Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Nagyfeszültség sorkimenő trafóval
Témaindító: (Felhasználó 1306), idő: Márc 1, 2006
Hát nem rossz, mert már itt áll 4 éve, valamit kezdeni kéne vele már. Csak a pincébe sem egyszerű levinni 270 kilót, abszolút nincs fogása, majd valahogy lecsúsztatom kötéllel.
Abban hivatalosan cézium rudaknak kellett, hogy legyenek. Ebből arra következtetek, hogy az oldala jó kis ólomlemez. Ami azt sejteti, hogyha bármit le tudsz róla szedni azzal elég sok sujtól megszabadulhatsz. Már hogyha van olyan része amit mozgatás előtt le tudsz szedni.
De hogy is került hozzád? Mert gondolom nem úgy volt, hogy reggel felkeltél és ottvolt az udvaron, vagy igen?
Cézium rúd? Collector nem atom reaktort akar szétszedni, mert elégé cefetül érezné magát 1-2 óra sugár fürdő után.
De ha az olajat letudná az olajat ereszteni, akkor mindjárt 100kiló mínusz.
Cézium rudak? Szerintem egy kicsit el vagy tévedve ezügyben, ez egy trafó, egy két kiegészítő alkatrésszel, meg jó sok olajjal. Szerintem te valami besugárzó készülékre gondolsz, azokban kobalt 60 van.
Nem röntgen trafó volt? a röntgengépekben(legalábbis ahol anya dolgozik) cézium izotóp van. Csak akkor ezekszerint a felépítésével nem vagyok tisztában
Ez nem röntgengép, ez egy röntgen trafó. Amiről te beszélsz, az izotópos besugárzó, Cs137, vagy Co60 van bennük.
Üdv,
Már nagyon régóta megy a vitatkozás ebben a témában, ezért belinkelek egy BME-s PDF-et amiben pont erről az eljárásról írnak: HVDC. Akit érdekel az olvassa el.
Igaz én nem vagyok villamosmérnök, de azért valamit értek benne. Persze csak beleolvasgattam, de amint lesz időm elolvasom.
Sziasztok!
Egy normál irfp250 fetes ZVS-nek mekkora lehet a maximális teljesítménye? Ha indukciós hevítőt szeretnék ezzel a ZVS-el, hogyan méretezzem a munkatekercset? Köszi előre is!
Ha a táp, FET-ek, az induktivitás, és a tekercs között elég masszív az összeköttetés, akkor működhet.
Hevítő módban 300-400W-t kilehet csalogatni. A tekercs minél vastagabb, annál jobb. Min. 2,5 mm, vagy vastagabb legyen. A tápnak pedig sok A-t kell leadnia.(20-30A)
Köszi a válaszod!
Milyen elektronikus eszközből tudnék kioperálni ilyen 3mm- átmérőjű réz vezetéket? És itt számít a menetszám, illetve a csévetest ( henger alakú) mérete? Köszi!
A huzal lelet több vékonyabb sodort is, vagy vékony rézcső is. Menetszám 10-20 között persze középen elosztva. Mivel a négyszögletű csévélést eddig nem láttam, csak henger alakú jöhet szóba. A mérete 3-6 cm.
Aha , szoval a szolgaltato biztositana a hasznalo altal kivant megfelelo biztonsagos aramot es feszultseget.
Ezt gondolhattam volna ...hehe .
A középen elosztást hogy érted?
Mert ugye a szikraköz ahová kötöm az egész induktatív tekercset, az 2 kivezetés, ha elosztom akkor máris 3 kivezetés kellene nem? Köszi!
Egy légtekercset kell készíteni, amit középen elválasztasz. Mintha ferrit magra tekernéd.
Szikraköz? Nem kell, csak egy masszív induktivitás, és min 4-6 µF primerköri kondibank.
Szerintetek hogy lehetne leszigetelni a sorkimenőt? Mert bekapcsoláskor eléggé sistereg az egész, és amikor ívet húz, néha át is üt a 3 másik kilógó kábel közül két szélső. Ez a trafó egy 19 colos monitorból lett bontva.
A felesleges vezetékeket le kell vágni, csak a piros maradhat.
Alul a szekunder másik végére forrasz vezetéket,majd zsugorcsővel lásd el.
Már levágtam őket, épp ott út át. Zsugorcsővel is el van látva.
Szia a szilikon paszta tökéletes erre a célra és olcsó is
Idézet: „Szerintetek hogy lehetne leszigetelni a sorkimenőt?” Trafóolaj?
Én is gondolkodtam benne de most sikerült anélkül is elég jól leszigetelni. Itt van egy videó is az összeállításról.
Nem rossz, grat.
Ui: Feliratkoztam a csatornádra.
Az eporapid, hajszárítóval szárítva, tökéletesen szigetel.
Tekercseléshez pedig sorszigetelő papírt használok, +eporapid lehelet vékonyan.
Sziasztok!
Egy kísérletet szeretnénk megvalósítani egy haverommal. A neve: Jákob lajtorjája A kísérlet lényege, hogy előállítunk kb. 15kV-ot 50Hz-en, és ráküldjük 2 drótra a szekunder kimenetet, és közötte ívkisülés játszódik le. Van-e hozzá ötletetek a megvalósítással kapcsolatban? Mi azt találtuk, hogy sorkimenő trafóval is meg lehet csinálni, az jó lenne. Sokféle leírást találtam, de vannak ellentmondások is benne. Van e néhány tanácsotok a dologgal kapcsolatban. Esetleg vagy aki már megcsinálta vmilyen leírás. ezt találtam: http://www.repairfaq.org/sam/jacobs.htm Köszönöm a segítséget!
Halli.
Egy tranyós meghajtást ajánlok. A primer 5-10menet 0.8mm-s, és a feedback 3-5m menet 0.4mm-s huzal. Ajánlott tranyók BUxxx NPN széria Kapcsolást itt a képek között találsz. A nagyfesz kimenete a nagy piros, és 6-es vagy 7-s kivezetés.
Milyen ellentmondásokat találtál? Sorkimenővel is lehet, de jól meg kell ahhoz küldeni, hogy jól látható legyen az eredmény.
Sziasztok!
Mi mehetett tönkre a normál zvs embe? Normálisan bedobozoltam, de próbáláskor véltlenül rövidre zártam 2 szer a tápfeszt, és így a zvs megadta magát. Mértem a feteket, nincs bennük szakadás, akkor mi más mehetett tönkre? Köszi előre is!
Lehet hogy a valamelyik dióda is el szálat, de nem biztos.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |