Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   272 / 1156
(#) vladcepes válasza laszlokunstar hozzászólására (») Jan 15, 2012 /

Szia. Igen a jelszó biztos.Megnéztem az IP címet is és DHCP-töl van cím. Most már nincs nálam az a gép,de szerintem a routert újból beállítom. Köszöntem a segítségeket.
(#) vladcepes válasza belfi2 hozzászólására (») Jan 15, 2012 /

Ha szolgáltatótól úgy jön be a nett hogy felhasználónevet és jelszót kell beütnöm akkor a routernél a PPPoE-t kell beállítani ugye?
(#) laszlokunstar válasza belfi2 hozzászólására (») Jan 15, 2012 /

Ha jól látom mindkét verzió telepítve van.
Javaslatom: minden firefox verzió eltávolítása. Ccleaner futtatása, registryre is, majd firefox újratelepítése.
(#) laszlokunstar válasza vladcepes hozzászólására (») Jan 15, 2012 /

Először csak a nevet változtasd meg, és lehet, hogy megoldódik a gondod, mint előbb írtam.

Pontosan.
(#) hockf válasza McGyver hozzászólására (») Jan 15, 2012 /

WD-40-et tessék hanyagolni. Ez zárak-lakatok-láncok kenésére, korrózióvédelmére, stb. alkalmas, elektronikai alkalmazása csak akkor ajánlott, ha mindenképpen ki akarjuk dobni az érintett készüléket!
(#) zolika60 válasza hockf hozzászólására (») Jan 15, 2012 /

2006 szeptembere óta talán már rájött magától is.
(#) belfi2 válasza laszlokunstar hozzászólására (») Jan 15, 2012 /

Nem nincs!
Az csak egy kép hogy milyen ha a 9.0.1 települ,közvetlenül a friss OS telepítés után.Tehát biztos hogy nincs kavar mert eddig semmi nem volt rajta.
Leszedtem a 9.0.1-et feltettem a 7.1-et.Minden rendben, volt kezdő lap.Ráfrissített a 9.0.1 ismét nincs kezdőlap csak az üres terület.
(#) manson1989 hozzászólása Jan 15, 2012 /

Sziasztok! Van egy Asus X51R tipusú laptopom és egyszer az egyik újraindítás után nem mutatott képet, többször is újraindítottam de azóta sincs több. Miután elindítom olyan mintha a winchesterről sem bootolna.Mi lehet a baja? A segítségeket előre is köszönöm.
(#) mokuspar hozzászólása Jan 15, 2012 /

Üdv.Van egy pentium 4 es gép,ami olyan tűnetet produkál ,hogy működés közben vagy lefagy az egér majd egy ídő után elindul,vagy egyszer csak újraindítsa magát a gép.Legutóbb éppen win updatet csinálta miközben újraindult.Win xp ból származhat a probléma vagy inkább alaplapi a dolog,ha tudna valaki ötletet adni.Azt megjegyzem hogy a gép sokat áll,hetenként egyszer ha be van kapcsolva,és kikapcsoláskor háozatból is kihúzzák(apóséké a gép,és takarékoskodnak.....)
(#) laszlokunstar válasza belfi2 hozzászólására (») Jan 15, 2012 /

-2 perc eltéréssel készült a 2 képernyőkép onnan gondoltam, hogy mindkettő fent van.
-Milyen program ikonja a bal alsó sarokban a stoptábala benne az ABP felirattal?
-Olyan program ami védelmi célokat szolgálhat, pl, tűzfal, és számára az új verziójú firefox ismeretlen, akár az is okozhatja, blokkolhatja.
-Visszatérve az előző hozzászólásomra, azt kiegészítemém:
-firefox uninstall
-manuálisan minden maradványát kitörölni (program files; documents and settings/all users; documents and settings/default user; documents and settings/az aktuális felhasználó neve) mappákból minden mélységben!!!
(A registryből való manuális törlést is lehet, de csak óvatosan!)
-ccleaner futtatása, registryre is
-tűzfal=védelmi programok kikapcsol
-firefox újratelepít
-teszt, ha működik, a védfelmi programok egyenkénti visszakapcsolása és tesztelése
(#) laszlokunstar válasza manson1989 hozzászólására (») Jan 15, 2012 /

-csökkentett módban megpróbálni elindítani,
ha nem megy:
csökkentett módban legutolsó működő verzió indítása -feltéve, ha windows
Boot CD scandisk+operációs rendszer javítása.
Mi van rajta? Win? Linux? Milyen verzió, talán bővebben is lehetne kifejtened.
(#) laszlokunstar válasza mokuspar hozzászólására (») Jan 15, 2012 /

-Gép szétszed, megvizsgál alaplapi és tápban levő kondik, processzor hűtőborda a processzorra megfelelően illeszkedik-e?
Jó ha van kéznél cseretáp, azzal is tesztelheted.
-csökkentett módban scandisk, a teljes hard diskre, nem csak a programterületekre.
-eseménynaplót megnézni
-vírusokkal, egyéb férgekkel trójjai, kémprogramok hogy állsz? Tiszta a gép?
Mindig feljegyezni mikor történt, akár egy program is okozhatja.
(#) manson1989 válasza laszlokunstar hozzászólására (») Jan 15, 2012 /

Win és Linux egyaránt van rajta. Az a baj, hogy semmit nem mutat a kép, márpedig a bootnál kellene. Kipróbáltam winchester nélkül is de ugyanúgy maradt.
(#) laszlokunstar válasza manson1989 hozzászólására (») Jan 15, 2012 /

Akkor zárjuk ki a kijelzőt, és a vezérlőkábelét. Lépj be bekapcsoláskor a biosba. Van-e kép?
Ha nincs oldalról megvilágítva látsz-e képet, ha igen, és fekete a kép, akkor vezérlőkábel-inverter-cső hármasból valamelyik lehet a ludas
Ha van kéznél, akár kölcsön egy másik monitor, külső VGA jel van-e? Ha az sincs akár alaplap, vagy vga kártya, utóbbi reball gyanus.
(#) manson1989 válasza laszlokunstar hozzászólására (») Jan 15, 2012 /

Ezeket már megnéztem, és sajnos vga jel sincs. Szerintem alaplapi hiba lesz, mivel nem is akar a winchesterrel rendesen kommunikálni, legalábbis nem is villog a visszajelző led csak kb 5 másodpercig. Semmi oldalvilágítás nincs.
(#) belfi2 válasza laszlokunstar hozzászólására (») Jan 15, 2012 /

Az egy reklám blokkoló program!Nagyon hálás ki jószág.
Nincs a gépen semmi.Adva van egy friss XP,szűz többször használtam semmi hiba benne.Beindítom az automatikus frissítéseket,akkor a frissítés végén jön a "Most meg kell hoznia egy fontos döntést"felírat.ami a böngésző választásra utal.Kiválasztom a FF-ot, feltelepül,és az illusztrált ábrán (9.0.1)felület jön elő.Tehát nem az a probléma hogy ütközik valamivel hanem hogy eleve így üresen jön fel az oldal.de teszek fel egy másik fotót hogy ne zavarjon be a már felül írt böngésző.Ja a dolog pikantériája hogy volt már fenn az említett verzió .de az kitörölt minden bővítményt mind az XP-n mid a Win 7-en.
(#) belfi2 válasza belfi2 hozzászólására (») Jan 15, 2012 /

Amig írtam a hszt közben frissítettem a FF-ot.Most viszont megy rendesen,ezért úgy döntöttem nem piszkálom.Köszi a segítséget.Azért teszek egy képet.

Ez a DHCP Clients list ez kell nekem oda? Ne töröljem onnan? Nem az van hogy csak azok tudnak rákapcsolódni akik a cliens-be vannak benne? Vagy ha kitörlöm akkor én sem fogok tudni bejelentkezni?

router.jpg

(#) Saggitarius válasza vladcepes hozzászólására (») Jan 15, 2012 /

Ha nem tevedek, nem az amire gondolsz, mivel dinamikus cimzesen vannak a kliensek, azaz az aktualis bejelentkezettek, csak a "telefon" van statikuson. Erdekes, hogy egy szuk tartomanyban oszt ki csak cimeket (100-199), meg nem is a "megszokott" tartomanyban (192.168.1.1-192.168.1.254), valamint gondolom csak az alapbeallitasok-nak koszonhetoen nem latszik a maszkolas.

Ha szűrni szeretnél:
Advanced/filters/Mac filters/Only allow computers with MAC address listed below to access the network
és ide egyenként felviszed azoknak a gépeknek a wifi kártyájának mac addresét akiket engedélyezni szeretnél.
(#) vladcepes válasza Saggitarius hozzászólására (») Jan 15, 2012 /

Én töröltem ki őket csak azért nem latszik a maszkolás.

Igen ez így is van.Anno ide írtam be őket vagyis 3 gép wifi kártyájának a mac címét ,csak azért nem látszik mert közbe paintba kisatíroztam. Itt csak az lenne a kérdésem hogy ez kell nekem ,vagyis muszáj a kódoláshoz? (ezen azt értem hogyha wifivel befogják a hálózatomat hogy ne tudjanak hozzá csatlakozni), ahhoz elég a jelszó ugye? Vagy ez a szűrés akkor mire való? Az a baj hogy teljes leírást nem találok erről,csak alapbeállításokat.

Letezik meg egy egyszeru vedelem, amikor letiltod a routered ID (SSID) lathatosagat . Ha valaki nem veszi a faradsagot, egyszeruen eszre sem veszi, hogy letezik a routered
Ennek ellenere, nem vegzel szurest, mivel a userek dinamikus IP-n vannak, es nem statikuson ahol Te magad adod meg a felhasznalonak (MAC address alapjan) az IP cimet.
Ezen a kepernyon nem latszik, milyen titkositast hasznalsz WEP, WPA vagy WPA2? Szerintem, rejtett SSID es WPA2 boven elegendo lenne, MAC szurest nem tartom celszerunek (ha halozati csatolot cserelsz, akkor 2 helyen is konfigolnod kell: 1., halozati eszkoz 2., Router), valamint feleslegesen nagy adatforgalmat general az allando ellenorzes miatt, es ugyanugy feltorheto mint egy WEP kod!

A masking mas mint amit Te gondoltal. A masking az az amikor az IP cimed mely resze tartozik halozati cimnek es mely resze az eszkozok cimzesere. Itt (mivel C tipusu IPv4 cim) a szabvanyos mask igy nezne ki: 255.255.255.0
(#) Saggitarius válasza Saggitarius hozzászólására (») Jan 15, 2012 /

ilyesmire gondoltam:

Dlink.jpg

Teljes biztonságban sose vagy. Minél több módszert használsz annál nehezebb a betörés.
Saggiarius áétal említett SSID broadcast tiltása+ mac address filter+WPA2PSK+statikus ip címek nem a szokványos 192.168.x.y tartományban, hanem ettől jelentősen eltérőben. X ne a szokásos, 0,1,2 legyen hanem sokkal nagyobb de<255, Vagy használd a 172-vel, vagy a 10-zel kezdődő ip tarományt.
Sok módszerrel be lehet törni pl. netstumbler, a lehetőséget csökkenteni kell. Antennából sokkal nagyobbat nem kell feltenni, mint ami szükséges, ezzel is csokkentve a betörhetőséged hatótávolságát. Az eszköz csak a szükséges ideig legyen bekapcsolva.>
(#) vladcepes hozzászólása Jan 15, 2012 /

Köszöntem a válaszokat. WPA2-PSK-n van. "Az eszköz csak a szükséges ideig legyen bekapcsolva." Ezt hogy értelmezzem? Hogy amíg használom?
(#) Saggitarius válasza laszlokunstar hozzászólására (») Jan 15, 2012 /

Vagy esetleg hasznalhat private addressing-et, eltero maszkolassal

Szo szerint, azaz csak addig legyen bekapcsolva a router, amig hasznalod a netet.

Mifelenk nem szokas mas netere raakaszkodni, de nem is olyan kozeliek a hazak egymashoz, hogy 2-3 szomszednal tobbet lehessen latni, meg az itteni (Irorszag) betonblokkos epitkezes learnyekolo hatasa segit ebben
Következő: »»   272 / 1156
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem