Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Nagyfeszültség sorkimenő trafóval

Témaindító: (Felhasználó 1306), idő: Márc 1, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   83 / 97
(#) Collector válasza alfa007 hozzászólására (») Jan 9, 2012 /

Hát nem rossz, mert már itt áll 4 éve, valamit kezdeni kéne vele már. Csak a pincébe sem egyszerű levinni 270 kilót, abszolút nincs fogása, majd valahogy lecsúsztatom kötéllel.
(#) sastas01 válasza Collector hozzászólására (») Jan 9, 2012 /

Abban hivatalosan cézium rudaknak kellett, hogy legyenek. Ebből arra következtetek, hogy az oldala jó kis ólomlemez. Ami azt sejteti, hogyha bármit le tudsz róla szedni azzal elég sok sujtól megszabadulhatsz. Már hogyha van olyan része amit mozgatás előtt le tudsz szedni.
De hogy is került hozzád? Mert gondolom nem úgy volt, hogy reggel felkeltél és ottvolt az udvaron, vagy igen?
(#) alfa007 válasza sastas01 hozzászólására (») Jan 9, 2012 /

Cézium rúd? Collector nem atom reaktort akar szétszedni, mert elégé cefetül érezné magát 1-2 óra sugár fürdő után.
De ha az olajat letudná az olajat ereszteni, akkor mindjárt 100kiló mínusz.
(#) Collector válasza sastas01 hozzászólására (») Jan 9, 2012 /

Cézium rudak? Szerintem egy kicsit el vagy tévedve ezügyben, ez egy trafó, egy két kiegészítő alkatrésszel, meg jó sok olajjal. Szerintem te valami besugárzó készülékre gondolsz, azokban kobalt 60 van.

Nem röntgen trafó volt? a röntgengépekben(legalábbis ahol anya dolgozik) cézium izotóp van. Csak akkor ezekszerint a felépítésével nem vagyok tisztában
(#) Collector válasza sastas01 hozzászólására (») Jan 9, 2012 /

Ez nem röntgengép, ez egy röntgen trafó. Amiről te beszélsz, az izotópos besugárzó, Cs137, vagy Co60 van bennük.

No comment :hide:
(#) Gyimate válasza gaben62 hozzászólására (») Jan 13, 2012 /

Üdv,
Már nagyon régóta megy a vitatkozás ebben a témában, ezért belinkelek egy BME-s PDF-et amiben pont erről az eljárásról írnak: HVDC. Akit érdekel az olvassa el.
(#) alfa007 válasza Gyimate hozzászólására (») Jan 13, 2012 /

Igaz én nem vagyok villamosmérnök, de azért valamit értek benne. Persze csak beleolvasgattam, de amint lesz időm elolvasom.
(#) wtc hozzászólása Jan 16, 2012 /

Sziasztok!
Egy normál irfp250 fetes ZVS-nek mekkora lehet a maximális teljesítménye? Ha indukciós hevítőt szeretnék ezzel a ZVS-el, hogyan méretezzem a munkatekercset?
Köszi előre is!
(#) alfa007 válasza wtc hozzászólására (») Jan 16, 2012 / 1

Ha a táp, FET-ek, az induktivitás, és a tekercs között elég masszív az összeköttetés, akkor működhet.
Hevítő módban 300-400W-t kilehet csalogatni.
A tekercs minél vastagabb, annál jobb. Min. 2,5 mm, vagy vastagabb legyen.
A tápnak pedig sok A-t kell leadnia.(20-30A)
(#) wtc válasza alfa007 hozzászólására (») Jan 16, 2012 /

Köszi a válaszod!
Milyen elektronikus eszközből tudnék kioperálni ilyen 3mm- átmérőjű réz vezetéket?
És itt számít a menetszám, illetve a csévetest ( henger alakú) mérete?
Köszi!
(#) alfa007 válasza wtc hozzászólására (») Jan 16, 2012 /

A huzal lelet több vékonyabb sodort is, vagy vékony rézcső is. Menetszám 10-20 között persze középen elosztva. Mivel a négyszögletű csévélést eddig nem láttam, csak henger alakú jöhet szóba. A mérete 3-6 cm.
(#) karpi válasza _BiG_ hozzászólására (») Jan 17, 2012 /

Aha , szoval a szolgaltato biztositana a hasznalo altal kivant megfelelo biztonsagos aramot es feszultseget.
Ezt gondolhattam volna ...hehe .
(#) wtc válasza alfa007 hozzászólására (») Jan 17, 2012 /

A középen elosztást hogy érted?
Mert ugye a szikraköz ahová kötöm az egész induktatív tekercset, az 2 kivezetés, ha elosztom akkor máris 3 kivezetés kellene nem?
Köszi!
(#) alfa007 válasza wtc hozzászólására (») Jan 18, 2012 /

Egy légtekercset kell készíteni, amit középen elválasztasz. Mintha ferrit magra tekernéd.
Szikraköz? Nem kell, csak egy masszív induktivitás, és min 4-6 µF primerköri kondibank.
(#) velkey hozzászólása Feb 2, 2012 /

Szerintetek hogy lehetne leszigetelni a sorkimenőt? Mert bekapcsoláskor eléggé sistereg az egész, és amikor ívet húz, néha át is üt a 3 másik kilógó kábel közül két szélső. Ez a trafó egy 19 colos monitorból lett bontva.
(#) alfa007 válasza velkey hozzászólására (») Feb 2, 2012 /

A felesleges vezetékeket le kell vágni, csak a piros maradhat.
Alul a szekunder másik végére forrasz vezetéket,majd zsugorcsővel lásd el.
(#) velkey válasza alfa007 hozzászólására (») Feb 2, 2012 /

Már levágtam őket, épp ott út át. Zsugorcsővel is el van látva.
(#) Swedhart válasza velkey hozzászólására (») Feb 2, 2012 /

Szia a szilikon paszta tökéletes erre a célra és olcsó is
(#) Hodinka válasza velkey hozzászólására (») Feb 3, 2012 /

Idézet:
„Szerintetek hogy lehetne leszigetelni a sorkimenőt?”

Trafóolaj?
(#) velkey válasza Hodinka hozzászólására (») Feb 5, 2012 /

Én is gondolkodtam benne de most sikerült anélkül is elég jól leszigetelni. Itt van egy videó is az összeállításról.
(#) alfa007 válasza velkey hozzászólására (») Feb 5, 2012 /

Nem rossz, grat.

Ui: Feliratkoztam a csatornádra.
(#) gaben62 válasza velkey hozzászólására (») Feb 15, 2012 /

Az eporapid, hajszárítóval szárítva, tökéletesen szigetel.
Tekercseléshez pedig sorszigetelő papírt használok, +eporapid lehelet vékonyan.
(#) KoBalázs hozzászólása Feb 18, 2012 /

Sziasztok!

Egy kísérletet szeretnénk megvalósítani egy haverommal. A neve: Jákob lajtorjája
A kísérlet lényege, hogy előállítunk kb. 15kV-ot 50Hz-en, és ráküldjük 2 drótra a szekunder kimenetet, és közötte ívkisülés játszódik le. Van-e hozzá ötletetek a megvalósítással kapcsolatban? Mi azt találtuk, hogy sorkimenő trafóval is meg lehet csinálni, az jó lenne. Sokféle leírást találtam, de vannak ellentmondások is benne.
Van e néhány tanácsotok a dologgal kapcsolatban. Esetleg vagy aki már megcsinálta vmilyen leírás.

ezt találtam: http://www.repairfaq.org/sam/jacobs.htm

Köszönöm a segítséget!
(#) alfa007 válasza KoBalázs hozzászólására (») Feb 18, 2012 /

Halli.
Egy tranyós meghajtást ajánlok.
A primer 5-10menet 0.8mm-s, és a feedback 3-5m menet 0.4mm-s huzal.
Ajánlott tranyók BUxxx NPN széria
Kapcsolást itt a képek között találsz.
A nagyfesz kimenete a nagy piros, és 6-es vagy 7-s kivezetés.
(#) Collector válasza KoBalázs hozzászólására (») Feb 18, 2012 /

Milyen ellentmondásokat találtál? Sorkimenővel is lehet, de jól meg kell ahhoz küldeni, hogy jól látható legyen az eredmény.
(#) wtc hozzászólása Feb 22, 2012 /

Sziasztok!
Mi mehetett tönkre a normál zvs embe? Normálisan bedobozoltam, de próbáláskor véltlenül rövidre zártam 2 szer a tápfeszt, és így a zvs megadta magát. Mértem a feteket, nincs bennük szakadás, akkor mi más mehetett tönkre?
Köszi előre is!
(#) _BiG_ válasza wtc hozzászólására (») Feb 22, 2012 / 1

Mondjuk a táp
(#) alfa007 válasza wtc hozzászólására (») Feb 23, 2012 / 1

Lehet hogy a valamelyik dióda is el szálat, de nem biztos.
Következő: »»   83 / 97
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem