Fórum témák
» Több friss téma |
Szia. Igen a jelszó biztos.Megnéztem az IP címet is és DHCP-töl van cím. Most már nincs nálam az a gép,de szerintem a routert újból beállítom. Köszöntem a segítségeket.
Ha szolgáltatótól úgy jön be a nett hogy felhasználónevet és jelszót kell beütnöm akkor a routernél a PPPoE-t kell beállítani ugye?
Ha jól látom mindkét verzió telepítve van.
Javaslatom: minden firefox verzió eltávolítása. Ccleaner futtatása, registryre is, majd firefox újratelepítése.
Először csak a nevet változtasd meg, és lehet, hogy megoldódik a gondod, mint előbb írtam.
Pontosan.
WD-40-et tessék hanyagolni. Ez zárak-lakatok-láncok kenésére, korrózióvédelmére, stb. alkalmas, elektronikai alkalmazása csak akkor ajánlott, ha mindenképpen ki akarjuk dobni az érintett készüléket!
2006 szeptembere óta talán már rájött magától is.
Nem nincs!
Az csak egy kép hogy milyen ha a 9.0.1 települ,közvetlenül a friss OS telepítés után.Tehát biztos hogy nincs kavar mert eddig semmi nem volt rajta. Leszedtem a 9.0.1-et feltettem a 7.1-et.Minden rendben, volt kezdő lap.Ráfrissített a 9.0.1 ismét nincs kezdőlap csak az üres terület.
Sziasztok! Van egy Asus X51R tipusú laptopom és egyszer az egyik újraindítás után nem mutatott képet, többször is újraindítottam de azóta sincs több. Miután elindítom olyan mintha a winchesterről sem bootolna.Mi lehet a baja? A segítségeket előre is köszönöm.
Üdv.Van egy pentium 4 es gép,ami olyan tűnetet produkál ,hogy működés közben vagy lefagy az egér majd egy ídő után elindul,vagy egyszer csak újraindítsa magát a gép.Legutóbb éppen win updatet csinálta miközben újraindult.Win xp ból származhat a probléma vagy inkább alaplapi a dolog,ha tudna valaki ötletet adni.Azt megjegyzem hogy a gép sokat áll,hetenként egyszer ha be van kapcsolva,és kikapcsoláskor háozatból is kihúzzák(apóséké a gép,és takarékoskodnak.....)
-2 perc eltéréssel készült a 2 képernyőkép onnan gondoltam, hogy mindkettő fent van.
-Milyen program ikonja a bal alsó sarokban a stoptábala benne az ABP felirattal? -Olyan program ami védelmi célokat szolgálhat, pl, tűzfal, és számára az új verziójú firefox ismeretlen, akár az is okozhatja, blokkolhatja. -Visszatérve az előző hozzászólásomra, azt kiegészítemém: -firefox uninstall -manuálisan minden maradványát kitörölni (program files; documents and settings/all users; documents and settings/default user; documents and settings/az aktuális felhasználó neve) mappákból minden mélységben!!! (A registryből való manuális törlést is lehet, de csak óvatosan!) -ccleaner futtatása, registryre is -tűzfal=védelmi programok kikapcsol -firefox újratelepít -teszt, ha működik, a védfelmi programok egyenkénti visszakapcsolása és tesztelése
-csökkentett módban megpróbálni elindítani,
ha nem megy: csökkentett módban legutolsó működő verzió indítása -feltéve, ha windows Boot CD scandisk+operációs rendszer javítása. Mi van rajta? Win? Linux? Milyen verzió, talán bővebben is lehetne kifejtened.
-Gép szétszed, megvizsgál alaplapi és tápban levő kondik, processzor hűtőborda a processzorra megfelelően illeszkedik-e?
Jó ha van kéznél cseretáp, azzal is tesztelheted. -csökkentett módban scandisk, a teljes hard diskre, nem csak a programterületekre. -eseménynaplót megnézni -vírusokkal, egyéb férgekkel trójjai, kémprogramok hogy állsz? Tiszta a gép? Mindig feljegyezni mikor történt, akár egy program is okozhatja.
Win és Linux egyaránt van rajta. Az a baj, hogy semmit nem mutat a kép, márpedig a bootnál kellene. Kipróbáltam winchester nélkül is de ugyanúgy maradt.
Akkor zárjuk ki a kijelzőt, és a vezérlőkábelét. Lépj be bekapcsoláskor a biosba. Van-e kép?
Ha nincs oldalról megvilágítva látsz-e képet, ha igen, és fekete a kép, akkor vezérlőkábel-inverter-cső hármasból valamelyik lehet a ludas Ha van kéznél, akár kölcsön egy másik monitor, külső VGA jel van-e? Ha az sincs akár alaplap, vagy vga kártya, utóbbi reball gyanus.
Ezeket már megnéztem, és sajnos vga jel sincs. Szerintem alaplapi hiba lesz, mivel nem is akar a winchesterrel rendesen kommunikálni, legalábbis nem is villog a visszajelző led csak kb 5 másodpercig. Semmi oldalvilágítás nincs.
Az egy reklám blokkoló program!Nagyon hálás ki jószág.
Nincs a gépen semmi.Adva van egy friss XP,szűz többször használtam semmi hiba benne.Beindítom az automatikus frissítéseket,akkor a frissítés végén jön a "Most meg kell hoznia egy fontos döntést"felírat.ami a böngésző választásra utal.Kiválasztom a FF-ot, feltelepül,és az illusztrált ábrán (9.0.1)felület jön elő.Tehát nem az a probléma hogy ütközik valamivel hanem hogy eleve így üresen jön fel az oldal.de teszek fel egy másik fotót hogy ne zavarjon be a már felül írt böngésző.Ja a dolog pikantériája hogy volt már fenn az említett verzió .de az kitörölt minden bővítményt mind az XP-n mid a Win 7-en.
Amig írtam a hszt közben frissítettem a FF-ot.Most viszont megy rendesen,ezért úgy döntöttem nem piszkálom.Köszi a segítséget.Azért teszek egy képet.
Ez a DHCP Clients list ez kell nekem oda? Ne töröljem onnan? Nem az van hogy csak azok tudnak rákapcsolódni akik a cliens-be vannak benne? Vagy ha kitörlöm akkor én sem fogok tudni bejelentkezni?
Ha nem tevedek, nem az amire gondolsz, mivel dinamikus cimzesen vannak a kliensek, azaz az aktualis bejelentkezettek, csak a "telefon" van statikuson. Erdekes, hogy egy szuk tartomanyban oszt ki csak cimeket (100-199), meg nem is a "megszokott" tartomanyban (192.168.1.1-192.168.1.254), valamint gondolom csak az alapbeallitasok-nak koszonhetoen nem latszik a maszkolas.
Ha szűrni szeretnél:
Advanced/filters/Mac filters/Only allow computers with MAC address listed below to access the network és ide egyenként felviszed azoknak a gépeknek a wifi kártyájának mac addresét akiket engedélyezni szeretnél.
Én töröltem ki őket csak azért nem latszik a maszkolás.
Igen ez így is van.Anno ide írtam be őket vagyis 3 gép wifi kártyájának a mac címét ,csak azért nem látszik mert közbe paintba kisatíroztam. Itt csak az lenne a kérdésem hogy ez kell nekem ,vagyis muszáj a kódoláshoz? (ezen azt értem hogyha wifivel befogják a hálózatomat hogy ne tudjanak hozzá csatlakozni), ahhoz elég a jelszó ugye? Vagy ez a szűrés akkor mire való? Az a baj hogy teljes leírást nem találok erről,csak alapbeállításokat.
Letezik meg egy egyszeru vedelem, amikor letiltod a routered ID (SSID) lathatosagat . Ha valaki nem veszi a faradsagot, egyszeruen eszre sem veszi, hogy letezik a routered
Ennek ellenere, nem vegzel szurest, mivel a userek dinamikus IP-n vannak, es nem statikuson ahol Te magad adod meg a felhasznalonak (MAC address alapjan) az IP cimet. Ezen a kepernyon nem latszik, milyen titkositast hasznalsz WEP, WPA vagy WPA2? Szerintem, rejtett SSID es WPA2 boven elegendo lenne, MAC szurest nem tartom celszerunek (ha halozati csatolot cserelsz, akkor 2 helyen is konfigolnod kell: 1., halozati eszkoz 2., Router), valamint feleslegesen nagy adatforgalmat general az allando ellenorzes miatt, es ugyanugy feltorheto mint egy WEP kod!
A masking mas mint amit Te gondoltal. A masking az az amikor az IP cimed mely resze tartozik halozati cimnek es mely resze az eszkozok cimzesere. Itt (mivel C tipusu IPv4 cim) a szabvanyos mask igy nezne ki: 255.255.255.0
ilyesmire gondoltam:
Teljes biztonságban sose vagy. Minél több módszert használsz annál nehezebb a betörés.
Saggiarius áétal említett SSID broadcast tiltása+ mac address filter+WPA2PSK+statikus ip címek nem a szokványos 192.168.x.y tartományban, hanem ettől jelentősen eltérőben. X ne a szokásos, 0,1,2 legyen hanem sokkal nagyobb de<255, Vagy használd a 172-vel, vagy a 10-zel kezdődő ip tarományt. Sok módszerrel be lehet törni pl. netstumbler, a lehetőséget csökkenteni kell. Antennából sokkal nagyobbat nem kell feltenni, mint ami szükséges, ezzel is csokkentve a betörhetőséged hatótávolságát. Az eszköz csak a szükséges ideig legyen bekapcsolva.>
Köszöntem a válaszokat. WPA2-PSK-n van. "Az eszköz csak a szükséges ideig legyen bekapcsolva." Ezt hogy értelmezzem? Hogy amíg használom?
Vagy esetleg hasznalhat private addressing-et, eltero maszkolassal
Szo szerint, azaz csak addig legyen bekapcsolva a router, amig hasznalod a netet.
Mifelenk nem szokas mas netere raakaszkodni, de nem is olyan kozeliek a hazak egymashoz, hogy 2-3 szomszednal tobbet lehessen latni, meg az itteni (Irorszag) betonblokkos epitkezes learnyekolo hatasa segit ebben |
Bejelentkezés
Hirdetés |