Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Akkumulátor töltő
Körülbelül 100 óra. :yes:
Van arra valami alkalmazható képlet, hogy hogy lehet kiszámolni? Töltés előtt 12.28V-on állt az akksi
Ez körülbelül fél töltöttségnek felel meg. Az akkutöltő 600mA-rel tölt maximum. 30AH/0,6A=50H Itt utána olvashatsz. Bővebben: Link
ptc-11 akutöltö kapcsolási rajz után érdeklödenék tiszt oroszlan40
Itt volt erről a masináról szó: Bővebben: Link Hátha a kolléga visszarajzolta annak idején. De nem lehet egy bonyolult darab, rajzold vissza a panelről.
Azért írtam, hogy én már 2-3 félét láttam, aminek nem levehető.
Nálunk a leadott akkuknál nem jellemző az elektrolithiány. Elvileg nem fogy el belőlük, csak hibánál, vagy extrém körülmények között. Idézet: „A kollégánál, lehet, hogy csak egy cellában túl alacsony az elektrolit szint.” Mivel a pezsgés 14,4V alatt már bekövetkezett, tehát eddig is főzte azt a cellát, evidens, hogy abban kevesebb lesz. Magától egy cellában nem kezd el fogyni az elektrolit, csak ha hibás, zárlatos, akkor meg hiába önt utána. Üdv Inhouse
Viszont lehet, hogy az elektrolit hiány miatt lett zárlatos. Ha a tavasszal belenézett volna , talán most is menne. Veszteni valója pedig már nincs tehát nyugodtan megpróbálhatja feltölteni. A saját akkumon minden évben legalább egyszer kétszer ellenőrzöm a szintet. Most 5 éves.
És mind a 2-szer kell bele tölteni?
Ha a cellák savszintje, elektrolitszintje, feszültsége nem egyforma (bizonyos nagyon kicsi határon belül), akkor annak már reszeltek. Tehát elvileg, ha egy cellában gond van, akkor - lévén sajnos mostanában már nem lehet cellát cserélni - az egész akku döglődik. Üdv Inhouse
A kérdéses akku egy Varta black dynamic. A matrica alatt nincs semmi, megpróbáltam a fedelet leszedni, de nemsikerült. Elsőnek csavarhúzóval álltam neki, de keskenynek bizonyult, váltottam egy 6cm széles acél lemezre. A műanyag hajlott össze vissza, de a fedél nem mozdult meg, szerintem össze van sütve.
Ilyen? Bővebben: Link
Nekem úgy tűnik a felülnézeti képen, mintha látnám a kupakokat a szürke matrica alatt.
Valóban olyan, de a matrica alatt egy darab az egész.
Gugliztam egy rajzot A piros nyílnál van a fedél. Lehet, hogy nem jön könnyen, mert a kupakok a fenekére vannak gyártva és egyben jön ki az összes.
Köszönöm a rajzot, próbálkoztam már ennél a lyuknál a csavarhúzót bedugva, de itt is előbb fárad el a műanyag, mint hogy megmozduljon a fedél.
Holnap, ha találok a szervizben hasonlót lefotózom. Nem a luknál kell feszegetni, hanem alatta a hosszanti vonalon.
Ahogy írod, a hosszanti vonalnál is próbáltam, de itt is csak a műanyag hajlik és nem mozdul a fedél.
Nekem eddig minden akkut sikerült szétszednem. Nem vagy véletlenül a XI. kerület közelében?
Sajnos vidéken vagyok, holnap újra megpróbálom, hátha több roncsolással sikerül levenni.
Vidd meleg helyre egy pár órát hagy lágyuljon meg a műanyag.
Üdv fiúk a tanácsotokra lenne szükségem : van egy aksítöltőm .elszált a vezérlése ,28 voltig töltött az egyen volt vezérelve tirisztorral .mi történik akkor ha a vezérlést kiiktatom és a betápot egy 220 voltos 400wattos csillárkapcsolóval vezérelném ? köszi oszkár
Ha nem figyelsz eléggé túltölti az akkut.
Van rajta amper és volmérő is 35 ampert tud tőlteni max. és 28 volt. De ha figyelem megoldható ?
Igen. Csak ha elfeledkezel róla tönkreteheti az akkut.
Csak akkor használom ha valamiért lemerül és reggel nem indul.mellette maradok általába.Csak kőlcsőnkérték teherautóhoz egy hétvégére,annyi is lett neki.8 évig semmi baja nem volt.
A kölcsönadásnak ez a kockázata. Egy hónapja én is kölcsönadtam az akkus fúróm egy barátomnak. Persze, hogy leesett és eltörött. Bár megragasztották, de nem ugyanaz mint volt.
Nem szoktam odaadni semmi szerszámot de nekem kellett fuvarba jönnie azért adtam oda.Sokan órólnak rám.egy néhány gépem amit bérbe szoktam adni azon kivűl semmit
Üdv.
Megcsináltam a tesztert. Elöljáróban annyit, hogy be van rakva sorba a pozitív fesszel egy soros dióda, és a C1 értéke 470nF. Most ki van véve a D6 dióda és a C7 kondi. A tesztet egy izzóval végeztem, ez úgy is működött ahogy írtad. De ha rákötöm az akkumlátorra és eljátszom ugyanezt akkor "leold" valamiért. Nem világít a led, nem megy ki áram, a teszter led sem világít hiába billentem be (ez izzó esetén világított), újra megpróbáltam kibillentettem (8-as láb) a teszte LED világít, aztán (6-os láb) Led elalszik, és nincs kinnt fesz. Próbáltam a potin is állítani de semmi változás. Ha pedig izzóra kötöttem és bebillentettem a töltést az izzó világított, aztán ráraktam az akkura és egyből elaludt a töltésjelző led, áram sem folyt. Ha tudnál még segíteni nagyon megköszönném, már nem tudom hol tapogatózzak.
Sziasztok!
Van 3 db 12V-os ólomakkum, sorba kötve. A kímélő töltés miatt szeretném a 3 akkut külön-külön tölteni, egyenként. Viszont a felhasználás helyéből adódóan a pakk nem bontható meg, illetve kapcsolókat sem tudok közéjük betenni, egyszerűen csak minden akku kapcsát ki tudom vezetni a pakkból, úgy hogy közben sorosan egymás után vannak kötve. A kérdés az, hogy tölthetem-e őket 3 független töltővel anélkül, hogy szét kellene őket választanom? Mert úgy gondoltam, hogy 3 teljesen független töltőáramkörrel, 3 különálló transzformátorral nem kéne őket megbontanom, hanem szépen mindegyiket rácsíptetem a helyére, és mindegyik áramkör tölti szépen a maga 12V-os akkuját a többitől függetlenül. Kérlek erősítsetek meg benne, hogy ez így megoldható, és nem probléma, hogy közben a 3 akku össze van kötve. Előre is köszönöm a segítő hozzászólásokat. |
Bejelentkezés
Hirdetés |