugálni ha van benne ruha. Üres állapotban is lassan kezdi csak forgatni a dobot, majd felgyorsul a végére. A mosás egyébként rendben működik. A napokban cseréltem benne szivattyút (Orczy-ban vettem), mert szivárgott de a centrifuga probléma az előtt is jelentkezett. Előző hozzászólásokban olvastam, hogy valamilyen alkatrész cseréjével talán megoldható a probléma de nem igazán értettem, hogy miről van szó. Valaki le tudná nekem írni, hogy hol keressem a hibás alkatrészt és mit kéne tennem utána? Előre is köszönöm.
Helló
Hajdu energomat mosógéppel akadt a következő gondom: Nem fűt, de mindkét fűtőbetét mérve jó, kiszedve próbakábellel fűtenek. Szintérzékelő jó, termosztát mérve jó. Működés közben 230v van a fűtőbetétek csatijain, még a felvett áram is kb megfelelő. Ruhát nem evett be az aljába, de még vízkő sincs benne. Elég hihetetlen, de hát ez van. Segítsetek aki tud. Köszönöm.
Felveszi az áramot és nem fűt? Ilyenről még nem hallottam.
Hát én sem pedig ez velem történik, másnak nem hinném el. Az előbb lehúztam a motorcsatit, úgy még a súgás is hallatszott a dob alja felől.
Márpedig akkor fűt. Nem lehet, hogy közben folyik bele a hideg víz?
Ezt nem néztem, de akkor valószínű észrevettem volna ha ki folyik vhol. Holnap szétnézek a dob alatt valami ruhadarabot talán mégsem vettem észre, és esetleg elszigeteli a fűtőtestet.
A kifolyó csöve elég magasan van? Mert ha a legmagasabb pontja alacsonyabb mint a szükséges vízszint ott is kifolyhat.
Nekem akkor csinált ilyet amikor a szimering eresztette a vizet egy picit és ráfolyt a hőmérséklet érzékelőre. Ez hol túlfűtött (felfőzött), hol pedig egyáltalán nem fűtött.
Arra gondolsz, hogy szakaszosan fűt, attól függően, hogy visszahűti az érzékelőt amikor ráfolyik, szárazon meg jó?
Helló
Megvan a hiba: A program kapcsoló alján lévő lépés gátló (vagy mi) mágnestekercse szakadt ezért nem várta meg a fűtési időt, nem volt ideje felmelegedni. De ez program kapcsoló cserével járt ahol 1 db fekete vezeték lecsúszott, mielőtt felírtam volna a helyét. Összesen 3 van ebből 2 a kismotoré 3. a szelepekhez megy ennek nem tudom a helyét. Ehhez kellene segítség.
Sziasztok! Van egy hajdú energomat 750.2 tipusú mosógépem az a baja hogy a vízet magába szívja de ki már nem szívattyuzza mi lehet a baj?
Próbáld meg direktben a szivattyút, hogy működik-e.
Zolika60! kipróbáltam úgyis hogy nem raktam bele ruhát s ugyanezt csinálta.
Nem erre gondoltam. A készülékben, a szivattyúnak adjál direktbe 230V-ot. Ebből láthatod, hogy működik-e vagy sem.
Nem muszáj, a helyén is adhatsz neki áramot. Természetesen ésszel, hogy ne magadat villanyozd fel, hanem csak a szivattyút.
Ha meg nem jó, ne dobd ki, mert olyan mint az üvegbetét. Leadod a régit,beszámítják és kapod a javítottat
|
Bejelentkezés
Hirdetés |