Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Kapcsolási rajzot keresek
Témaindító: Kallai Csaba, idő: Márc 11, 2006
Témakörök:
Sziasztok.
Szükségem lenne egy olyan kapcsolásra ami olyan 1,5V-ból csinál min 5V-ot, de úgy hogy ne ezekkel a drága step up ICkkel legyen megoldva, hanem mondjuk tranzisztorokkal. Előre is köszönöm.
Hello mindenkinek Sony TA-AX360-as erősítőhöz keresek service manualt.Akinek van vagy tudja honnan tudnám ingyen leszedni azt megköszönném.
Üdv.
Vonalkimenet erősítőre lenne szükségem valamilyen komparátorral 20 ledes kivezérlésjelzőmhöz mert alacsony a vonalkimenetem! Esetleg Lm358? Tudtok nekem valami egyszerű kapcsolást!? ![]()
Ezt miért komparátorral akarod megoldani?
Bármilyen műveleti erősítő jó lesz, csak a visszacsatolásába be kell iktatni egy trimmert, hogy az erősítés szabályozásával be tudd kalibrálni a kivezérlés jelzőt.
Ez nem annyira drága. Lehet találni hozzá méretezőt. Van olyan típusa is, ami 1,5V-ról megy az adatlap szerint. De kiegészítheted egy ilyesmivel. Vagy vannak 555-ös IC-vel működők is, abból is van ami már 2V-on működik, vagy az 555-öt helyettesíted tranzisztorokkal, ellenállásokkal, és kondenzátorokkal, vagy csinálsz egy Astabil multivibrátort, és a kimenetére teszel egy trafót. Több ötletem nincs.
Értem Köszi szépen!
Hello. Egy olyan kapcsolást keresek ami ~230V 50Hz hálózati feszültségből ~230V 150-200Hz-et készít nekem 5-6A terhelhetőséggel ~230V-on.
Magyarul egy olyan kapcsolás kellene ami meg 3-4 szerezi a frekit. Ha valaki tud ilet kérem ossza meg velem is. Köszönöm.
Sziasztok
Siemens RV 330 erősítő rajzot keresek, elektrotanyán nem találtam. Belegányoltak. Tudna esetleg valaki segíteni? Köszönöm
Üdv. Én is keresem a Siemens RV-6306 erősítő kapcsolási rajzát. Ha valaki tud segíteni azt megköszönném!
Sziasztok!
Ismer valaki olyan párakapcsoló megoldást, ami olcsó, és párás helyen is alkalmazható? Szóval egy ventilátort kéne bekapcsolni, ha nől a páratartalom, és kikapcsolni, ha helyreáll. Fürdőszobába lenne, és konyhába, vagyis lecsapódhat az érzékelőn a pára. Szóval olyan kéne, aminél ez nem probléma.
Sziasztok.
Ágota DS150 régi végfok erősítőhöz rajzot keresek. Tudna esetleg valaki segíteni? Köszönöm
Sziasztok!
A Tesla 2110B-5 rádió kapcsolási rajzára van szükségem. Tudtok segíteni? Előre is köszönöm. Gyuri Idézet: „Sziasztok! A Tesla 2110B-5 rádió kapcsolási rajzára van szükségem. Tudtok segíteni? Előre is köszönöm. Gyuri” Csatolt fájlban a rajz.
Kapcsolási rajz keresésre van témánk, nem csak illik, de érdemes is oda feltenni a kérdést, mert valószínűleg olyan embereknek van rá beállítva értesítő, akik esetleg nagyobb gyűjteménnyel bírnak. Én is oda válaszoltam neked a rajzzal együtt.
Én eljutottam addig hogy a védelem nem húzza be a reléket. A végfok jó, kimértem mindent, de van benne 2 szál vezeték amit elcsíptek és nem tudom hova ment, a nyákon a felirat az hogy "to power transf. " egyik gnd a másikon mérek +9,2 voltot. Még nem szedtem nagyon szét de szerintem oda kell valami trükk hogy oldjon a védelem.
Ebbe nincs védelem, csupán annyi a gond hogy a tranzisztorokról lecsiszolták a számokat. Meg egy két ellenállást kell benne kicserélni.
Melyik tranzisztorokról? Abban nem ic-s végfok van?
A képen látszik a hűtő bordára menő két vezeték és a kis panel, ezt nem tudom mi de a védelem tilt és más hibát nem találok. Nem tudja valaki mi lehet vagy hogy tudom becsapni?
Meg van!
![]()
Áramkör rajzot keresek egy keverő erősitőhöz(philipson powered mixer pc-6300) hoz
Itt az én erősítőm. Elvileg az egyik oldala szól, de nem próbáltam ki. Van pár kettééget ellenállás is benne. Mellékeltem egy képet róla.
Sziasztok.
Ágota DS 150 /régi/ 25V / 8-16 ohm végfok erősítőhöz keresek kapcsolási rajzot, műszaki leírást. Javításhoz kéne az 1 oldala tönkre ment neki. Köszönöm.
Sziasztok!
Marantz SR 50 L\60B erősítő kapcsolási rajzára lenne szükségem. Előre is köszönöm!
Én a régi DS 600as hoz kerestem 1-2-3 éve de nem találtam semmit csak új fet-est az viszont teljesen más.
Csináld úgy ahogy én javítsd a működő oldal alapján. Nem nehezebb mint rajzról, mi ment benne tönkre?
Szia Tetye.
A jobb oldali panelom szállt el. És a szerelőm attól fél, hogy ha kicseréli az alkatrészeket amik tönkre mentek megint el fog szállni. Azért kéne a rajz hogy be tudja mérni a dolgokat a panelon és ne legyen vele gond.
Vált szerelőt! Aki egy működő oldal alapján nem tudja bemérni a másikat, és attól fél hogy bekapcsoláskor megint elszáll valami, akkor az nem szerelő. Kapcsolja be áramkorlátos labortápról vagy soros ellenállásokkal, ellenőrizze a munkapontbeállást, kis terheléssel a torzítást.
Persze, ez természetes hogy elszálltak valamitől és nem elég azokat kicserélni amin látja, de ha szerelő, akkor a jó panel alapján tud mérni tudja hasonlítani, így a legkönnyebb talán a javítás. Én pár "zenekari/színpadi" erősítőt javítottam már így rajz nélkül és gond nélkül mennek azóta is.
Sziasztok.
Szerviz doksit keresek az alábbi erősitőhöz: Sansui AU-D101. Vagy akár egy kapcsolási rajz is jólenne. Valami miatt gerjed és mindig leégeti a végtranyókat. Rajz nélkül nem sok mindenre megyek vele, mert már javitották, de nemtudni, hogy mik voltak az eredeti végtranyók, illetve a meghajtók. Előre is köszönöm. |
Bejelentkezés
Hirdetés |