Fórum témák
» Több friss téma |
Nekem nincs szükségem napfényességre... Azért vettem ekkora csövet, hogy csúcsra járatás nélkül érjek el tisztességes fényerőt. Nem rendszeres, intenzív használatra készülne.
Eddig próbaképpen 2x100ľF (sorosan) volt rajta, a gyújtókör tesztelgetése miatt, amolyan "deszkamodell" formában. A végleges verzióhoz LowESR és/vagy motorkondikból összeállított blokkban gondolkodom. Előtétként lehet hogy kipróbálok néhány 230V/100W mini halogént párhuzamosan. A villogás frekvenciáját 3-4Hz körül limitálnám (akár szinkronban működhetne több kicsi, sebességre kihegyezett strobival). Irányértéknek jónak tűnik az 500ľF, köszi az infót!
10u-ban tárolt energiából egyformát alakitanak át a csövek,teljesen mindegy,120Ws vagy 2500Ws-os a cső.
Az XOP15 cső mellé 100-150µF-ot javaslok,ha dinamikus zenére szeretnéd használni(3-4Hz) 500mikron már nagyon sok,ezzel max 1-et villanthatsz 2 sec alatt a teljes töltöttséggel,igaz akkor olyat hogy hanyatt vágódsz. Nekem se kellett volna az összes kapacitás,nem lehetett kihasználni csupán a kondis villantással,csak már megvettem és nem akartam kivenni. Izzószál előtétnek,ezt,ebben nem tudnék tanácsot adni,mert sosem próbáltam,az elején már megvásároltam a nagyteljesitményű ellenállásokat.(miután egy saját tekerésű vasas fojtó szépen elpárolgott tesztüzeme alatt Arra érdemes figyelni,hogy hatalmas áramok(több 10A) folynak majd az izzószálon,nehogy az első alkalommal kiégjen és ne történjen semmi.
Izzószál előtétnek:
A halogének melegedhetnek elég rendesen aktív hűtés nélkül. Megfelelő számban használva (max vörösizzás) a hőt elég hatékonyan le tudják adni infrasugárzás formájában: nem borda kell nekik hanem hőtükör Mivel 230V-os izzókról lenne szó (még az AC ágban), így azonnal kiégni azért nem lenne szabad
Igen azt én is néztem, a 2500Wattosnak is csak 142 Volt. Viszont még régebben írta itt valaki hogy nem árt neki a több, így legalább biztosabban be lehet gyújtani mert néha már kevés a 100 hozzá.
Ha megnézel egy BIKA strobi kapcsolást az alső hangon 2xhálózati feszültség.
Tudom, már meg is mértem. De gondolom ettől nem lesz baja. Néztem van olyan xop 15ös amihez 240volt van írva, lehet még nagyobb is van. Így legalább van tartalék ha kéne.
Megszületett egy ideiglenes kapcsolás (próbapanelon).
4x120 mikro soros-párhuzamos blokkban. Ezzel már ki tudtam próbálni kicsit nagyobb fényerővel is az XOP-15-öt.
Nem melegszenek a kondik??
A kondik nem melegszenek.
Ezek PHOTO FLASH feliratú kondik, tehát villanócsőhöz készült (vaszleg LowESR) kondik. A panelon egyébként semmi sem melegszik. Csak az előtét ellenállások fűtenek, de azok nagyon Ezért is nem kerültek a panelra. De a végleges verzióban lehet, hogy nem lesz ellenállás. Néhány miniatűr 50 vagy 100W / 230V halogén párhuzamosan (annyi darab, hogy max vörös izzásig melegedjenek az izzószálak) az egyik előtét + induktivitás.
Sziasztok!
Megépítettem a kapcsolások között található stroboszkóp kapcsolást de nem működik. A glim nem villan egyszerűen semmit sem csinál, a cső sem Hibátlanul van megépítve minden a maga helyén. Nem tudjátok mi lehet a hiba? Esetleg a bekötés?
Szia!
Az a glimm új állapotában is olyan fehér burájú volt?
igen
Hol lehet még elrontani?
A cső a negatív felől a pozitív felé kapja a gyújtást. A kondi 10 µF -es motorindító 450V AC. A poti 2.5Mohm. Esetleg hiba lehet a 47 nF 400 V. Mármint nem kevés a 400 V?
A glimm sarkain mérsz valamilyen feszültséget?
100V-ot mérek de nagyon lassan megy felfele.
100V körül már be kellene gyújtania a glimmlámpának. Cseréld ki.
Okés kicserélem
de ugyan olyan mint ez nincs hanem ilyen régi csavarós van. Kb akkora mint egy dinamóizzó az is jó?
Előtétellenállás nélküli példányt építs be, az a csavarós szerintem nem lesz jó. Biztosan van otthon rossz vasaló vagy más háztartási gép, amely ködfénylámpát használ visszajelzésnek. Szedj ki egyet valamelyikből.
most nincs itthon. de miért nem jó az a nagy?
Azért nem jó, mert előtétellenállás van benne. De kísérletképpen bekötheted azt is.
Okés megpróbálom
Vaku nélkül is ki lehet próbálni vagy csak vakuval villan az izzó?
bekötött csövel nagyon szépen villog a nagy glim.
Hol lehet hiba? elvileg új a cső de honnan tudom ,hogy nem használt?
Veszek új glimet hétfőn olyan picit és kipróbálom azzal
A villanócső főelektródáin mekkora feszültséget mérsz?
310 V
Az jó érték. Lehet, hogy ehhez a nagy villanócsőhöz erősebb gyújtóimpulzus kell, vagy kis gyújtótrafó van fordítva bekötve stb... Fordíts a villanólámpa polaritásán és úgy próbáld ki.
okés de a villanócső helyesen van bekötve
Üdvözletem mindenkinek..
Lenne egy olyan kérdésem nem tudom, hogy jó helyre teszem-e fel. van egy Stroboszkóp villanócsőm és azt szeretném hozzá kötni egy hangfalhoz. Ezt hogy tudnám meg csinálni. A válaszokat elöre is köszönöm
A fénycsőgyújtóban lévő glim megfelel?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |